Пиріг з вишнею з листкового тіста
Сьогодні розповімо, як спекти смачний пиріг зі свіжою вишнею з купленого в магазині листкового тіста.
Інгредієнти:
листкове тісто – 1 упаковка;
вишня – 2 чашки;
кориця – за смаком;
масло «Селянське» – 1 ст. ложка;
куряче яйце – 2 шт.;
вершки 30% – 200-250 мл;
цукор, мелений в пудру – 1/2 склянки.
Приготування
Відкритий пиріг з вишнею з листкового тіста – це просто і швидко. Розморозьте тісто, вишню промити і дати ягодам як слід стекти. Акуратно вийміть кісточки, намагайтеся не пом'яти вишеньки. Змастіть маслом форму для пирога. Розріжте тісто на 2 частини: 2/3 і 1/3. Більшу частину акуратно розкачайте по діаметру форми, меншу розкачайте і наріжте смужками. Яйця добре розітріть із цукровою пудрою, злийте вершки, змішати до однорідності. Зібрати пиріг просто: у форму покладіть корж, наколіть його виделкою, розподіліть вишню. Присипте ягоди корицею, залийте масою з вершків та яєць. Поверх начинки укладіть смужки тіста, переплітаючи їх гратами. Духову шафу як слід розігрійте і готуйте пиріг 35-40 хвилин. Про готовність повідомить приємний запах і приємний рум'яний колір тесту. Остудіть пиріг і можна сервірувати до кави, мятному чаю або компоту з тієї ж вишні.
Інгредієнти:
тісто листкове дріжджове – 800 г;
цукор – 1/2 чашки;
вишня без кісточок – 500 г;
коньяк або бренді – 30-45 мл;
яйце – 1 шт.;
масло «Селянське» – 100 г;
м'ята (необов'язково) – 1 гілочка.
Приготування
Шматочком вершкового масла змастіть форму, решта розтопити в сотейнику. Всипте вишню, додайте цукор і коньяк і прогрівайте на повільному вогні, постійно акуратно помішуючи (намагайтеся не пошкодити ягоди), поки цукор не перетвориться в сироп. Якщо любите м'яту, додайте гілочку до ягід, накрийте кришкою і остудіть. Поки остигає начинка для пирога, потрібно розморозити тісто, розрізати приблизно навпіл і розкачати в пласти (один трохи більше). Збірка пирога: більший корж покладіть у форму, на нього акуратно розкладіть вишню (гілочку м'яти видалите), накрийте другим пластом тіста. Збийте жовток і змастіть пиріг, поставте біля включеної плити на 15-20 хвилин, потім випікайте. Золотава скоринка і смачний аромат повідомлять, що пиріг готовий і пора запрошувати всіх за стіл.
Пиріг з вишнею з листкового бездріжджового тіста випікають так само, тільки расстаивать його не треба – відразу відправляйте в духовку.
Пиріг з вишнею з готового листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Відкритий пиріг з вишнею з листкового тіста – це просто і швидко. Розморозьте тісто, вишню промити і дати ягодам як слід стекти. Акуратно вийміть кісточки, намагайтеся не пом'яти вишеньки. Змастіть маслом форму для пирога. Розріжте тісто на 2 частини: 2/3 і 1/3. Більшу частину акуратно розкачайте по діаметру форми, меншу розкачайте і наріжте смужками. Яйця добре розітріть із цукровою пудрою, злийте вершки, змішати до однорідності. Зібрати пиріг просто: у форму покладіть корж, наколіть його виделкою, розподіліть вишню. Присипте ягоди корицею, залийте масою з вершків та яєць. Поверх начинки укладіть смужки тіста, переплітаючи їх гратами. Духову шафу як слід розігрійте і готуйте пиріг 35-40 хвилин. Про готовність повідомить приємний запах і приємний рум'яний колір тесту. Остудіть пиріг і можна сервірувати до кави, мятному чаю або компоту з тієї ж вишні.
Пиріг з вишнею з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Шматочком вершкового масла змастіть форму, решта розтопити в сотейнику. Всипте вишню, додайте цукор і коньяк і прогрівайте на повільному вогні, постійно акуратно помішуючи (намагайтеся не пошкодити ягоди), поки цукор не перетвориться в сироп. Якщо любите м'яту, додайте гілочку до ягід, накрийте кришкою і остудіть. Поки остигає начинка для пирога, потрібно розморозити тісто, розрізати приблизно навпіл і розкачати в пласти (один трохи більше). Збірка пирога: більший корж покладіть у форму, на нього акуратно розкладіть вишню (гілочку м'яти видалите), накрийте другим пластом тіста. Збийте жовток і змастіть пиріг, поставте біля включеної плити на 15-20 хвилин, потім випікайте. Золотава скоринка і смачний аромат повідомлять, що пиріг готовий і пора запрошувати всіх за стіл.
Пиріг з вишнею з листкового бездріжджового тіста випікають так само, тільки расстаивать його не треба – відразу відправляйте в духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Випічка з вишнею
Достаток рецептів випічки з вишнею вражає своєю різноманітністю. Перш за все, це всілякі пироги. Причому з однаковим успіхом виходять російські
Відкритий пиріг з вишнею
Солодкість тіста й легка кислинка вишневої начинки настільки добре поєднуються один з одним, що вже більше нічого не треба для повноти смаку.
Пиріг з вишнею - простий рецепт
Коли є вільний час і настрій, завжди хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось особливо смачненьким. Любителям домашньої випічки пропонуємо
Сирний пиріг з вишнею
З сиру можна приготувати багато різних страв. Дуже смачними виходять десерти - особливо якщо доповнити їх сезонними ягодами і фруктами. Спробуйте
Листковий пиріг з вишнею
Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам