Сьогодні ми будемо готувати брусничний пиріг з пісочного тіста. Терпка нотка брусниці в поєднанні з ніжністю сиру створюють божественні смакові характеристики десерту.
Пісочний пиріг з сиром і брусницею - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 420-480 г; курячі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 175 г; розпушувач – 15 г; вершкове масло – 195 г; сіль – щіпка; Для начинки:
будь сир – 490 г; брусниця – 150 г; картопляний або кукурудзяний крохмаль – 45-50 г; ванільний цукор – 25 г; цукровий пісок – 90-120 г; курячі яйця – 3 шт. Приготування Щоб приготувати пісочне тісто для пирога з брусницею, розтираємо цукровий пісок з вершковим маслом і додаємо збиті яйця з дрібкою солі. В окрему посудину просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. З'єднуємо суху суміш з масляною і замішуємо м'яке пісочне тісто. Формуємо з нього кулю, загорнути його у харчову плівку і розміщуємо в холодильнику на тридцять хвилин.
Тим часом промиваємо брусницю і розкладаємо на серветці або рушник для просихання. Сир пропускаємо через дрібне ситечко або розбиваємо до гладкості за допомогою блендера. Додаємо трохи збиті з цукровим піском і ванільним цукром яйця, додаємо крохмаль і гарненько перемішуємо.
Охолоджене тісто розподіляємо в рознімної формі, формуючи бортики, і виливаємо сирну суміш. Зверху посипаємо пиріг ягодами брусниці і ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на сорок п'ять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
По готовності даємо пирогу охолонути у формі до теплого стану, а потім розрізаємо порційно і можемо подавати.
Пісочний пиріг з брусницею і яблуками рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 320 г; розпушувач – 15 г; вершкове масло або маргарин – 195 г; цукровий пісок – 320 г; сир – 350 г; яйця курячі – 2 шт.; сметана – 95 г; ванільний цукор – 15 г; крупа манна – 25 г; брусниця – 150 г; яблука – 200 р. Приготування М'яке масло або маргарин викладаємо в миску, додаємо перемішану з цукровим піском і розпушувачем просіяне борошно і розминаємо руками до отримання крихти.
У сир додаємо яйця, цукровий пісок, ванільний цукор, сметану, манну крупу і гарненько перемішуємо.
У промазану маслом форму викладаємо дві третини від усього обсягу крихти, розподіляємо її у формі, притискаючи трохи і формуючи бортики. Потім розміщуємо в один шар скибочки попередньо очищених і нарізаних яблук, зверху викладаємо сирний наповнювач і розкладаємо попередньо вимиті і просушені ягоди брусниці. Присипаємо верх пирога залишилася крихтою і розміщуємо форму з виробом завчасно прогрітий до 185 градусів духовку.
Готовий пиріг охолодити у формі і можемо подавати.