Відкритий пиріг з варенням
Пропонуємо відмінні рецепти приготування відкритого пирога з варенням, які допоможуть вам без особливих зусиль забезпечити себе і своїх домочадців швидким і смачним десертом до чаю.
Інгредієнти:
борошно – 600 г;
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 190 г;
розпушувач – 10 г;
маргарин або вершкове масло – 210 г;
сіль – щіпка;
малинове варення – 250 мл
Приготування
Яйця з'єднайте з цукровим піском і сіллю і гарненько збиваємо за допомогою міксера або віночка. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, попередньо розтоплений і охолоджений маргарин або масло, і вливаємо яєчну суміш з цукром. Замішуємо м'яке тісто, відбираємо від нього четверту частину, поділяємо на три кульки, розміщуємо їх на блюдечко і ставимо в морозильну камеру.
Тісто розділяємо на дні злегка промасленим форми, формуючи невисокі бортики, і покриваємо шаром варення або джему. Підмерзлі кульки пропускаємо через крупну тертку і притрушиваем отриманої стружкою верх пирога.
Визначаємо форму в прогріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Готового пирога даємо охолонути, розрізаємо на порції і можемо подавати.
Інгредієнти:
борошно – 320 г;
цукровий пісок – 35 г;
яйце – 15 шт. (одне тісто і половинка для змазування пирога);
молоко – 125 мл;
вершкове масло або маргарин – 55 г;
сухі дріжджі – 20 г;
сіль – 025 ч. ложки;
ванільний цукор – 10 г;
варення, повидло або джем – 250 р.
Приготування
Молоко прогріваємо до температури приблизно тридцять п'ять-тридцять сім градусів, кидаємо в нього дріжджі, цукровий пісок, ванільний цукор, сіль, одне трохи збите і підігріте до теплого стану яйце, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо до однорідності. Заважаємо десять-п'ятнадцять хвилин, додаємо розтоплений маргарин або вершкове масло і знову гарненько вимішуємо. Визначаємо тісто для відкритого пирога з варенням трохи підігріту духовку і даємо йому близько години для збільшення в об'ємі. Потім робимо обминку і знову залишаємо для підходу.
Тепер відбираємо від мучного кома четверту частину, а решту розкачуємо до отримання шару товщиною до півтора сантиметрів, викладаємо його у форму і загортаємо краї всередину, формуючи бортики. По всій поверхні рівномірно розподіляємо варення, повидло або джем, з залишився тесту скачуємо тонкі джгутики і укладаємо їх поверх пирога сіткою.
Залишаємо виріб на двадцять хвилин для вистоювання, а потім змащуємо пиріг зверху збитим яйцем і поміщаємо для випікання в прогріту до 210 градусів духовку на двадцять хвилин.
Рецепт відкритого пирога з варенням на швидку руку
Інгредієнти:
Приготування
Яйця з'єднайте з цукровим піском і сіллю і гарненько збиваємо за допомогою міксера або віночка. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, попередньо розтоплений і охолоджений маргарин або масло, і вливаємо яєчну суміш з цукром. Замішуємо м'яке тісто, відбираємо від нього четверту частину, поділяємо на три кульки, розміщуємо їх на блюдечко і ставимо в морозильну камеру.
Тісто розділяємо на дні злегка промасленим форми, формуючи невисокі бортики, і покриваємо шаром варення або джему. Підмерзлі кульки пропускаємо через крупну тертку і притрушиваем отриманої стружкою верх пирога.
Визначаємо форму в прогріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Готового пирога даємо охолонути, розрізаємо на порції і можемо подавати.
Як спекти відкритий пиріг з варенням з дріжджового тіста?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко прогріваємо до температури приблизно тридцять п'ять-тридцять сім градусів, кидаємо в нього дріжджі, цукровий пісок, ванільний цукор, сіль, одне трохи збите і підігріте до теплого стану яйце, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо до однорідності. Заважаємо десять-п'ятнадцять хвилин, додаємо розтоплений маргарин або вершкове масло і знову гарненько вимішуємо. Визначаємо тісто для відкритого пирога з варенням трохи підігріту духовку і даємо йому близько години для збільшення в об'ємі. Потім робимо обминку і знову залишаємо для підходу.
Тепер відбираємо від мучного кома четверту частину, а решту розкачуємо до отримання шару товщиною до півтора сантиметрів, викладаємо його у форму і загортаємо краї всередину, формуючи бортики. По всій поверхні рівномірно розподіляємо варення, повидло або джем, з залишився тесту скачуємо тонкі джгутики і укладаємо їх поверх пирога сіткою.
Залишаємо виріб на двадцять хвилин для вистоювання, а потім змащуємо пиріг зверху збитим яйцем і поміщаємо для випікання в прогріту до 210 градусів духовку на двадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
Пиріг з пісочного тіста з варенням
З найпростіших рецептів домашньої випічки у більшості господинь найулюбленішим залишається пісочний пиріг. І зовсім не даремно, адже основу з такого
Відкритий пиріг з сиром
У цій статті запропоновано докладні рецепти, які допоможуть вам порадувати сім'ю, особливо діток чудовою домашньою випічкою. Розповімо, як спекти
Пиріг з малиновим варенням
Пироги з ягідними начинками - це дуже смачно і не обов'язково їх готувати тільки влітку, коли багато свіжих ягід. Свіжу малину можна замінити на
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг - ласощі з дитинства. Саме тому його так люблять дорослі. Якщо ви хочете порадувати себе смачним десертом до чаю, то краще рецепту не
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам