Відкритий пиріг з сиром
Домашня випічка – це завжди неймовірно смачно. А можна її зробити ще й корисною. Як приготувати відкритий пиріг з сиром, ми вам зараз і розповімо.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 700 г;
дріжджі сухі – 25 ч. ложки;
яйця – 2 шт.;
маргарин – 100 г;
цукор – 3/4 склянки;
молоко – 300 мл;
жовток – 1 шт.;
масло рослинне – 50 мл
Для начинки:
сир – 250 г;
яйця – 1 шт.;
жирна сметана – 60 м;
цукровий пісок – 125 р.
Приготування
Сухі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо до них ложку цукру, борошна, перемішуємо і даємо постояти приблизно чверть години. У миску просіваємо приблизно 3/4 борошна, додаємо яйця, розтоплений маргарин, цукор і вливаємо дріжджову суміш. Замішуємо тісто, поступово підсипаючи решту борошна і додаючи рослинне масло. Вимішуємо, щоб тісто добре відставало від рук. Після цього ставимо його в тепло годинки на півтора. А коли воно підійде, перекладаємо його на робочу поверхню, попередньо злегка притрусивши її борошном. Трохи тіста залишаємо для прикраси, а основну частину розгортаємо в пласт бажаної форми. Скачуємо з тіста джгутик і розміщуємо по краю, щоб він утримував начинку. Для якої сирок додаємо сметану, цукор, яйце і ретельно розмішуємо. Викладаємо масу зверху на пласт. З решти тіста робимо прикраси для пирога. Відправляємо його в помірно прогріту духовку і чекаємо хвилин 40. Після цього дістаємо, остуджуємо і насолоджуємося його найніжнішим смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно 130 г;
цукор – 50 г;
вершкове масло 73% жирності розм'якшене вершкове – 50 г;
яйце – 1 шт.
Для сирної начинки:
м'який сир – 250 г;
яйце – 1 шт.;
сметана 20% жирності – 2 ст. ложки;
ванілін – щіпка;
картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;
цукор – 50 г;
ягоди.
Приготування
У розм'якшене масло додаємо цукор і ретельно збиваємо масу міксером. Вбиваємо яйце і продовжуємо збивати. В отриману суміш просіваємо борошно. Замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою, щоб уникнути обвітрювання і ставимо в холодильник на 40 хвилин. Самі тим часом займемося начинкою. Перетертий сир змішуємо зі сметаною, цукром, ваніліном, яйцем, крохмалем і ретельно перемішуємо. Форму змащуємо маслом, кладемо в неї тісто і розподіляємо руками, формуючи бортики. Викладаємо сирну начинку, поверх якої за бажанням можна розкласти будь-які ягоди, злегка вдавлюючи їх в крем. Випікаємо відкритий пиріг з сиром та ягодами при 180 градусах 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г;
сир 5% жирності – 400 г;
сметана 15% жирності – 200 г;
яйця – 1 шт.;
помідори – 5 шт.;
кріп – 1 пучок;
петрушка – 1 пучок.
Приготування
Помідори нарізаємо часточками. Розміщуємо їх на деко, скроплюємо оливковою олією і притрушиваем сумішшю спецій. Ставимо в духовку, нагріту до 100 градусів на 15 години, щоб вони подвялились. Потім остуджуємо їх і нарізаємо кубиками середньої величини. Перетертий сир змішуємо з яйцем, подрібненою зеленню і підсолюємо за смаком. Кладемо сметану, помідори і добре перемішуємо. Розкачуємо листкове тісто, поміщаємо його у форму так, щоб вийшло зробити бортики. Зверху розміщуємо сирну масу. Пиріг буде випікатися близько 40 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 200 г;
цукор – 100 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
вершкове масло 73% жирності – 150 г;
яйця – 1 шт.
Для начинки:
сир – 500 г;
цукор – 100 г;
яйця – 2 шт.;
сметана – 100 г;
ягоди – 300 р.
Приготування
Борошно просіваємо разом з розпушувачем. Вершкове масло ріжемо шматочками і разом з борошном розтираємо до крихти. Додаємо інші інгредієнти і замішуємо тісто. Щоб воно не обвітрилося, кладемо його в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на півгодини.
Готуємо начинку: сир перетираємо за допомогою блендера або ж через сито, додаємо залишилися інгредієнти і збиваємо міксером до однорідності. Охолоджене тісто поміщаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшли бортики висотою не менше 4 див. Виливаємо начинку і зверху викладаємо ягоди. При помірній температурі випікаємо 40 хвилин. Охолоджуємо його прямо у формі, а потім вже знімаємо бортики. Приємного чаювання!
Відкритий пиріг з сиром з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Сухі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо до них ложку цукру, борошна, перемішуємо і даємо постояти приблизно чверть години. У миску просіваємо приблизно 3/4 борошна, додаємо яйця, розтоплений маргарин, цукор і вливаємо дріжджову суміш. Замішуємо тісто, поступово підсипаючи решту борошна і додаючи рослинне масло. Вимішуємо, щоб тісто добре відставало від рук. Після цього ставимо його в тепло годинки на півтора. А коли воно підійде, перекладаємо його на робочу поверхню, попередньо злегка притрусивши її борошном. Трохи тіста залишаємо для прикраси, а основну частину розгортаємо в пласт бажаної форми. Скачуємо з тіста джгутик і розміщуємо по краю, щоб він утримував начинку. Для якої сирок додаємо сметану, цукор, яйце і ретельно розмішуємо. Викладаємо масу зверху на пласт. З решти тіста робимо прикраси для пирога. Відправляємо його в помірно прогріту духовку і чекаємо хвилин 40. Після цього дістаємо, остуджуємо і насолоджуємося його найніжнішим смаком.
Відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для сирної начинки:
Приготування
У розм'якшене масло додаємо цукор і ретельно збиваємо масу міксером. Вбиваємо яйце і продовжуємо збивати. В отриману суміш просіваємо борошно. Замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою, щоб уникнути обвітрювання і ставимо в холодильник на 40 хвилин. Самі тим часом займемося начинкою. Перетертий сир змішуємо зі сметаною, цукром, ваніліном, яйцем, крохмалем і ретельно перемішуємо. Форму змащуємо маслом, кладемо в неї тісто і розподіляємо руками, формуючи бортики. Викладаємо сирну начинку, поверх якої за бажанням можна розкласти будь-які ягоди, злегка вдавлюючи їх в крем. Випікаємо відкритий пиріг з сиром та ягодами при 180 градусах 30-35 хвилин.
Відкритий пиріг з листкового тіста з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Помідори нарізаємо часточками. Розміщуємо їх на деко, скроплюємо оливковою олією і притрушиваем сумішшю спецій. Ставимо в духовку, нагріту до 100 градусів на 15 години, щоб вони подвялились. Потім остуджуємо їх і нарізаємо кубиками середньої величини. Перетертий сир змішуємо з яйцем, подрібненою зеленню і підсолюємо за смаком. Кладемо сметану, помідори і добре перемішуємо. Розкачуємо листкове тісто, поміщаємо його у форму так, щоб вийшло зробити бортики. Зверху розміщуємо сирну масу. Пиріг буде випікатися близько 40 хвилин при 180 градусах.
Рецепт відкритого пирога з сиром та ягодами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно просіваємо разом з розпушувачем. Вершкове масло ріжемо шматочками і разом з борошном розтираємо до крихти. Додаємо інші інгредієнти і замішуємо тісто. Щоб воно не обвітрилося, кладемо його в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на півгодини.
Готуємо начинку: сир перетираємо за допомогою блендера або ж через сито, додаємо залишилися інгредієнти і збиваємо міксером до однорідності. Охолоджене тісто поміщаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшли бортики висотою не менше 4 див. Виливаємо начинку і зверху викладаємо ягоди. При помірній температурі випікаємо 40 хвилин. Охолоджуємо його прямо у формі, а потім вже знімаємо бортики. Приємного чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочне тісто для пирога
З усіх різновидів тіста - пісочне можна назвати універсальним, адже воно чудово поєднується з будь-яким наповненням і його щільна текстура здатна
Відкритий пиріг з варенням
Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
Відкритий пиріг з вишнею
Солодкість тіста й легка кислинка вишневої начинки настільки добре поєднуються один з одним, що вже більше нічого не треба для повноти смаку.
Пиріг з червоною смородиною
Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам