Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати класичний відкритий пиріг з вишнею: розкотив пласт готового пісочного тіста , виклав вишні в сиропі поверх, і запікай, дотримуючись інструкції. Ми ж підемо далі і запропонуємо вам два оригінальних рецепта, один з них стане подобою чізкейку , а інший – аналогом класичного пісочного ласощі, але на дріжджовій основі.
Відкритий пиріг з вишнею з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 290 г; цукор - 35 г; яєчний жовток - 1 шт.; молоко - 150 мл; вершкове масло - 25 г; свіжі дріжджі - 20 г; мигдальна борошно - 35 р. Для начинки:
вишні в сиропі (без кісточок) - 650 г; цукор - 15 г; крохмаль - 10 г; кіршвассер - 15 мл Для глазурі:
жовток одного яйця; молоко - 15 мл; цукор - 5 р. Приготування Розчиняємо цукор в теплому молоці разом з дріжджами, залишаємо останні активізуватися, а самі розтоплюємо масло і пропускаємо борошно через сито. Додаємо борошно, масло і яйце в дріжджовий розчин, вимішуємо тісто до гладкості, а після, залишаємо відпочити на півтори години.
Зливаємо сироп з консервованих вишень. У частині сиропу розвести крохмаль, а залишок підігріваємо. Додаємо цукор, крохмальний розчин у гарячий сироп, чекаємо, поки той стане густіше, а потім кладемо вишні і вливаємо кірш.
Розкачуємо і вирізаємо з тіста диск, діаметр якого достатній для того, щоб покрити дно і стінки обраної форми. Викладаємо поверх начинку і декоруємо її візерунками з тіста на свій розсуд: можете зупинитися на класичному плетінні «кліткою», а можете покрити начинку фігурками.
З'єднуємо інгредієнти для глазурі і покриваємо ними відкритий дріжджовий пиріг з вишнею перед відправкою в духовку. Випікатися ласощі має півгодини при 200 градусах.
Відкритий пиріг з вишнями та сметаною
Інгредієнти: готове пісочне тісто; яйця - 3 шт.; цукор - 60 г; сметана - 210 мл; ванільна паста - 5 мл; заморожені вишні (без кісточок) - 2 ст. Приготування Розкачуємо пісочне тісто і вистилаємо їм форму. Ставимо основу в духовку при 200 градусах хвилин на 12 щоб схопилася рум'янцем. Самі ж поки розморожуємо вишні і готуємо елементарно просту сметанную заливку для пирога, що включає в себе саму сметану, а також ваніль, цукор і яйця. Коли основа готова, заливаємо її сметаною, поверх розкладаємо ягідки і повертаємо відкритий пиріг з замороженої вишнею в духову шафу, але вже остиглий до 175 градусів, на півгодини.