Сьогодні ми розповімо вам, як спекти пісочний пиріг з варенням. Він прекрасно підійде до будь-якого чаювання і наповнить ваш будинок пряним ароматом смачної випічки.
Рецепт пісочного пирога з варенням
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 2 шт.; маргарин – 200 г; борошно – 3 ст.; цукор – 1 ст.; ванілін; розпушувач – 1 ч. ложка. Для начинки:
ягідне густе варення – по смаку. Приготування Спочатку давайте розглянемо рецепт пісочного тіста для пирога з варенням. Розм'якшений маргарин розтоплюємо, трохи охолоджуємо і додаємо цукор. Ретельно перемішуємо, додаємо яйця, додаємо за смаком ванілін і злегка збиваємо до однорідності. Після цього додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і меншу прибираємо в морозилку. Залишився шматок тіста рівномірно розподіляємо на деку. Зверху промазуємо варенням і розрівнюємо ложкою. Заморожене тісто натираємо на тертці і посипаємо поверх пирога. Відправляємо ласощі в розігріту духовку і випікаємо 25 хвилин до підрум'янення. По закінченні часу, тертий пиріг з пісочного тіста з варенням готовий!
Відкритий пиріг з пісочного тіста з варенням
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 200 г; борошно – 300 г; жовтки яєчні – 3 шт.; розпушувач – 15 ч. ложки; цукор дрібний – 05 ст.; сіль – щіпка. Для начинки:
кукурудзяний крохмаль – 25 ст. ложки; варення – 2 ст.; лимонна цедра або прянощі – за смаком. Приготування Вершкове масло розтираємо з сіллю і цукром. Потім поступово вводимо яєчні жовтки і перемішуємо до однорідності. Всипаємо борошно, розпушувач, вимішуючи тісто до отримання крихти. Після цього акуратно збираємо все в кулю, викладаємо у форму, промазану маслом, розподіляємо по дну і формуємо бортики. Тепер промазуємо товстим шаром варення, змішаного з крохмалем і прянощами. Відправляємо пісочний пиріг в розігріту духовку.
Пісочний пиріг з варенням в мультиварці
Інгредієнти: масло вершкове – 100 г; яйце – 2 шт.; цукор дрібний – 05 ст.; борошно – 2 ст.; розпушувач – 1 ч. ложка; варення журавлинне -200 р. Приготування Вершкове масло заздалегідь дістаємо з морозилки, а потім нарізаємо кубиками. У мисці збиваємо яйця, всипаючи цукор, додаємо масло, розминаючи все виделкою. Борошно змішати з розпушувачем і частинами всипаємо в масляну суміш. Вимішуємо тісто руками, надаючи йому форму кульки, загортаємо в тонкий пакет і прибираємо в холодильник. Через 30 хвилин, виймаємо його і ділимо на 2 частини. Більшу частину викладаємо в чашу мультиварки, промазану маслом, і розподіляємо пальцями по дну. Ліпимо невисокі бортики і викладаємо рівним шаром варення. Розрівнюємо його ложкою і відставляємо поки в сторону. Беремо залишився шматок тіста, розкачуємо його в тоненький пласт, вирізаємо смужки і розкладаємо їх поверх начинки. Відправляємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, включаємо програму «Випічка» і засікаємо 70 хвилин.
Пиріг з пісочного тіста з варенням
Інгредієнти: борошно – 120 г; яйце – 1 шт.; мигдаль – 30 г; масло вершкове – 65 г; пудра цукрова – 165 г; варення – 150 г; яєчний білок – 2 шт. Приготування Борошно просіваємо, додаємо мелений мигдаль і кидаємо цукрову пудру. Потім вливаємо розтоплене масло і вводимо збите яйце. Замішуємо тісто розкачуємо його в прямокутний пласт і викладаємо у форму, застилаючи все дно і формуючи невеликі бортики. Далі промазуємо заготівлю варенням. Охолоджені білки збиваємо в густу піну, додаючи трохи пудри, а потім розподіляємо безе поверх варення. Розрівнюємо всю поверхню і випікаємо пиріг 15 хвилин.