Пиріг з чорницею і сметанною заливкою
Пропонуємо рецепти приготування смачного відкритого пирога з чорницями в сметанною заливці. Такий десерт не тільки порадує ніжною структурою, неймовірним смаком і підніме настрій, але і наповнить організм безліччю вітамінів, що містяться в чорничних ягодах.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 360-420 г;
розпушувач – 20 г;
вершкове масло – 130 г;
цукровий пісок – 120 г;
яйця – 2 шт.;
Для заливки:
яйця – 2 шт.;
сметана – 195 г;
цукровий пісок – 120 г;
борошно пшеничне – 60 г;
чорниця – 260 р.
Приготування
Для тіста збиваємо яйця з цукром до пухкої піни, потім додаємо завчасно розтоплене і остигле вершкове масло і ще раз збиваємо. Далі просіваємо невеликими порціями борошно з розпушувачем і заводимо м'яке пластичне тісто. Прибираємо його на деякий час на полицю холодильника і беремося за приготування заливки. Збиваємо до пишноти яйця, додаємо цукровий пісок, додаємо сметану і знову збиваємо не менше десяти хвилин. В кінці процесу збивання додаємо борошно.
Охолоджене тісто розподіляємо по дну рознімної форми діаметром 23 сантиметри і формуємо досить високі бортики. Тепер розкладаємо попередньо вимиті і обсушені ягідки чорниці і заливаємо їх приготовленою заливкою.
Ставимо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку і випікаємо протягом тридцяти хвилин або до бажаного рум'янцю. По готовності даємо відкритого пирога з чорницями в сметанною заливці повністю охолонути, а тільки потім витягаємо з форми, розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 275 г;
сіль – щіпка;
вершкове масло – 130 г;
цукровий пісок – 80 г;
яєчні жовтки – 3 шт.;
Для заливки:
яйця – 2 шт.;
сметана – 195 г;
цукор ванільний – 15 г;
цукровий пісок – 80 г;
крохмаль картопляний – 25 г;
чорниця – 260 р.
Приготування
Щоб приготувати пісочне тісто, просіваємо борошно, поміщаємо її в чашу блендера або комбайна, туди ж закладаємо порізане на шматочки вершкове масло і розбиваємо масу в дрібну крихту. Можна як варіант порубати борошно з маслом на великій дошці ножем. До отриманої крихті додаємо по одному жовтки, кожен раз гарненько перемішуючи. В результаті повинні отримати пухку масу, яка добре ліпиться. Якщо ж сформувати з нього кулю не виходить, то додаємо столову ложку сметани або ще один жовток і знову перемішуємо.
Отримане пісочне тісто розподіляємо по дну промасленим форми, формуючи бортики, прикриваємо пергаментом, засипаємо горохом або квасолею і випікаємо при 195 градусах протягом десяти-дванадцяти хвилин.
Чорницю змішуємо з половиною цукрового піску і викладаємо на дно пісочної форми. Притрушиваем ще трохи цукром і заливаємо заливкою. Для її приготування яйця змішуємо зі сметаною, іншим цукровим піском, ванільним цукром, крохмалем і розмішуємо за допомогою віночка до однорідності.
Ставимо пиріг в прогріту духовку і випікаємо при температурному режимі 200 градусів двадцять хвилин.
Заливний пиріг з чорницею і сметаною
Інгредієнти:
Для тіста:
Для заливки:
Приготування
Для тіста збиваємо яйця з цукром до пухкої піни, потім додаємо завчасно розтоплене і остигле вершкове масло і ще раз збиваємо. Далі просіваємо невеликими порціями борошно з розпушувачем і заводимо м'яке пластичне тісто. Прибираємо його на деякий час на полицю холодильника і беремося за приготування заливки. Збиваємо до пишноти яйця, додаємо цукровий пісок, додаємо сметану і знову збиваємо не менше десяти хвилин. В кінці процесу збивання додаємо борошно.
Охолоджене тісто розподіляємо по дну рознімної форми діаметром 23 сантиметри і формуємо досить високі бортики. Тепер розкладаємо попередньо вимиті і обсушені ягідки чорниці і заливаємо їх приготовленою заливкою.
Ставимо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку і випікаємо протягом тридцяти хвилин або до бажаного рум'янцю. По готовності даємо відкритого пирога з чорницями в сметанною заливці повністю охолонути, а тільки потім витягаємо з форми, розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Пісочний пиріг з чорницею і сметанною заливкою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для заливки:
Приготування
Щоб приготувати пісочне тісто, просіваємо борошно, поміщаємо її в чашу блендера або комбайна, туди ж закладаємо порізане на шматочки вершкове масло і розбиваємо масу в дрібну крихту. Можна як варіант порубати борошно з маслом на великій дошці ножем. До отриманої крихті додаємо по одному жовтки, кожен раз гарненько перемішуючи. В результаті повинні отримати пухку масу, яка добре ліпиться. Якщо ж сформувати з нього кулю не виходить, то додаємо столову ложку сметани або ще один жовток і знову перемішуємо.
Отримане пісочне тісто розподіляємо по дну промасленим форми, формуючи бортики, прикриваємо пергаментом, засипаємо горохом або квасолею і випікаємо при 195 градусах протягом десяти-дванадцяти хвилин.
Чорницю змішуємо з половиною цукрового піску і викладаємо на дно пісочної форми. Притрушиваем ще трохи цукром і заливаємо заливкою. Для її приготування яйця змішуємо зі сметаною, іншим цукровим піском, ванільним цукром, крохмалем і розмішуємо за допомогою віночка до однорідності.
Ставимо пиріг в прогріту духовку і випікаємо при температурному режимі 200 градусів двадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бананові капкейки
Самий простий спосіб порадувати рідних смачною домашньою випічкою - це спекти чарівні маленькі капкейки з бананом, за запропонованими рецептами.
Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
Найсмачніший лимонний пиріг
У цій статті описано два чудових рецепта неймовірно ароматного пирога, які втілити в життя досить просто, а в підсумку випічка виходить просто
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
Пиріг з вишнею та сметанною заливкою
Пирогов з вишнею безліч. І кожен раз випічка буде абсолютно різною, не схожою на попередній рецепт. Загальне тільки одне — соковита і ароматна вишня,
Сметанний пиріг рецепт
Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна