» » Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт

Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт

Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Сьогодні ми будемо готувати брусничний пиріг з пісочного тіста. Терпка нотка брусниці в поєднанні з ніжністю сиру створюють божественні смакові характеристики десерту.

Пісочний пиріг з сиром і брусницею - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшеничне борошно – 420-480 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 175 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • вершкове масло – 195 г;

  • сіль – щіпка;


  • Для начинки:

  • будь сир – 490 г;

  • брусниця – 150 г;

  • картопляний або кукурудзяний крохмаль – 45-50 г;

  • ванільний цукор – 25 г;

  • цукровий пісок – 90-120 г;

  • курячі яйця – 3 шт.


  • Приготування
    Щоб приготувати пісочне тісто для пирога з брусницею, розтираємо цукровий пісок з вершковим маслом і додаємо збиті яйця з дрібкою солі. В окрему посудину просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. З'єднуємо суху суміш з масляною і замішуємо м'яке пісочне тісто. Формуємо з нього кулю, загорнути його у харчову плівку і розміщуємо в холодильнику на тридцять хвилин.
    Тим часом промиваємо брусницю і розкладаємо на серветці або рушник для просихання. Сир пропускаємо через дрібне ситечко або розбиваємо до гладкості за допомогою блендера. Додаємо трохи збиті з цукровим піском і ванільним цукром яйця, додаємо крохмаль і гарненько перемішуємо.
    Охолоджене тісто розподіляємо в рознімної формі, формуючи бортики, і виливаємо сирну суміш. Зверху посипаємо пиріг ягодами брусниці і ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на сорок п'ять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
    По готовності даємо пирогу охолонути у формі до теплого стану, а потім розрізаємо порційно і можемо подавати.

    Пісочний пиріг з брусницею і яблуками рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 320 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • вершкове масло або маргарин – 195 г;

  • цукровий пісок – 320 г;

  • сир – 350 г;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • сметана – 95 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • крупа манна – 25 г;

  • брусниця – 150 г;

  • яблука – 200 р.


  • Приготування
    М'яке масло або маргарин викладаємо в миску, додаємо перемішану з цукровим піском і розпушувачем просіяне борошно і розминаємо руками до отримання крихти.
    Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт

    У сир додаємо яйця, цукровий пісок, ванільний цукор, сметану, манну крупу і гарненько перемішуємо.
    У промазану маслом форму викладаємо дві третини від усього обсягу крихти, розподіляємо її у формі, притискаючи трохи і формуючи бортики. Потім розміщуємо в один шар скибочки попередньо очищених і нарізаних яблук, зверху викладаємо сирний наповнювач і розкладаємо попередньо вимиті і просушені ягоди брусниці. Присипаємо верх пирога залишилася крихтою і розміщуємо форму з виробом завчасно прогрітий до 185 градусів духовку.
    Готовий пиріг охолодити у формі і можемо подавати.
    Додав: admin | 25-12-2015, 13:35
    Переглядів: 323