Пісочне тісто для пирога
Домашню випічку люблять всі, без винятку. Ми поговоримо сьогодні про те, як швидко приготувати пісочне тісто для різних видів пирога на всі випадки життя, а ви вибирайте найбільш простий і відповідний саме вам.
Інгредієнти:
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
борошно – 3 ст.;
масло вершкове – 200 г;
цукор – 1 ст.;
яйце – 2 шт.;
ванілін – за смаком;
варення – 300 г;
крохмаль картопляний – 1 ст. ложка.
Приготування
Масло розтоплюємо на плиті, потім трохи охолоджуємо і додаємо цукор, ретельно перемішуючи. Окремо збиваємо яйця, а потім виливаємо їх у масляну солодку суміш. Додаємо ванілін за смаком, невеликими порціями вводимо борошно і вимішуємо пісочне тісто для пирога. Відщипуємо від нього невелику частину і прибираємо її в морозилку на 40 хвилин. Основну частину розгортаємо в великий пласт і викладаємо у форму, сформувавши руками невеликі бортики. В ягідне варення додаємо трохи крохмалю, перемішуємо і викладаємо його на тісто, розрівнюючи рівномірно ложкою. Тепер дістаємо заморожений шматок і акуратно натираємо його на тертці. Цією стружкою засипаємо поверхню варення і відправляємо пиріг в духовку. Перед подачею, збризкуємо його звичайним чаєм, приділяючи увагу краях. Так пісочний пиріг стане м'яким і неймовірно повітряним.
Інгредієнти:
борошно – 300 г;
масло вершкове – 150 г;
цукор – 100 г;
яєчний жовток – 2 шт.;
сода харчова – 05 ч. ложки.
Для начинки:
яблука – 3 шт.;
яєчний білок – 3 шт.;
цукор – 3 ст. ложки.
Приготування
Жовтки акуратно відокремлюємо і прибираємо білки в холодильник. Вершкове масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану. Жовтки збиваємо міксером і поступово, не зупиняючись, всипаємо цукор. Далі вливаємо масло і перемішуємо до отримання однорідної маси. Борошно просіваємо через сито з розпушувачем і поступово підмішуємо до основних інгредієнтів. Вимішуємо руками смачне пісочне тісто для пирога і поділяємо його на 2 нерівні частини. Скачуємо їх у кулю, загортаємо харчовою плівкою і прибираємо більшу частину в холодильник, а іншу – в морозилку. Духовку запалюємо і залишаємо розігріватися. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, м'якоть натираємо на тертці. Охолоджені білки збиваємо кілька хвилин міксером до стійкої піни, всипаємо цукор і знову збиваємо до його повного розчинення. Форму промазуємо шматочком масла і викладаємо велику частину тіста, розподіляючи її по дну і формуючи невисокі бортики. Далі покриваємо пісочну основу тертими яблуками і викладаємо ложкою збиті раніше білки. Заморожене тісто натираємо на крупній тертці і розподіляємо поверх начинки. Відправляємо форму в розігріту духовку і випікаємо пісочний пиріг близько 30 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове – 100 г;
яйце – 1 шт.;
цукор дрібний – 2 ст. ложки;
борошно – 220 р.
Для начинки:
яйце – 3 шт.;
сир – 500 г;
ягоди – 200 г;
цукор дрібний – 3 ст. ложки;
манка – 1 ст. ложка;
сметана – 100 мл
Приготування
Розм'якшене вершкове масло розтираємо гарненько з борошном і кидаємо кілька ложок цукру. Потім додаємо яйце і замішуємо тісто. Загорнути його в плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник. Тим часом підготуємо начинку: сир перетираємо гарненько з цукром, додаємо яйця, сметану і манку. Розподіляємо тісто по формі, створюючи бортики. Викладаємо промиті ягоди на ваш смак, заливаємо зверху сирною начинкою і відправляємо ласощі в гарячу духовку на 40 хвилин. Після цього остуджуємо пиріг і розрізаємо на шматочки.
Рецепт пісочного тіста для пирога з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо на плиті, потім трохи охолоджуємо і додаємо цукор, ретельно перемішуючи. Окремо збиваємо яйця, а потім виливаємо їх у масляну солодку суміш. Додаємо ванілін за смаком, невеликими порціями вводимо борошно і вимішуємо пісочне тісто для пирога. Відщипуємо від нього невелику частину і прибираємо її в морозилку на 40 хвилин. Основну частину розгортаємо в великий пласт і викладаємо у форму, сформувавши руками невеликі бортики. В ягідне варення додаємо трохи крохмалю, перемішуємо і викладаємо його на тісто, розрівнюючи рівномірно ложкою. Тепер дістаємо заморожений шматок і акуратно натираємо його на тертці. Цією стружкою засипаємо поверхню варення і відправляємо пиріг в духовку. Перед подачею, збризкуємо його звичайним чаєм, приділяючи увагу краях. Так пісочний пиріг стане м'яким і неймовірно повітряним.
Рецепт пісочного тіста для пирога з яблуками
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Жовтки акуратно відокремлюємо і прибираємо білки в холодильник. Вершкове масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану. Жовтки збиваємо міксером і поступово, не зупиняючись, всипаємо цукор. Далі вливаємо масло і перемішуємо до отримання однорідної маси. Борошно просіваємо через сито з розпушувачем і поступово підмішуємо до основних інгредієнтів. Вимішуємо руками смачне пісочне тісто для пирога і поділяємо його на 2 нерівні частини. Скачуємо їх у кулю, загортаємо харчовою плівкою і прибираємо більшу частину в холодильник, а іншу – в морозилку. Духовку запалюємо і залишаємо розігріватися. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, м'якоть натираємо на тертці. Охолоджені білки збиваємо кілька хвилин міксером до стійкої піни, всипаємо цукор і знову збиваємо до його повного розчинення. Форму промазуємо шматочком масла і викладаємо велику частину тіста, розподіляючи її по дну і формуючи невисокі бортики. Далі покриваємо пісочну основу тертими яблуками і викладаємо ложкою збиті раніше білки. Заморожене тісто натираємо на крупній тертці і розподіляємо поверх начинки. Відправляємо форму в розігріту духовку і випікаємо пісочний пиріг близько 30 хвилин.
Пісочне тісто для пирога з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Розм'якшене вершкове масло розтираємо гарненько з борошном і кидаємо кілька ложок цукру. Потім додаємо яйце і замішуємо тісто. Загорнути його в плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник. Тим часом підготуємо начинку: сир перетираємо гарненько з цукром, додаємо яйця, сметану і манку. Розподіляємо тісто по формі, створюючи бортики. Викладаємо промиті ягоди на ваш смак, заливаємо зверху сирною начинкою і відправляємо ласощі в гарячу духовку на 40 хвилин. Після цього остуджуємо пиріг і розрізаємо на шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з пісочного тіста з варенням
З найпростіших рецептів домашньої випічки у більшості господинь найулюбленішим залишається пісочний пиріг. І зовсім не даремно, адже основу з такого
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
Тертий пиріг з сиром
Немає нічого краще домашньої випічки до чаю. До будь-якого випадку - будь то сімейний вечерю або зустріч з друзями - відмінно підійде тертий пиріг.
Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
У цьому пирозі ідеальне поєднання солодкого пісочного тіста і кисленькой вишні, але, якщо ви все-таки любите солодку начинку, то можна до вишні
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам