Пиріг з вишнею та сметанною заливкою
Вишня у випічці особливо цінна за свій багатий аромат і легку кислинку, яка здатна згладити надлишок цукру в тісті. У цій статті ми будемо вчитися готувати вишневі пироги з легкої кремовою заливкою на основі сметани, завдяки якій звичайний вишневий пиріг перетворюється в тришаровий десерт з самого тесту, запечених ягід та сметанного крему.
Інгредієнти:
вишня без кісточки - 340 г;
вершкове масло - 230 г;
цукровий пісок - 180 г;
яйця - 6 шт.;
борошно - 290 г;
молоко - 210 мл;
сметана - 240 г;
мигдальні пелюстки - 55 р.
Приготування
Попередньо доводимо температуру духовки до позначки 175 градусів. Вишні посипаємо 40 г цукру і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки з ягід виділиться сироп і тушкуємо їх у ньому 4-5 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк.
Борошно з'єднайте з розпушувачем. Окремо збиваємо масло і цукор в повітряний білий крем, до якого поступово, тонкою цівкою, підливаємо молоко. Збиваємо пару яєць і також дуже акуратно і повільно вливаємо їх в олію, щоб не розшарувати суміш. До масляно-яєчного міксу додаємо сухі інгредієнти. Інші два яйця з'єднайте з цукром – це і буде нашою заливкою.
Виливаємо у форму тісто, поверх розподіляємо ягоди і заливаємо все сметаною. Пиріг з вишнею та сметанною заливкою повинен провести в духовці близько півгодини. В середині випічки посипте ласощі мигдалевими пелюстками.
Інгредієнти:
пісочне тісто - 340 г;
цукор - 310 г;
вишня без кісточок - 3 ст.;
вершкове масло - 25 г;
борошно - 120 г;
яйця - 2 шт.;
сметана - 160 р.
Приготування
Пісочне тісто розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми. Поверх піщаної основи викладіть ягоди і шматочки вершкового масла. З'єднайте борошно з цукром, а сметану збийте з яйцями. Змішайте сухі інгредієнти зі сметанною заливкою і розподіліть суміш поверх шару ягід. Відкритий пиріг з вишнями та сметаною повинен випікатися 40 хвилин при 190 градусах.
Інгредієнти:
борошно - 290 г;
цукор - 160 г;
вершкове масло - 145 г;
розпушувач і сода - 1/2 ч. ложки;
молоко - 60 мл;
сметана - 180 мл;
крем-сир - 160 г;
яйця - 2 шт.;
вишневе варення - 380 р.
Приготування
З допомогою блендера перетворити на крихту борошно з цукром і маслом. 3/4 отриманої крихти відкладіть, а залишок змішайте з молоком, розпушувачем, содою і яйцем. Викладіть тісто у форму, зверху розподіліть варення, залийте всі збитою з крем-сиром і яйцем, сметаною і покрийте крихтою. Випікайте заливний пиріг з вишнями та сметаною в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
Сметанний пиріг з вишнею та мигдалем
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо доводимо температуру духовки до позначки 175 градусів. Вишні посипаємо 40 г цукру і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки з ягід виділиться сироп і тушкуємо їх у ньому 4-5 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк.
Борошно з'єднайте з розпушувачем. Окремо збиваємо масло і цукор в повітряний білий крем, до якого поступово, тонкою цівкою, підливаємо молоко. Збиваємо пару яєць і також дуже акуратно і повільно вливаємо їх в олію, щоб не розшарувати суміш. До масляно-яєчного міксу додаємо сухі інгредієнти. Інші два яйця з'єднайте з цукром – це і буде нашою заливкою.
Виливаємо у форму тісто, поверх розподіляємо ягоди і заливаємо все сметаною. Пиріг з вишнею та сметанною заливкою повинен провести в духовці близько півгодини. В середині випічки посипте ласощі мигдалевими пелюстками.
Пісочний пиріг з вишнями та сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Пісочне тісто розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми. Поверх піщаної основи викладіть ягоди і шматочки вершкового масла. З'єднайте борошно з цукром, а сметану збийте з яйцями. Змішайте сухі інгредієнти зі сметанною заливкою і розподіліть суміш поверх шару ягід. Відкритий пиріг з вишнями та сметаною повинен випікатися 40 хвилин при 190 градусах.
Пиріг з вишнею та заливкою з сметани
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою блендера перетворити на крихту борошно з цукром і маслом. 3/4 отриманої крихти відкладіть, а залишок змішайте з молоком, розпушувачем, содою і яйцем. Викладіть тісто у форму, зверху розподіліть варення, залийте всі збитою з крем-сиром і яйцем, сметаною і покрийте крихтою. Випікайте заливний пиріг з вишнями та сметаною в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Випічка з вишнею
Достаток рецептів випічки з вишнею вражає своєю різноманітністю. Перш за все, це всілякі пироги. Причому з однаковим успіхом виходять російські
Віденський пиріг з вишнею
Ніжний ягідний пиріг, який готується дуже просто і з доступних продуктів. Тим більше влітку, коли можна частіше балувати своїх рідних цій чудовій
Відкритий пиріг з вишнею
Солодкість тіста й легка кислинка вишневої начинки настільки добре поєднуються один з одним, що вже більше нічого не треба для повноти смаку.
Пиріг з вишнею - простий рецепт
Коли є вільний час і настрій, завжди хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось особливо смачненьким. Любителям домашньої випічки пропонуємо
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам