Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Сьогодні ми будемо готувати брусничний пиріг з пісочного тіста. Терпка нотка брусниці в поєднанні з ніжністю сиру створюють божественні смакові характеристики десерту.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно – 420-480 г;
курячі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 175 г;
розпушувач – 15 г;
вершкове масло – 195 г;
сіль – щіпка;
Для начинки:
будь сир – 490 г;
брусниця – 150 г;
картопляний або кукурудзяний крохмаль – 45-50 г;
ванільний цукор – 25 г;
цукровий пісок – 90-120 г;
курячі яйця – 3 шт.
Приготування
Щоб приготувати пісочне тісто для пирога з брусницею, розтираємо цукровий пісок з вершковим маслом і додаємо збиті яйця з дрібкою солі. В окрему посудину просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. З'єднуємо суху суміш з масляною і замішуємо м'яке пісочне тісто. Формуємо з нього кулю, загорнути його у харчову плівку і розміщуємо в холодильнику на тридцять хвилин.
Тим часом промиваємо брусницю і розкладаємо на серветці або рушник для просихання. Сир пропускаємо через дрібне ситечко або розбиваємо до гладкості за допомогою блендера. Додаємо трохи збиті з цукровим піском і ванільним цукром яйця, додаємо крохмаль і гарненько перемішуємо.
Охолоджене тісто розподіляємо в рознімної формі, формуючи бортики, і виливаємо сирну суміш. Зверху посипаємо пиріг ягодами брусниці і ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на сорок п'ять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
По готовності даємо пирогу охолонути у формі до теплого стану, а потім розрізаємо порційно і можемо подавати.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 320 г;
розпушувач – 15 г;
вершкове масло або маргарин – 195 г;
цукровий пісок – 320 г;
сир – 350 г;
яйця курячі – 2 шт.;
сметана – 95 г;
ванільний цукор – 15 г;
крупа манна – 25 г;
брусниця – 150 г;
яблука – 200 р.
Приготування
М'яке масло або маргарин викладаємо в миску, додаємо перемішану з цукровим піском і розпушувачем просіяне борошно і розминаємо руками до отримання крихти.
У сир додаємо яйця, цукровий пісок, ванільний цукор, сметану, манну крупу і гарненько перемішуємо.
У промазану маслом форму викладаємо дві третини від усього обсягу крихти, розподіляємо її у формі, притискаючи трохи і формуючи бортики. Потім розміщуємо в один шар скибочки попередньо очищених і нарізаних яблук, зверху викладаємо сирний наповнювач і розкладаємо попередньо вимиті і просушені ягоди брусниці. Присипаємо верх пирога залишилася крихтою і розміщуємо форму з виробом завчасно прогрітий до 185 градусів духовку.
Готовий пиріг охолодити у формі і можемо подавати.
Пісочний пиріг з сиром і брусницею - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Щоб приготувати пісочне тісто для пирога з брусницею, розтираємо цукровий пісок з вершковим маслом і додаємо збиті яйця з дрібкою солі. В окрему посудину просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. З'єднуємо суху суміш з масляною і замішуємо м'яке пісочне тісто. Формуємо з нього кулю, загорнути його у харчову плівку і розміщуємо в холодильнику на тридцять хвилин.
Тим часом промиваємо брусницю і розкладаємо на серветці або рушник для просихання. Сир пропускаємо через дрібне ситечко або розбиваємо до гладкості за допомогою блендера. Додаємо трохи збиті з цукровим піском і ванільним цукром яйця, додаємо крохмаль і гарненько перемішуємо.
Охолоджене тісто розподіляємо в рознімної формі, формуючи бортики, і виливаємо сирну суміш. Зверху посипаємо пиріг ягодами брусниці і ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на сорок п'ять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
По готовності даємо пирогу охолонути у формі до теплого стану, а потім розрізаємо порційно і можемо подавати.
Пісочний пиріг з брусницею і яблуками рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'яке масло або маргарин викладаємо в миску, додаємо перемішану з цукровим піском і розпушувачем просіяне борошно і розминаємо руками до отримання крихти.
У сир додаємо яйця, цукровий пісок, ванільний цукор, сметану, манну крупу і гарненько перемішуємо.
У промазану маслом форму викладаємо дві третини від усього обсягу крихти, розподіляємо її у формі, притискаючи трохи і формуючи бортики. Потім розміщуємо в один шар скибочки попередньо очищених і нарізаних яблук, зверху викладаємо сирний наповнювач і розкладаємо попередньо вимиті і просушені ягоди брусниці. Присипаємо верх пирога залишилася крихтою і розміщуємо форму з виробом завчасно прогрітий до 185 градусів духовку.
Готовий пиріг охолодити у формі і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Відкритий пиріг з варенням
Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
Заливний пиріг з абрикосами
Заливні пироги відрізняються своєю легкістю і простотою виконання, як раз те що потрібно влітку. А головне, в сезон його можна доповнювати свіжими
Пиріг з консервованими персиками
Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших
Пиріг з брусницею - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, хоч і має кислувато-гіркуватий смак. Її використовують у приготуванні багатьох страв: варення, джемів, компотів,
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам