» » Відкритий пиріг з вишнею

Відкритий пиріг з вишнею

Відкритий пиріг з вишнею
Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати класичний відкритий пиріг з вишнею: розкотив пласт готового пісочного тіста , виклав вишні в сиропі поверх, і запікай, дотримуючись інструкції. Ми ж підемо далі і запропонуємо вам два оригінальних рецепта, один з них стане подобою чізкейку , а інший – аналогом класичного пісочного ласощі, але на дріжджовій основі.

Відкритий пиріг з вишнею з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 290 г;

  • цукор - 35 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • молоко - 150 мл;

  • вершкове масло - 25 г;

  • свіжі дріжджі - 20 г;

  • мигдальна борошно - 35 р.


  • Для начинки:

  • вишні в сиропі (без кісточок) - 650 г;

  • цукор - 15 г;

  • крохмаль - 10 г;

  • кіршвассер - 15 мл


  • Для глазурі:

  • жовток одного яйця;

  • молоко - 15 мл;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування
    Розчиняємо цукор в теплому молоці разом з дріжджами, залишаємо останні активізуватися, а самі розтоплюємо масло і пропускаємо борошно через сито. Додаємо борошно, масло і яйце в дріжджовий розчин, вимішуємо тісто до гладкості, а після, залишаємо відпочити на півтори години.
    Зливаємо сироп з консервованих вишень. У частині сиропу розвести крохмаль, а залишок підігріваємо. Додаємо цукор, крохмальний розчин у гарячий сироп, чекаємо, поки той стане густіше, а потім кладемо вишні і вливаємо кірш.
    Розкачуємо і вирізаємо з тіста диск, діаметр якого достатній для того, щоб покрити дно і стінки обраної форми. Викладаємо поверх начинку і декоруємо її візерунками з тіста на свій розсуд: можете зупинитися на класичному плетінні «кліткою», а можете покрити начинку фігурками.
    З'єднуємо інгредієнти для глазурі і покриваємо ними відкритий дріжджовий пиріг з вишнею перед відправкою в духовку. Випікатися ласощі має півгодини при 200 градусах.

    Відкритий пиріг з вишнями та сметаною


    Інгредієнти:

  • готове пісочне тісто;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 60 г;

  • сметана - 210 мл;

  • ванільна паста - 5 мл;
  • Відкритий пиріг з вишнею

  • заморожені вишні (без кісточок) - 2 ст.


  • Приготування
    Розкачуємо пісочне тісто і вистилаємо їм форму. Ставимо основу в духовку при 200 градусах хвилин на 12 щоб схопилася рум'янцем. Самі ж поки розморожуємо вишні і готуємо елементарно просту сметанную заливку для пирога, що включає в себе саму сметану, а також ваніль, цукор і яйця. Коли основа готова, заливаємо її сметаною, поверх розкладаємо ягідки і повертаємо відкритий пиріг з замороженої вишнею в духову шафу, але вже остиглий до 175 градусів, на півгодини.
    Додав: admin | 5-07-2015, 20:36
    Переглядів: 1349