Вернуться назад Распечатать

Пісочне тісто для пирога

Пісочне тісто для пирога
Домашню випічку люблять всі, без винятку. Ми поговоримо сьогодні про те, як швидко приготувати пісочне тісто для різних видів пирога на всі випадки життя, а ви вибирайте найбільш простий і відповідний саме вам.

Рецепт пісочного тіста для пирога з варенням


Інгредієнти:

  • розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;

  • борошно – 3 ст.;

  • масло вершкове – 200 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • ванілін – за смаком;

  • варення – 300 г;

  • крохмаль картопляний – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо на плиті, потім трохи охолоджуємо і додаємо цукор, ретельно перемішуючи. Окремо збиваємо яйця, а потім виливаємо їх у масляну солодку суміш. Додаємо ванілін за смаком, невеликими порціями вводимо борошно і вимішуємо пісочне тісто для пирога. Відщипуємо від нього невелику частину і прибираємо її в морозилку на 40 хвилин. Основну частину розгортаємо в великий пласт і викладаємо у форму, сформувавши руками невеликі бортики. В ягідне варення додаємо трохи крохмалю, перемішуємо і викладаємо його на тісто, розрівнюючи рівномірно ложкою. Тепер дістаємо заморожений шматок і акуратно натираємо його на тертці. Цією стружкою засипаємо поверхню варення і відправляємо пиріг в духовку. Перед подачею, збризкуємо його звичайним чаєм, приділяючи увагу краях. Так пісочний пиріг стане м'яким і неймовірно повітряним.

    Рецепт пісочного тіста для пирога з яблуками


    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • цукор – 100 г;

  • яєчний жовток – 2 шт.;

  • сода харчова – 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • яблука – 3 шт.;

  • яєчний білок – 3 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Жовтки акуратно відокремлюємо і прибираємо білки в холодильник. Вершкове масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану. Жовтки збиваємо міксером і поступово, не зупиняючись, всипаємо цукор. Далі вливаємо масло і перемішуємо до отримання однорідної маси. Борошно просіваємо через сито з розпушувачем і поступово підмішуємо до основних інгредієнтів. Вимішуємо руками смачне пісочне тісто для пирога і поділяємо його на 2 нерівні частини. Скачуємо їх у кулю, загортаємо харчовою плівкою і прибираємо більшу частину в холодильник, а іншу – в морозилку. Духовку запалюємо і залишаємо розігріватися. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, м'якоть натираємо на тертці. Охолоджені білки збиваємо кілька хвилин міксером до стійкої піни, всипаємо цукор і знову збиваємо до його повного розчинення. Форму промазуємо шматочком масла і викладаємо велику частину тіста, розподіляючи її по дну і формуючи невисокі бортики. Далі покриваємо пісочну основу тертими яблуками і викладаємо ложкою збиті раніше білки. Заморожене тісто натираємо на крупній тертці і розподіляємо поверх начинки. Відправляємо форму в розігріту духовку і випікаємо пісочний пиріг близько 30 хвилин.

    Пісочне тісто для пирога з сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор дрібний – 2 ст. ложки;

  • борошно – 220 р.


  • Для начинки:

  • яйце – 3 шт.;

  • сир – 500 г;

  • ягоди – 200 г;

  • цукор дрібний – 3 ст. ложки;

  • манка – 1 ст. ложка;
  • Пісочне тісто для пирога

  • сметана – 100 мл


  • Приготування
    Розм'якшене вершкове масло розтираємо гарненько з борошном і кидаємо кілька ложок цукру. Потім додаємо яйце і замішуємо тісто. Загорнути його в плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник. Тим часом підготуємо начинку: сир перетираємо гарненько з цукром, додаємо яйця, сметану і манку. Розподіляємо тісто по формі, створюючи бортики. Викладаємо промиті ягоди на ваш смак, заливаємо зверху сирною начинкою і відправляємо ласощі в гарячу духовку на 40 хвилин. Після цього остуджуємо пиріг і розрізаємо на шматочки.