Вишня у випічці особливо цінна за свій багатий аромат і легку кислинку, яка здатна згладити надлишок цукру в тісті. У цій статті ми будемо вчитися готувати вишневі пироги з легкої кремовою заливкою на основі сметани, завдяки якій звичайний вишневий пиріг перетворюється в тришаровий десерт з самого тесту, запечених ягід та сметанного крему.
Сметанний пиріг з вишнею та мигдалем
Інгредієнти: вишня без кісточки - 340 г; вершкове масло - 230 г; цукровий пісок - 180 г; яйця - 6 шт.; борошно - 290 г; молоко - 210 мл; сметана - 240 г; мигдальні пелюстки - 55 р. Приготування Попередньо доводимо температуру духовки до позначки 175 градусів. Вишні посипаємо 40 г цукру і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки з ягід виділиться сироп і тушкуємо їх у ньому 4-5 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк.
Борошно з'єднайте з розпушувачем. Окремо збиваємо масло і цукор в повітряний білий крем, до якого поступово, тонкою цівкою, підливаємо молоко. Збиваємо пару яєць і також дуже акуратно і повільно вливаємо їх в олію, щоб не розшарувати суміш. До масляно-яєчного міксу додаємо сухі інгредієнти. Інші два яйця з'єднайте з цукром – це і буде нашою заливкою.
Виливаємо у форму тісто, поверх розподіляємо ягоди і заливаємо все сметаною. Пиріг з вишнею та сметанною заливкою повинен провести в духовці близько півгодини. В середині випічки посипте ласощі мигдалевими пелюстками.
Пісочний пиріг з вишнями та сметаною
Інгредієнти: пісочне тісто - 340 г; цукор - 310 г; вишня без кісточок - 3 ст.; вершкове масло - 25 г; борошно - 120 г; яйця - 2 шт.; сметана - 160 р. Приготування Пісочне тісто розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми. Поверх піщаної основи викладіть ягоди і шматочки вершкового масла. З'єднайте борошно з цукром, а сметану збийте з яйцями. Змішайте сухі інгредієнти зі сметанною заливкою і розподіліть суміш поверх шару ягід. Відкритий пиріг з вишнями та сметаною повинен випікатися 40 хвилин при 190 градусах.
Пиріг з вишнею та заливкою з сметани
Інгредієнти: борошно - 290 г; цукор - 160 г; вершкове масло - 145 г; розпушувач і сода - 1/2 ч. ложки; молоко - 60 мл; сметана - 180 мл; крем-сир - 160 г; яйця - 2 шт.; вишневе варення - 380 р. Приготування З допомогою блендера перетворити на крихту борошно з цукром і маслом. 3/4 отриманої крихти відкладіть, а залишок змішайте з молоком, розпушувачем, содою і яйцем. Викладіть тісто у форму, зверху розподіліть варення, залийте всі збитою з крем-сиром і яйцем, сметаною і покрийте крихтою. Випікайте заливний пиріг з вишнями та сметаною в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.