Пропонуємо вам рецепти приготування смачного заливного пирога з абрикосами. Кисло-солодкий фрукт з солодким тістом створюють чудову смакову композицію в готовому десерті.
Рецепт холодцю пирога з абрикосами на кефірі
Інгредієнти: борошно – 410 г; яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 210 г; ванільний цукор – 1 пакетик; сода – 12 г; вершкове масло – 100 г; кефір – 250 мл; абрикоси очищені – 400 р. Приготування Яйця збиваємо хорошенечко з цукровим піском до пишності і легкості. Потім вливаємо кефір, додати м'яке вершкове масло, соду, ванільний цукор і борошно і заводимо однорідне без борошняних грудочок тісто. Його консистенція повинна бути схожа з тестом на оладки. В промаслений форму для випічки наливаємо половину приготованого тіста, викладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси і заливаємо рештою тестом. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною лучиною або зубочисткою. Якщо вона витягується сухий, значить пиріг добре пропікся. Даємо йому охолонути, притрушиваем цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Смачний заливний пиріг з абрикосами і вишнею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 400-550 г; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 220 г; розпушувач – 20 г; вершкове масло – 220 г; сіль – щіпка; Для начинки:
вологий сир – 520 г; очищені абрикоси – 350 г; очищена вишня – 150 г; картопляний крохмаль – 55 г; ванільний цукор – 25 г; цукровий пісок – 95 г; яйця – 3 шт. Приготування Спочатку заготовимо тісто. Для цього розтираємо м'яке вершкове масло з цукровим піском. Яйця збиваємо до пишноти з дрібкою солі, вводимо в масляну основу і перемішуємо до однорідного стану. Потім потроху підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо м'яке, податливе тісто. Відщипуємо від нього четверту частину, загорнути у харчову плівку і визначаємо в морозилку на тридцять-сорок хвилин. Тісто кладемо в промаслений роз'ємну форму, і розподіляємо по всій поверхні, формуючи бортики, і ставимо в холодильник.
Поки тісто охолоджується, приготуємо наповнення для заливного пирога. Для цього змішуємо сир з збитими до
пишності яйцями з цукровим піском, ванільним цукром і картопляним крохмалем.
У форму на охолоджене тісто перекладаємо сирну суміш, зверху розкладаємо попередньо помиті, просушені і очищені від кісточок абрикоси й вишні і трохи притапливаем. Тепер дістаємо тісто з морозилки і пропускаємо його через тертку, тримаючи її над пирогом. Намагаємося рівномірно розподілити її по всій поверхні страви.
Ставимо форму з пирогом в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо в ній сорок п'ять-п'ятдесят хвилин. По завершенні випікання даємо страві постояти ще десять хвилин в духовій шафі, і тільки тоді дістаємо і остуджуємо.