» » Пиріг з сиром і чорницею

Пиріг з сиром і чорницею

Пиріг з сиром і чорницею
Чорничний пиріг – класика американської кухні, а у фінській – національне блюдо, причому в кожній родині зі своєю унікальною рецептурою. Кому б не належало першість у винаході цього ласощі, ми з задоволенням готуємо пиріг з сиром і чорницею, насолоджуючись його простотою і натуральністю і інгредієнтів.

Пісочний пиріг з сиром і чорницею


Так званий «відкритий пиріг», який повністю складається з легкою і ніжною сирно-чорничної начинки, а пісочне тісто тонким шаром обрамляє цей десерт.
Інгредієнти:

  • борошно – 280 м;

  • цукор – 105 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • щіпка ваніліну;

  • вершкове масло – 95 г;

  • сир – 280 м;

  • сметана – 110 г;

  • чорниця – 380 р.


  • Приготування
    Вершкове масло рубаємо з борошном, цукром і розпушувачем, додаємо яйця і ванілін, замішуємо пісочне тісто. Формуємо з тіста кулю і розгортаємо його. Форму для випічки пирога змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо приготоване тісто у форму, зверху кладемо папір для випікання, і, щоб тісто не роздулося - яку крупу тонким шаром. Запікаємо корж 10 хвилин при 180 після чого знімаємо папір з крупою і підрум'янюємо ще пару хвилин.
    Сир перемішуємо з чорницею і цукром, додаємо сметану. В охолоджений корж викладаємо чорницю, сир і сметану, ставимо пиріг в духовку ще на 30 хвилин.

    Класичний тертий пиріг з сиром і чорницею – рецепт


    Інгредієнти:

  • сир – 390 г;

  • борошно – 120 г;

  • крохмаль – 60 г;

  • вершкове масло – 95 г;

  • цукор – 140 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач, ванільний цукор – 1/2 ч. ложки;

  • ягоди чорниці - 250 г;

  • сметана – 55 р.


  • Приготування
    Розтираємо масло з 70 г цукру і жовтком. Поступово додаємо борошно, крохмаль, ванільний цукор і розпушувач. Розминаємо тісто до однорідності, формуємо кулю і відправляємо в холод на 20 хвилин. Змішуємо сир з іншою нормою цукру, сметаною, одним цілим яйцем і залишилися білком. З половини тіста формуємо корж з бортиками, викладаємо його у форму для запікання і засипаємо ягодами чорниці. Закриваємо шар ягід сирною начинкою, а потім посипаємо все натертим на крупній тертці тестом. Випікаємо пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:08
    Переглядів: 57