Заливний пиріг з абрикосами
Пропонуємо вам рецепти приготування смачного заливного пирога з абрикосами. Кисло-солодкий фрукт з солодким тістом створюють чудову смакову композицію в готовому десерті.
Інгредієнти:
борошно – 410 г;
яйця курячі – 3 шт.;
цукровий пісок – 210 г;
ванільний цукор – 1 пакетик;
сода – 12 г;
вершкове масло – 100 г;
кефір – 250 мл;
абрикоси очищені – 400 р.
Приготування
Яйця збиваємо хорошенечко з цукровим піском до пишності і легкості. Потім вливаємо кефір, додати м'яке вершкове масло, соду, ванільний цукор і борошно і заводимо однорідне без борошняних грудочок тісто. Його консистенція повинна бути схожа з тестом на оладки. В промаслений форму для випічки наливаємо половину приготованого тіста, викладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси і заливаємо рештою тестом. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною лучиною або зубочисткою. Якщо вона витягується сухий, значить пиріг добре пропікся. Даємо йому охолонути, притрушиваем цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 400-550 г;
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 220 г;
розпушувач – 20 г;
вершкове масло – 220 г;
сіль – щіпка;
Для начинки:
вологий сир – 520 г;
очищені абрикоси – 350 г;
очищена вишня – 150 г;
картопляний крохмаль – 55 г;
ванільний цукор – 25 г;
цукровий пісок – 95 г;
яйця – 3 шт.
Приготування
Спочатку заготовимо тісто. Для цього розтираємо м'яке вершкове масло з цукровим піском. Яйця збиваємо до пишноти з дрібкою солі, вводимо в масляну основу і перемішуємо до однорідного стану. Потім потроху підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо м'яке, податливе тісто. Відщипуємо від нього четверту частину, загорнути у харчову плівку і визначаємо в морозилку на тридцять-сорок хвилин. Тісто кладемо в промаслений роз'ємну форму, і розподіляємо по всій поверхні, формуючи бортики, і ставимо в холодильник.
Поки тісто охолоджується, приготуємо наповнення для заливного пирога. Для цього змішуємо сир з збитими до пишності яйцями з цукровим піском, ванільним цукром і картопляним крохмалем.
У форму на охолоджене тісто перекладаємо сирну суміш, зверху розкладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси й вишні і трохи притапливаем. Тепер дістаємо тісто з морозилки і пропускаємо його через тертку, тримаючи її над пирогом. Намагаємося рівномірно розподілити її по всій поверхні страви.
Ставимо форму з пирогом в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо в ній сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. По завершенні випікання даємо страві постояти ще десять хвилин в духовій шафі, і тільки тоді дістаємо і остуджуємо.
Рецепт холодцю пирога з абрикосами на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо хорошенечко з цукровим піском до пишності і легкості. Потім вливаємо кефір, додати м'яке вершкове масло, соду, ванільний цукор і борошно і заводимо однорідне без борошняних грудочок тісто. Його консистенція повинна бути схожа з тестом на оладки. В промаслений форму для випічки наливаємо половину приготованого тіста, викладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси і заливаємо рештою тестом. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною лучиною або зубочисткою. Якщо вона витягується сухий, значить пиріг добре пропікся. Даємо йому охолонути, притрушиваем цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Смачний заливний пиріг з абрикосами і вишнею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку заготовимо тісто. Для цього розтираємо м'яке вершкове масло з цукровим піском. Яйця збиваємо до пишноти з дрібкою солі, вводимо в масляну основу і перемішуємо до однорідного стану. Потім потроху підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо м'яке, податливе тісто. Відщипуємо від нього четверту частину, загорнути у харчову плівку і визначаємо в морозилку на тридцять-сорок хвилин. Тісто кладемо в промаслений роз'ємну форму, і розподіляємо по всій поверхні, формуючи бортики, і ставимо в холодильник.
Поки тісто охолоджується, приготуємо наповнення для заливного пирога. Для цього змішуємо сир з збитими до пишності яйцями з цукровим піском, ванільним цукром і картопляним крохмалем.
У форму на охолоджене тісто перекладаємо сирну суміш, зверху розкладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси й вишні і трохи притапливаем. Тепер дістаємо тісто з морозилки і пропускаємо його через тертку, тримаючи її над пирогом. Намагаємося рівномірно розподілити її по всій поверхні страви.
Ставимо форму з пирогом в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо в ній сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. По завершенні випікання даємо страві постояти ще десять хвилин в духовій шафі, і тільки тоді дістаємо і остуджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з абрикосами в духовці
З абрикосів, крім зимових заготовок, можна готувати чудову домашню випічку. Ці плоди поєднуються практично з будь основою. Пропонуємо спекти
Пиріг з консервованими персиками
Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших
Пиріг з черешнею
У сезон черешні пропонуємо приготувати ароматний пиріг з цією улюбленою ягодою. Черешню для пирога краще брати велику, солодку і стиглу, тоді і
Пиріг з замороженої вишнею
Ідеальна начинка для пирога – соковиті ягоди і фрукти. Особливо хороша вишня. Вона володіє достатньою солодкістю в поєднанні з приємною кислинкою.
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Рецепти з абрикосами
Абрикос - смачний і корисний фрукт, з якого можна приготувати багато чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, як спекти шарлотку і сирний