Пропонуємо відмінні рецепти приготування відкритого пирога з варенням, які допоможуть вам без особливих зусиль забезпечити себе і своїх домочадців швидким і смачним десертом до чаю.
Рецепт відкритого пирога з варенням на швидку руку
Інгредієнти: борошно – 600 г; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 190 г; розпушувач – 10 г; маргарин або вершкове масло – 210 г; сіль – щіпка; малинове варення – 250 мл Приготування Яйця з'єднайте з цукровим піском і сіллю і гарненько збиваємо за допомогою міксера або віночка. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, попередньо розтоплений і охолоджений маргарин або масло, і вливаємо яєчну суміш з цукром. Замішуємо м'яке тісто, відбираємо від нього четверту частину, поділяємо на три кульки, розміщуємо їх на блюдечко і ставимо в морозильну камеру.
Тісто розділяємо на дні злегка промасленим форми, формуючи невисокі бортики, і покриваємо шаром варення або джему. Підмерзлі кульки пропускаємо через крупну тертку і притрушиваем отриманої стружкою верх пирога.
Визначаємо форму в прогріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Готового пирога даємо охолонути, розрізаємо на порції і можемо подавати.
Як спекти відкритий пиріг з варенням з дріжджового тіста?
Інгредієнти: борошно – 320 г; цукровий пісок – 35 г; яйце – 15 шт. (одне тісто і половинка для змазування пирога); молоко – 125 мл; вершкове масло або маргарин – 55 г; сухі дріжджі – 20 г; сіль – 025 ч. ложки; ванільний цукор – 10 г; варення, повидло або джем – 250 р. Приготування Молоко прогріваємо до температури приблизно тридцять п'ять-тридцять сім градусів, кидаємо в нього дріжджі, цукровий пісок, ванільний цукор, сіль, одне трохи збите і підігріте до теплого стану яйце, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо до однорідності. Заважаємо десять-п'ятнадцять хвилин, додаємо розтоплений маргарин або вершкове масло і знову гарненько вимішуємо. Визначаємо тісто для відкритого пирога з варенням трохи підігріту духовку і даємо йому близько години для збільшення в об'ємі. Потім робимо обминку і знову
залишаємо для підходу.
Тепер відбираємо від мучного кома четверту частину, а решту розкачуємо до отримання шару товщиною до півтора сантиметрів, викладаємо його у форму і загортаємо краї всередину, формуючи бортики. По всій поверхні рівномірно розподіляємо варення, повидло або джем, з залишився тесту скачуємо тонкі джгутики і укладаємо їх поверх пирога сіткою.
Залишаємо виріб на двадцять хвилин для вистоювання, а потім змащуємо пиріг зверху збитим яйцем і поміщаємо для випікання в прогріту до 210 градусів духовку на двадцять хвилин.