Домашня випічка – це завжди неймовірно смачно. А можна її зробити ще й корисною. Як приготувати відкритий пиріг з сиром, ми вам зараз і розповімо.
Відкритий пиріг з сиром з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 700 г; дріжджі сухі – 25 ч. ложки; яйця – 2 шт.; маргарин – 100 г; цукор – 3/4 склянки; молоко – 300 мл; жовток – 1 шт.; масло рослинне – 50 мл Для начинки:
сир – 250 г; яйця – 1 шт.; жирна сметана – 60 м; цукровий пісок – 125 р. Приготування Сухі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо до них ложку цукру, борошна, перемішуємо і даємо постояти приблизно чверть години. У миску просіваємо приблизно 3/4 борошна, додаємо яйця, розтоплений маргарин, цукор і вливаємо дріжджову суміш. Замішуємо тісто, поступово підсипаючи решту борошна і додаючи рослинне масло. Вимішуємо, щоб тісто добре відставало від рук. Після цього ставимо його в тепло годинки на півтора. А коли воно підійде, перекладаємо його на робочу поверхню, попередньо злегка притрусивши її борошном. Трохи тіста залишаємо для прикраси, а основну частину розгортаємо в пласт бажаної форми. Скачуємо з тіста джгутик і розміщуємо по краю, щоб він утримував начинку. Для якої сирок додаємо сметану, цукор, яйце і ретельно розмішуємо. Викладаємо масу зверху на пласт. З решти тіста робимо прикраси для пирога. Відправляємо його в помірно прогріту духовку і чекаємо хвилин 40. Після цього дістаємо, остуджуємо і насолоджуємося його найніжнішим смаком.
Відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно 130 г; цукор – 50 г; вершкове масло 73% жирності розм'якшене вершкове – 50 г; яйце – 1 шт. Для сирної начинки:
м'який сир – 250 г; яйце – 1 шт.; сметана 20% жирності – 2 ст. ложки; ванілін – щіпка; картопляний крохмаль – 1 ст. ложка; цукор – 50 г; ягоди. Приготування У розм'якшене масло додаємо цукор і ретельно збиваємо масу міксером. Вбиваємо яйце і продовжуємо збивати. В отриману суміш просіваємо борошно. Замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою, щоб уникнути обвітрювання і ставимо в холодильник на 40 хвилин. Самі тим часом займемося начинкою. Перетертий сир змішуємо зі сметаною, цукром, ваніліном, яйцем, крохмалем і ретельно перемішуємо. Форму змащуємо маслом, кладемо в неї тісто і розподіляємо руками, формуючи бортики. Викладаємо сирну начинку, поверх якої за бажанням можна розкласти будь-які ягоди, злегка вдавлюючи їх в крем. Випікаємо відкритий пиріг з сиром та ягодами при 180 градусах 30-35 хвилин.
Відкритий пиріг з листкового тіста з сиром
Інгредієнти: листкове тісто – 500 г; сир 5% жирності – 400 г; сметана 15% жирності – 200 г; яйця – 1 шт.; помідори – 5 шт.; кріп – 1 пучок; петрушка – 1 пучок. Приготування Помідори нарізаємо часточками. Розміщуємо їх на деко, скроплюємо оливковою олією і притрушиваем сумішшю спецій. Ставимо в духовку, нагріту до 100 градусів на 15 години, щоб вони подвялились. Потім остуджуємо їх і нарізаємо кубиками середньої величини. Перетертий сир змішуємо з яйцем, подрібненою зеленню і підсолюємо за смаком. Кладемо сметану, помідори і добре перемішуємо. Розкачуємо листкове тісто, поміщаємо його у форму так, щоб вийшло зробити бортики. Зверху розміщуємо сирну масу. Пиріг буде випікатися близько 40 хвилин при 180 градусах.
Рецепт відкритого пирога з сиром та ягодами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 200 г; цукор – 100 г; розпушувач – 1 ч. ложка; вершкове масло 73% жирності – 150 г; яйця – 1 шт. Для начинки:
сир – 500 г; цукор – 100 г; яйця – 2 шт.; сметана – 100 г; ягоди – 300 р. Приготування Борошно просіваємо разом з розпушувачем. Вершкове масло ріжемо шматочками і разом з борошном розтираємо до крихти. Додаємо інші інгредієнти і замішуємо тісто. Щоб воно не обвітрилося, кладемо його в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на півгодини.
Готуємо начинку: сир перетираємо за допомогою блендера або ж через сито, додаємо залишилися інгредієнти і збиваємо міксером до однорідності. Охолоджене тісто поміщаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшли бортики висотою не менше 4 див. Виливаємо начинку і зверху викладаємо ягоди. При помірній температурі випікаємо 40 хвилин. Охолоджуємо його прямо у формі, а потім вже знімаємо бортики. Приємного чаювання!