Сьогодні ми розповімо вам, як швидко приготувати дуже смачний лимонний пиріг. Крім приголомшливого смаку і аромату цей десерт славиться також безсумнівною користю, завдяки високому вмісту вітамінів у використовуваних для його приготування лимонах.
Найсмачніший лимонний пиріг з пісочного тіста з безе - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 260 г; пудра цукрова – 100 г; сметана – 75 г; вершкове масло – 125 г; яйце – 1 шт.; Для заливки:
вода фільтрована – 250 мл; цукровий пісок – 160 г; сік лимона – 55 мл; цедра одного лимона; вершкове масло – 25 г; кукурудзяний крохмаль – 90 г; яєчні жовтки – 3 шт.; Для безе:
сіль – щіпка; цукровий пісок – 80 г; яєчні білки – 3 шт. Приготування У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо м'яке вершкове масло, цукрову пудру, яйце, сметану і швидко замішуємо тісто. Розподіляємо його по дну промасленим рознімної форми для випічки діаметром двадцять два сантиметри, формуючи бортики висотою приблизно чотири сантиметри. Робимо за допомогою вилки проколи по всьому периметру і поміщаємо на двадцять-тридцять хвилин у холодильник.
Тим часом приготуємо заливку для пирога. В каструлю або сотейник з товстим дном вливаємо двісті мілілітрів фільтрованої води, додаємо сік і цедру лимона, цукровий пісок, вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і прогріваємо суміш до кипіння, безперервно помішуючи. В окремій мисочці розчиняємо решти водичці кукурудзяний крохмаль і водимо в киплячу масу. Далі трохи збиваємо яєчні жовтки, вливаємо до них половину гарячої суміші і розмішуємо. Тепер виливаємо масу назад в каструлю вже з жовтками. Не припиняючи помішування, витримуємо суміш на самому мінімальному вогні до загусання, потім вимикаємо плиту і даємо трохи охолонути при кімнатній температурі.
Охолоджене тісто у формі прикриваємо листом фольги, висипаємо на неї склянку горохової крупи або квасолі і ставимо на десять хвилин в прогріту до 220 градусів духовку. Після сигналу витягаємо фольгу з крупою, а тісто відправляємо в духовку ще на десять хвилин для зарум'янювання при тій же температурі.
Поки тісто печеться, збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до піни, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо процедуру збивання до отримання стійких піків.
Далі виливаємо приготовлену і трохи остигнула заливку на тісто у форму, зверху акуратно розподіляємо за допомогою лопатки збиті білки, ставимо пиріг в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо в такому режимі протягом п'ятнадцяти хвилин.
По готовності даємо дуже смачного лимонного пирога повністю охолонути і вистоятися при кімнатній температурі кілька годин, і тільки тоді розрізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Самий смачний лимонний пиріг - простий рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
вершковий маргарин – 250 г; сметана – 50 г; цукровий пісок – 190 г; розпушувач – 25 г; борошно пшеничне – 650-700 г; яйця – 2 шт.; Для начинки:
лимони – 2 шт.; цукровий пісок – 200 г; крохмаль – 35 р. Приготування М'який вершковий маргарин перетираємо з цукровим піском, додаємо яйце, сметану і просіяне з розпушувачем борошно пшеничне. Замішуємо пластичне тісто, ділимо його на дві частини. Одну з них поміщаємо в
морозильну камеру, а другу розподіляємо в промасленим формі, формуючи досить високі бортики.
Лимони ошпарюємо окропом, розрізаємо на шматочки, виймаємо кісточки і перемелюємо в чаші блендера до стану пюре. Додаємо до лимонної масі цукровий пісок і крохмаль, гарненько перемішуємо і викладаємо на тісто у форму.
Злегка підморожене тісто дістаємо з морозильної камери, натираємо на тертці і розподіляємо поверх лимонного наповнювача. Розміщуємо форму з пирогом в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці і печемо протягом п'ятдесяти хвилин.
Готового пирога даємо повністю охолонути і можемо подавати.