Вернуться назад Распечатать

Заливний пиріг з абрикосами

Заливний пиріг з абрикосами
Пропонуємо вам рецепти приготування смачного заливного пирога з абрикосами. Кисло-солодкий фрукт з солодким тістом створюють чудову смакову композицію в готовому десерті.

Рецепт холодцю пирога з абрикосами на кефірі


Інгредієнти:

  • борошно – 410 г;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • сода – 12 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • кефір – 250 мл;

  • абрикоси очищені – 400 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо хорошенечко з цукровим піском до пишності і легкості. Потім вливаємо кефір, додати м'яке вершкове масло, соду, ванільний цукор і борошно і заводимо однорідне без борошняних грудочок тісто. Його консистенція повинна бути схожа з тестом на оладки. В промаслений форму для випічки наливаємо половину приготованого тіста, викладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси і заливаємо рештою тестом. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною лучиною або зубочисткою. Якщо вона витягується сухий, значить пиріг добре пропікся. Даємо йому охолонути, притрушиваем цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

    Смачний заливний пиріг з абрикосами і вишнею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 400-550 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • розпушувач – 20 г;

  • вершкове масло – 220 г;

  • сіль – щіпка;


  • Для начинки:

  • вологий сир – 520 г;

  • очищені абрикоси – 350 г;

  • очищена вишня – 150 г;

  • картопляний крохмаль – 55 г;

  • ванільний цукор – 25 г;

  • цукровий пісок – 95 г;

  • яйця – 3 шт.


  • Приготування
    Спочатку заготовимо тісто. Для цього розтираємо м'яке вершкове масло з цукровим піском. Яйця збиваємо до пишноти з дрібкою солі, вводимо в масляну основу і перемішуємо до однорідного стану. Потім потроху підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо м'яке, податливе тісто. Відщипуємо від нього четверту частину, загорнути у харчову плівку і визначаємо в морозилку на тридцять-сорок хвилин. Тісто кладемо в промаслений роз'ємну форму, і розподіляємо по всій поверхні, формуючи бортики, і ставимо в холодильник.
    Поки тісто охолоджується, приготуємо наповнення для заливного пирога. Для цього змішуємо сир з збитими до
    Заливний пиріг з абрикосами
    пишності яйцями з цукровим піском, ванільним цукром і картопляним крохмалем.
    У форму на охолоджене тісто перекладаємо сирну суміш, зверху розкладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси й вишні і трохи притапливаем. Тепер дістаємо тісто з морозилки і пропускаємо його через тертку, тримаючи її над пирогом. Намагаємося рівномірно розподілити її по всій поверхні страви.
    Ставимо форму з пирогом в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо в ній сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. По завершенні випікання даємо страві постояти ще десять хвилин в духовій шафі, і тільки тоді дістаємо і остуджуємо.