Домашню випічку люблять всі, без винятку. Ми поговоримо сьогодні про те, як швидко приготувати пісочне тісто для різних видів пирога на всі випадки життя, а ви вибирайте найбільш простий і відповідний саме вам.
Рецепт пісочного тіста для пирога з варенням
Інгредієнти: розпушувач для тіста – 1 ч. ложка; борошно – 3 ст.; масло вершкове – 200 г; цукор – 1 ст.; яйце – 2 шт.; ванілін – за смаком; варення – 300 г; крохмаль картопляний – 1 ст. ложка. Приготування Масло розтоплюємо на плиті, потім трохи охолоджуємо і додаємо цукор, ретельно перемішуючи. Окремо збиваємо яйця, а потім виливаємо їх у масляну солодку суміш. Додаємо ванілін за смаком, невеликими порціями вводимо борошно і вимішуємо пісочне тісто для пирога. Відщипуємо від нього невелику частину і прибираємо її в морозилку на 40 хвилин. Основну частину розгортаємо в великий пласт і викладаємо у форму, сформувавши руками невеликі бортики. В ягідне варення додаємо трохи крохмалю, перемішуємо і викладаємо його на тісто, розрівнюючи рівномірно ложкою. Тепер дістаємо заморожений шматок і акуратно натираємо його на тертці. Цією стружкою засипаємо поверхню варення і відправляємо пиріг в духовку. Перед подачею, збризкуємо його звичайним чаєм, приділяючи увагу краях. Так пісочний пиріг стане м'яким і неймовірно повітряним.
Рецепт пісочного тіста для пирога з яблуками
Інгредієнти: борошно – 300 г; масло вершкове – 150 г; цукор – 100 г; яєчний жовток – 2 шт.; сода харчова – 05 ч. ложки. Для начинки:
яблука – 3 шт.; яєчний білок – 3 шт.; цукор – 3 ст. ложки. Приготування Жовтки акуратно відокремлюємо і прибираємо білки в холодильник. Вершкове масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану. Жовтки збиваємо міксером і поступово, не зупиняючись, всипаємо цукор. Далі вливаємо масло і перемішуємо до отримання однорідної маси. Борошно просіваємо через сито з розпушувачем і поступово підмішуємо до основних інгредієнтів. Вимішуємо руками смачне пісочне тісто для пирога і поділяємо його на 2 нерівні частини. Скачуємо їх у кулю, загортаємо харчовою плівкою і прибираємо більшу частину в холодильник, а іншу – в морозилку. Духовку запалюємо і залишаємо розігріватися. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, м'якоть натираємо на тертці. Охолоджені білки збиваємо кілька хвилин міксером до стійкої піни, всипаємо цукор і знову збиваємо до його повного розчинення. Форму промазуємо шматочком масла і викладаємо велику частину тіста, розподіляючи її по дну і формуючи невисокі бортики. Далі покриваємо пісочну основу тертими яблуками і викладаємо ложкою збиті раніше білки. Заморожене тісто натираємо на крупній тертці і розподіляємо поверх начинки. Відправляємо форму в розігріту духовку і випікаємо пісочний пиріг близько 30 хвилин.
Пісочне тісто для пирога з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 100 г; яйце – 1 шт.; цукор дрібний – 2 ст. ложки; борошно – 220 р. Для начинки:
яйце – 3 шт.; сир – 500 г; ягоди – 200 г; цукор дрібний – 3 ст. ложки; манка – 1 ст. ложка; сметана – 100 мл Приготування Розм'якшене вершкове масло розтираємо гарненько з борошном і кидаємо кілька ложок цукру. Потім додаємо яйце і замішуємо тісто. Загорнути його в плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник. Тим часом підготуємо начинку: сир перетираємо гарненько з цукром, додаємо яйця, сметану і манку. Розподіляємо тісто по формі, створюючи бортики. Викладаємо промиті ягоди на ваш смак, заливаємо зверху сирною начинкою і відправляємо ласощі в гарячу духовку на 40 хвилин. Після цього остуджуємо пиріг і розрізаємо на шматочки.