» » Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням

Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням

Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням
Тертий пиріг – бюджетне, але надзвичайно швидке і приголомшливо смачне блюдо, яке чудово підійде до вечірніх посиденьок. Давайте розглянемо з вами, як приготувати тертий пиріг з пісочного тіста з різним варенням.

Тертий пиріг з варенням на швидку руку


Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;

  • порошок пекарський – 1 ч. ложка;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 125 г;

  • смородинове варення – 6 ст. ложок;

  • маргарин – 180 р.


  • Приготування
    Борошно з'єднуємо з цукром і пекарським порошком. Підморожений маргарин подрібнюємо на крупній терочке і з'єднуємо з борошняною сумішшю до отримання «крихти». Вводимо яйця, вимішуємо тісто і більшу частину викладаємо рівним шаром в ємність мультиварки, розрівнюємо, покриваємо варенням і зверху натираємо на тертці тісто. Вибираємо програму «Випічка» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Далі, тертий пиріг з варенням обережно виймаємо з мультиварки, акуратно перевертаємо на тарілку і подаємо.

    Тертий пиріг з абрикосовим варенням


    Інгредієнти:

  • маргарин – 250 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • ванілін;

  • цукор – 1 ст.;

  • сода – щіпка;

  • варення абрикосове – 500 мл;

  • борошно – 45 ст.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з невеликою кількістю цукру, майонез змішуємо з розтопленим маргарином, а потім з'єднуємо обидві маси. Додаємо ванілін, соду, всипаємо борошно і замішуємо пластичне тісто.
    Потім відриваємо від нього невелику частину, формуємо ковбаску і прибираємо її в морозилку. Форму покриваємо пергаментом для випічки, основну масу тіста поділяємо ще на 2 частини і викладаємо у форму, розкотивши попередньо качалкою. Зверху промазуємо шаром абрикосового варення, накриваємо другим шаром тіста і знову промазуємо варенням. Заморожену заготівлю натираємо на крупній тертці поверх пирога, прикрашаємо мигдальними горіхами і випікаємо в духовці близько 40 хвилин.

    Тертий пиріг з вишневим варенням


    Інгредієнти:

  • ванілін;

  • вишневе варення – 300 г;

  • борошно – 350 г;

  • масло вершкове – 150 г;
  • Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням

  • яйце – 2 шт.;

  • сода харчова – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, кладемо розм'якшене вершкове масло, ванілін, соду і поступово всипаємо борошно. Замішуємо еластичне тісто і ділимо його на 2 частини. Меншу частину – загортаємо у плівку і прибираємо в морозилку, а велику – викладаємо у форму для випічки. Промазуємо поверхню вишневим варенням без кісточок, зверху присипаємо тертим на тертці замороженим тестом. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо 35 хвилин, до рум'яності.
    Додав: admin | 5-07-2015, 20:47
    Переглядів: 1914