Тертий пиріг – бюджетне, але надзвичайно швидке і приголомшливо смачне блюдо, яке чудово підійде до вечірніх посиденьок. Давайте розглянемо з вами, як приготувати тертий пиріг з пісочного тіста з різним варенням.
Тертий пиріг з варенням на швидку руку
Інгредієнти: борошно – 2 ст.; порошок пекарський – 1 ч. ложка; яйце – 2 шт.; цукор – 125 г; смородинове варення – 6 ст. ложок; маргарин – 180 р. Приготування Борошно з'єднуємо з цукром і пекарським порошком. Підморожений маргарин подрібнюємо на крупній терочке і з'єднуємо з борошняною сумішшю до отримання «крихти». Вводимо яйця, вимішуємо тісто і більшу частину викладаємо рівним шаром в ємність мультиварки, розрівнюємо, покриваємо варенням і зверху натираємо на тертці тісто. Вибираємо програму «Випічка» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Далі, тертий пиріг з варенням обережно виймаємо з мультиварки, акуратно перевертаємо на тарілку і подаємо.
Тертий пиріг з абрикосовим варенням
Інгредієнти: маргарин – 250 г; яйце – 3 шт.; майонез – 3 ст. ложки; ванілін; цукор – 1 ст.; сода – щіпка; варення абрикосове – 500 мл; борошно – 45 ст. Приготування Яйця збиваємо з невеликою кількістю цукру, майонез змішуємо з розтопленим маргарином, а потім з'єднуємо обидві маси. Додаємо ванілін, соду, всипаємо борошно і замішуємо пластичне тісто.
Потім відриваємо від нього невелику частину, формуємо ковбаску і прибираємо її в морозилку. Форму покриваємо пергаментом для випічки, основну масу тіста поділяємо ще на 2 частини і викладаємо у форму, розкотивши попередньо качалкою. Зверху промазуємо шаром абрикосового варення, накриваємо другим шаром тіста і знову промазуємо варенням. Заморожену заготівлю натираємо на крупній тертці поверх пирога, прикрашаємо мигдальними горіхами і випікаємо в духовці близько 40 хвилин.
Тертий пиріг з вишневим варенням
Інгредієнти: ванілін; вишневе варення – 300 г; борошно – 350 г; масло вершкове – 150 г; яйце – 2 шт.; сода харчова – 1 ч. ложка. Приготування Яйця збиваємо з цукром, кладемо розм'якшене вершкове масло, ванілін, соду і поступово всипаємо борошно. Замішуємо еластичне тісто і ділимо його на 2 частини. Меншу частину – загортаємо у плівку і прибираємо в морозилку, а велику – викладаємо у форму для випічки. Промазуємо поверхню вишневим варенням без кісточок, зверху присипаємо тертим на тертці замороженим тестом. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо 35 хвилин, до рум'яності.