» » Пиріг з вишнею та сметанною заливкою

Пиріг з вишнею та сметанною заливкою

Пиріг з вишнею та сметанною заливкою
Вишня у випічці особливо цінна за свій багатий аромат і легку кислинку, яка здатна згладити надлишок цукру в тісті. У цій статті ми будемо вчитися готувати вишневі пироги з легкої кремовою заливкою на основі сметани, завдяки якій звичайний вишневий пиріг перетворюється в тришаровий десерт з самого тесту, запечених ягід та сметанного крему.

Сметанний пиріг з вишнею та мигдалем


Інгредієнти:

  • вишня без кісточки - 340 г;

  • вершкове масло - 230 г;

  • цукровий пісок - 180 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • борошно - 290 г;

  • молоко - 210 мл;

  • сметана - 240 г;

  • мигдальні пелюстки - 55 р.


  • Приготування
    Попередньо доводимо температуру духовки до позначки 175 градусів. Вишні посипаємо 40 г цукру і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки з ягід виділиться сироп і тушкуємо їх у ньому 4-5 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк.
    Борошно з'єднайте з розпушувачем. Окремо збиваємо масло і цукор в повітряний білий крем, до якого поступово, тонкою цівкою, підливаємо молоко. Збиваємо пару яєць і також дуже акуратно і повільно вливаємо їх в олію, щоб не розшарувати суміш. До масляно-яєчного міксу додаємо сухі інгредієнти. Інші два яйця з'єднайте з цукром – це і буде нашою заливкою.
    Виливаємо у форму тісто, поверх розподіляємо ягоди і заливаємо все сметаною. Пиріг з вишнею та сметанною заливкою повинен провести в духовці близько півгодини. В середині випічки посипте ласощі мигдалевими пелюстками.

    Пісочний пиріг з вишнями та сметаною


    Інгредієнти:

  • пісочне тісто - 340 г;

  • цукор - 310 г;

  • вишня без кісточок - 3 ст.;

  • вершкове масло - 25 г;

  • борошно - 120 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 160 р.


  • Приготування
    Пісочне тісто розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми. Поверх піщаної основи викладіть ягоди і шматочки вершкового масла. З'єднайте борошно з цукром, а сметану збийте з яйцями. Змішайте сухі інгредієнти зі сметанною заливкою і розподіліть суміш поверх шару ягід. Відкритий пиріг з вишнями та сметаною повинен випікатися 40 хвилин при 190 градусах.

    Пиріг з вишнею та заливкою з сметани


    Інгредієнти:

  • борошно - 290 г;

  • цукор - 160 г;

  • вершкове масло - 145 г;

  • розпушувач і сода - 1/2 ч. ложки;

  • молоко - 60 мл;

  • сметана - 180 мл;
  • Пиріг з вишнею та сметанною заливкою

  • крем-сир - 160 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вишневе варення - 380 р.


  • Приготування
    З допомогою блендера перетворити на крихту борошно з цукром і маслом. 3/4 отриманої крихти відкладіть, а залишок змішайте з молоком, розпушувачем, содою і яйцем. Викладіть тісто у форму, зверху розподіліть варення, залийте всі збитою з крем-сиром і яйцем, сметаною і покрийте крихтою. Випікайте заливний пиріг з вишнями та сметаною в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
    Додав: admin | 5-07-2015, 20:35
    Переглядів: 1345