Найсмачніший лимонний пиріг
Сьогодні ми розповімо вам, як швидко приготувати дуже смачний лимонний пиріг. Крім приголомшливого смаку і аромату цей десерт славиться також безсумнівною користю, завдяки високому вмісту вітамінів у використовуваних для його приготування лимонах.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 260 г;
пудра цукрова – 100 г;
сметана – 75 г;
вершкове масло – 125 г;
яйце – 1 шт.;
Для заливки:
вода фільтрована – 250 мл;
цукровий пісок – 160 г;
сік лимона – 55 мл;
цедра одного лимона;
вершкове масло – 25 г;
кукурудзяний крохмаль – 90 г;
яєчні жовтки – 3 шт.;
Для безе:
сіль – щіпка;
цукровий пісок – 80 г;
яєчні білки – 3 шт.
Приготування
У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо м'яке вершкове масло, цукрову пудру, яйце, сметану і швидко замішуємо тісто. Розподіляємо його по дну промасленим рознімної форми для випічки діаметром двадцять два сантиметри, формуючи бортики висотою приблизно чотири сантиметри. Робимо за допомогою вилки проколи по всьому периметру і поміщаємо на двадцять-тридцять хвилин у холодильник.
Тим часом приготуємо заливку для пирога. В каструлю або сотейник з товстим дном вливаємо двісті мілілітрів фільтрованої води, додаємо сік і цедру лимона, цукровий пісок, вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і прогріваємо суміш до кипіння, безперервно помішуючи. В окремій мисочці розчиняємо решти водичці кукурудзяний крохмаль і водимо в киплячу масу. Далі трохи збиваємо яєчні жовтки, вливаємо до них половину гарячої суміші і розмішуємо. Тепер виливаємо масу назад в каструлю вже з жовтками. Не припиняючи помішування, витримуємо суміш на самому мінімальному вогні до загусання, потім вимикаємо плиту і даємо трохи охолонути при кімнатній температурі.
Охолоджене тісто у формі прикриваємо листом фольги, висипаємо на неї склянку горохової крупи або квасолі і ставимо на десять хвилин в прогріту до 220 градусів духовку. Після сигналу витягаємо фольгу з крупою, а тісто відправляємо в духовку ще на десять хвилин для зарум'янювання при тій же температурі.
Поки тісто печеться, збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до піни, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо процедуру збивання до отримання стійких піків.
Далі виливаємо приготовлену і трохи остигнула заливку на тісто у форму, зверху акуратно розподіляємо за допомогою лопатки збиті білки, ставимо пиріг в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо в такому режимі протягом п'ятнадцяти хвилин.
По готовності даємо дуже смачного лимонного пирога повністю охолонути і вистоятися при кімнатній температурі кілька годин, і тільки тоді розрізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
Для тіста:
вершковий маргарин – 250 г;
сметана – 50 г;
цукровий пісок – 190 г;
розпушувач – 25 г;
борошно пшеничне – 650-700 г;
яйця – 2 шт.;
Для начинки:
лимони – 2 шт.;
цукровий пісок – 200 г;
крохмаль – 35 р.
Приготування
М'який вершковий маргарин перетираємо з цукровим піском, додаємо яйце, сметану і просіяне з розпушувачем борошно пшеничне. Замішуємо пластичне тісто, ділимо його на дві частини. Одну з них поміщаємо в морозильну камеру, а другу розподіляємо в промасленим формі, формуючи досить високі бортики.
Лимони ошпарюємо окропом, розрізаємо на шматочки, виймаємо кісточки і перемелюємо в чаші блендера до стану пюре. Додаємо до лимонної масі цукровий пісок і крохмаль, гарненько перемішуємо і викладаємо на тісто у форму.
Злегка підморожене тісто дістаємо з морозильної камери, натираємо на тертці і розподіляємо поверх лимонного наповнювача. Розміщуємо форму з пирогом в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці і печемо протягом п'ятдесяти хвилин.
Готового пирога даємо повністю охолонути і можемо подавати.
Найсмачніший лимонний пиріг з пісочного тіста з безе - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для заливки:
Для безе:
Приготування
У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо м'яке вершкове масло, цукрову пудру, яйце, сметану і швидко замішуємо тісто. Розподіляємо його по дну промасленим рознімної форми для випічки діаметром двадцять два сантиметри, формуючи бортики висотою приблизно чотири сантиметри. Робимо за допомогою вилки проколи по всьому периметру і поміщаємо на двадцять-тридцять хвилин у холодильник.
Тим часом приготуємо заливку для пирога. В каструлю або сотейник з товстим дном вливаємо двісті мілілітрів фільтрованої води, додаємо сік і цедру лимона, цукровий пісок, вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і прогріваємо суміш до кипіння, безперервно помішуючи. В окремій мисочці розчиняємо решти водичці кукурудзяний крохмаль і водимо в киплячу масу. Далі трохи збиваємо яєчні жовтки, вливаємо до них половину гарячої суміші і розмішуємо. Тепер виливаємо масу назад в каструлю вже з жовтками. Не припиняючи помішування, витримуємо суміш на самому мінімальному вогні до загусання, потім вимикаємо плиту і даємо трохи охолонути при кімнатній температурі.
Охолоджене тісто у формі прикриваємо листом фольги, висипаємо на неї склянку горохової крупи або квасолі і ставимо на десять хвилин в прогріту до 220 градусів духовку. Після сигналу витягаємо фольгу з крупою, а тісто відправляємо в духовку ще на десять хвилин для зарум'янювання при тій же температурі.
Поки тісто печеться, збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до піни, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо процедуру збивання до отримання стійких піків.
Далі виливаємо приготовлену і трохи остигнула заливку на тісто у форму, зверху акуратно розподіляємо за допомогою лопатки збиті білки, ставимо пиріг в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо в такому режимі протягом п'ятнадцяти хвилин.
По готовності даємо дуже смачного лимонного пирога повністю охолонути і вистоятися при кімнатній температурі кілька годин, і тільки тоді розрізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Самий смачний лимонний пиріг - простий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
М'який вершковий маргарин перетираємо з цукровим піском, додаємо яйце, сметану і просіяне з розпушувачем борошно пшеничне. Замішуємо пластичне тісто, ділимо його на дві частини. Одну з них поміщаємо в морозильну камеру, а другу розподіляємо в промасленим формі, формуючи досить високі бортики.
Лимони ошпарюємо окропом, розрізаємо на шматочки, виймаємо кісточки і перемелюємо в чаші блендера до стану пюре. Додаємо до лимонної масі цукровий пісок і крохмаль, гарненько перемішуємо і викладаємо на тісто у форму.
Злегка підморожене тісто дістаємо з морозильної камери, натираємо на тертці і розподіляємо поверх лимонного наповнювача. Розміщуємо форму з пирогом в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці і печемо протягом п'ятдесяти хвилин.
Готового пирога даємо повністю охолонути і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Відкритий пиріг з варенням
Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
Пиріг з консервованими персиками
Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших
Пиріг з замороженої смородини
Приготований вами пиріг з замороженої смородини нікого не залишить байдужим. Поєднання м'якої і ніжної основи пирога з кисленькой ягодою залишає
Яблучний пиріг з безе
З приготуванням яблучного пирога з безе без праці впорається будь-яка господиня. Це улюблене ласощі виходить дуже соковитим і смачним і прекрасно
Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і