» » Пиріг з пісочного тіста з варенням

Пиріг з пісочного тіста з варенням

Пиріг з пісочного тіста з варенням
Сьогодні ми розповімо вам, як спекти пісочний пиріг з варенням. Він прекрасно підійде до будь-якого чаювання і наповнить ваш будинок пряним ароматом смачної випічки.

Рецепт пісочного пирога з варенням


Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйце – 2 шт.;

  • маргарин – 200 г;

  • борошно – 3 ст.;

  • цукор – 1 ст.;

  • ванілін;

  • розпушувач – 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • ягідне густе варення – по смаку.


  • Приготування
    Спочатку давайте розглянемо рецепт пісочного тіста для пирога з варенням. Розм'якшений маргарин розтоплюємо, трохи охолоджуємо і додаємо цукор. Ретельно перемішуємо, додаємо яйця, додаємо за смаком ванілін і злегка збиваємо до однорідності. Після цього додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і меншу прибираємо в морозилку. Залишився шматок тіста рівномірно розподіляємо на деку. Зверху промазуємо варенням і розрівнюємо ложкою. Заморожене тісто натираємо на тертці і посипаємо поверх пирога. Відправляємо ласощі в розігріту духовку і випікаємо 25 хвилин до підрум'янення. По закінченні часу, тертий пиріг з пісочного тіста з варенням готовий!

    Відкритий пиріг з пісочного тіста з варенням


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове – 200 г;

  • борошно – 300 г;

  • жовтки яєчні – 3 шт.;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • цукор дрібний – 05 ст.;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • кукурудзяний крохмаль – 25 ст. ложки;

  • варення – 2 ст.;

  • лимонна цедра або прянощі – за смаком.


  • Приготування
    Вершкове масло розтираємо з сіллю і цукром. Потім поступово вводимо яєчні жовтки і перемішуємо до однорідності. Всипаємо борошно, розпушувач, вимішуючи тісто до отримання крихти. Після цього акуратно збираємо все в кулю, викладаємо у форму, промазану маслом, розподіляємо по дну і формуємо бортики. Тепер промазуємо товстим шаром варення, змішаного з крохмалем і прянощами. Відправляємо пісочний пиріг в розігріту духовку.

    Пісочний пиріг з варенням в мультиварці


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор дрібний – 05 ст.;

  • борошно – 2 ст.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • варення журавлинне -200 р.


  • Приготування
    Вершкове масло заздалегідь дістаємо з морозилки, а потім нарізаємо кубиками. У мисці збиваємо яйця, всипаючи цукор, додаємо масло, розминаючи все виделкою. Борошно змішати з розпушувачем і частинами всипаємо в масляну суміш. Вимішуємо тісто руками, надаючи йому форму кульки, загортаємо в тонкий пакет і прибираємо в холодильник. Через 30 хвилин, виймаємо його і ділимо на 2 частини. Більшу частину викладаємо в чашу мультиварки, промазану маслом, і розподіляємо пальцями по дну. Ліпимо невисокі бортики і викладаємо рівним шаром варення. Розрівнюємо його ложкою і відставляємо поки в сторону. Беремо залишився шматок тіста, розкачуємо його в тоненький пласт, вирізаємо смужки і розкладаємо їх поверх начинки. Відправляємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, включаємо програму «Випічка» і засікаємо 70 хвилин.

    Пиріг з пісочного тіста з варенням


    Інгредієнти:

  • борошно – 120 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • мигдаль – 30 г;

  • масло вершкове – 65 г;

  • пудра цукрова – 165 г;

  • варення – 150 г;
  • Пиріг з пісочного тіста з варенням

  • яєчний білок – 2 шт.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо мелений мигдаль і кидаємо цукрову пудру. Потім вливаємо розтоплене масло і вводимо збите яйце. Замішуємо тісто розкачуємо його в прямокутний пласт і викладаємо у форму, застилаючи все дно і формуючи невеликі бортики. Далі промазуємо заготівлю варенням. Охолоджені білки збиваємо в густу піну, додаючи трохи пудри, а потім розподіляємо безе поверх варення. Розрівнюємо всю поверхню і випікаємо пиріг 15 хвилин.
    Додав: admin | 25-12-2015, 13:32
    Переглядів: 745