Хороший варіант смачною, красивою і корисною випічки – пиріг з чорницею. Застосовувати можна будь-яку основу, ягоди прекрасно поєднуються з різними видами тіста, їх можна доповнювати топінгами, кремами або заливкою, потрібно просто скористатися слушним рецептом і проявити трохи фантазії при оформленні страв.
Як приготувати чорничний пиріг?
Чорничний пиріг – варіант випічки, який точно оцінять всі домашні ласуни, адже в ньому поєднуються найкращі якості, властиві тільки домашнім частувань: ароматне тісто і соковита, кислувата начинка.
Щоб зробити відкритий пиріг з чорницею, застосовується щільне тісто: пісочне, листкове, дріжджове. Його готують у вигляді тарти або прикрашають зверху сіточкою з тіста або іншим способом. Самим смачним виходить спечений пиріг з чорницею в духовці, але і інші прилади теж згодяться: мультиварка або МІКРОХВИЛЬОВА піч. Дуже популярні пироги зі сметанною заливкою – ідеальне поєднання розсипчастою основи з ніжною начинкою та кислуватою, насиченою чорницею. Для заливних і бісквітних пирогів можна застосовувати свіжі або заморожені ягоди, їх потрібно добре просушити і обсипати крохмалем, щоб стримати надмірне виділення соку. Пісочний пиріг з чорницею
Кращий спосіб застосування домашньої заготовки – спекти пісочний пиріг з чорничним варенням. Неймовірно смачне частування готується не клопітно, оформити ласощі можна будь-яким способом, можна просто натерти поверх випічки залишки тіста або вирізати смужки і викласти сіточкою. Якщо залишилося багато тіста, з нього можна спекти печиво або заморозити до наступного разу.
Інгредієнти:
масло заморожене – 150 г; борошно – 2 ст.; яйця – 2 шт.; цукор – 150 г; розпушувач, ванільний цукор; чорничне варення – 250 р. Приготування
Порубати масло з'єднавши борошном до утворення крихти. Окремо змішати яйця з цукром, розпушувачем ваніллю і вести в крихту. Зібрати один кулю, обернути плівкою, охолоджувати 40 хвилин. Розкачати пласт, викласти у форму, висипати варення, прикрасити рештою тестом. Випікати 25-30 хвилин при 190 градусах. Сирний пиріг з чорницею
Чудово ніжний пиріг з сиром і чорницею готується всього за 40 хвилин з найпростіших інгредієнтів. Для реалізації рецепта знадобиться пісочне тісто, враховуючи, що начинка буде дуже насиченою і солодкою, корж можна застосовувати не солодкий. Подавати ласощі потрібно після охолодження.
Інгредієнти:
пісочне тісто – 500 г; сирна маса – 400 г; вершки – 100 мл; цукор – 100 г; ванілін; яйце – 1 шт.; чорниця – 1 ст. Приготування
Тісто розкачати, викласти у форму, зрізати зайві краю. Наколоти виделкою, випікати 15 хвилин при 200 градусах. Охолодити. Збити сир з яйцями і вершками, додати цукор, ваніль і чорницю. Вилити у форму, випікати пиріг з сиром і чорницею 30 хвилин при 200 градусах. Фінська пиріг з чорницею
Незвичайно смачний чорничний пиріг зі сметанною заливкою по фінському рецептом обов'язково оцінять любитель солодкої випічки з незвичайним смаком. Важливий момент в приготуванні – розрізати готовий пиріг потрібно повністю охолодженим, коли начинка повністю застигне, інакше є ризик, що пиріг розтечеться по тарілці. Подають частування з кулькою морозива або збитими вершками.
Інгредієнти:
борошно – 1 ст.; цукор – 150 г; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 150 г; розпушувач; ванілін; цукрова пудра – 50 г; сметана – 300 мл; чорниця – 400 р. Приготування
З'єднати м'яке масло з цукром. Ввести 1 яйце, все збити. Всипати борошно, замісити тісто і розподілити ком у формі з бортами. Випікати корж 10 хвилин при 190. Дістати готовий корж, розім'яти, отримавши поглиблення в центрі. Викласти ягоди. Збити сметану з яйцем, ваніліном і пудрою. Вилити поверх ягід. Випікати пиріг з заливкою і чорницею 30 хвилин, повністю охолодити. Пиріг з листкового тіста з чорницею
Листковий чорничний пиріг – рецепт, який швидше будь-якої іншої випічки реалізується. Застосовувати потрібно покупної напівфабрикат, з дріжджового вийде ласощі більш пишним і розсипчастим. При бажанні в начинку можна додати подрібнені горіхи, а поверхню посипати коричневим цукром для одержання карамельної скоринки.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г; чорниця – 400 г; подрібнені горіхи – 1/2 ст.; чорничний джем – 3 ст. л.; чорниця – 300 г; цукор тростинний – 1 ст. л.; жовток – 1 шт.; крохмаль – 1 ст. л. Приготування
Розкачати розморожене тісто, викласти у форму, зрізати зайві краю. Чорницю просушити, запанірувати крохмалем. У форму викласти варення, горіхи, висипати чорницю. Прикрасити рештою тіста, змастити жовтком, посипати коричневим цукром. Випікати пиріг з чорницею 25 хвилин при 190 градусах. Дріжджовий пиріг з чорницею
Пиріг з чорницею з дріжджового тіста хороший тим, що можна застосовувати, для наповнення, свіжі, заморожені або консервовані ягоди. Щоб випічка довго залишалася свіжою і пишною потрібно використовувати багато здоби: жирного масла, молока, яєць, ідеально підійде рецепт тіста для пасок. Форма для випікання знадобиться круглий 25-27 див.
Інгредієнти:
чорниця – 500 г; крохмаль – 2 ст. л. Опара:
молоко – 1 ст.; свіжі дріжджі – 25 г; цукор – 1 ст. л. Тісто:
молоко – 1 ст.; яйця – 3 шт.; цукор – 100 г; масло м'яке – 100 г; борошно – 500-800 г; ванілін; жовток. Приготування
З'єднати тепле молоко, дріжджі і цукор, залишити до реакції в теплі. Окремо змішати масло, яйця, молоко і цукор, влити опару. Додаючи борошно, замішувати тісто, накрити, залишити до збільшення в два рази. Обім'яти, розділити на 2 нерівні частини, більшу розкачати, викласти у форму. Запанірувати в крохмалі чорницю, викласти поверх тесту, посипати цукром. Прикрасити рештою тіста, залишити на 20 хвилин. Змастити жовтком, випікати 25-30 хвилин при 200 градусах. Заливний пиріг з чорницею
Пиріг з чорницею на кефірі – відмінний варіант швидкої і бесхлопотной випічки, такі страви готують господині, коли гості вже на підході. Ягоди можна застосовувати свіжі або заморожені, останні потрібно викласти в сито і дати їм час розтанути і дочекатися, поки сік стече. Форма для даного рецепту застосовується 22 см, якщо в розпорядженні буде ємність більшого розміру, час випікання зменшується на 10 хвилин.
Інгредієнти:
кефір – 400 мл; яйця – 2 шт.; цукор – 1 ст.; розпушувач, ванілін; лимонна цедра – 1 ст. л.; м'яке масло – 100 г; борошно – 300 г; чорниця – 500 г; крохмаль. Приготування
Збити яйця з цукром, олією. Ввести ванілін, розпушувач, потім кефір. Всипати борошно, замішуючи рідке тісто. Просушити ягоди, обсипати крохмалем. В промаслений форму вилити 1/3 тіста, викласти половину ягід. Вилити ще частину тіста і розкласти чорницю, залити залишком основи. Випікати пиріг з чорницею 30-35 хвилин при 190 градусах. Бісквітний пиріг з чорницею
Спекти пиріг з замороженої чорниці можна за рецептом бісквітного коржа . В даному випадку потрібно окремо збивати білки до стійкої піни – вони відповідають за пишність пирога, якщо є страх, що корж не підніметься, додають 1 ч. л. розпушувача. Ягоди потрібно розморозити, просушити і запанірувати крохмалем.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.; цукор – 200 г; борошно – 1 ст.; розпушувач, ваніль; чорниця – 250 г; крохмаль – 1/2 ст. л. Приготування
Відокремити білки від жовтків. Білки збити з цукром до щільних стійких піків. Жовтки розмішати з розпушувачем і ваніліном. З'єднати обидві маси, акуратно всипати борошно, замісити пухке тісто. Вилити у форму, викласти зверху запаніровані ягоди, злегка притапливая їх. Випікати 50 хвилин при 180. Пісний пиріг з чорницею - рецепт
Пісний пиріг з чорницею – рецепт, який не поступається традиційному сдобному. За якістю, пишноти і за смаком – це чудове ласощі, яке зможе кожен кулінар приготувати. Єдиним неприємним моментом такої випічки є мінімальний термін зберігання, вже через кілька годин пиріг може зачерствіти, тому не варто готувати велику порцію.
Інгредієнти:
цукор – 1 ст.; рослинне масло – 100 мл; вода мінеральна – 100 мл; борошно – 1 ст.; ванілін, розпушувач; чорниця – 1 ст. Приготування
Збити масло з цукром, влити воду. Додати борошно з розпушувачем і ваніліном. Всипати чорницю, перемішати, вилити у форму. Випікати 30 хвилин при 190 градусах. Шоколадний пиріг з чорницею
Простий пиріг з чорницею з бісквітного або базового заливного тесту можна кардинально змінити, доповнивши склад основи какао, рівноцінно замінити частину борошна. Цей рецепт підходить як для випікання великого коржа, так і для маленьких кексів, в останньому випадку вироби випікаються протягом 20 хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.; цукор – 150 г; еспресо – 50 мл; вершкове масло – 100 г; борошно – 200 г; розпушувач; какао – 2 ст. л.; чорниця – 250 г; подрібнені горіхи – 1/2 ст. Приготування
Збити масло з цукром, ввести по одному яйця. Додати сметану, розпушувач. Ввести какао, потім борошно. Всипати просушену чорницю і горіхи, перемішати. Вилити у форму, випікати 30 хвилин при 200 градусах. Пиріг з чорницею в мультиварці
Спечений чорничний пиріг в мультиварці за смаком і пишноти не поступається приготовленого традиційним способом ласощів. З огляду на особливості приладу, рум'яної скоринки на поверхні не вийде. Прикрасити пиріг можна, розподіливши поверх тіста ягоди і посипати мигдалевими пелюстками. Щоб пиріг зручніше було витягти, треба вирізати 2 широкі смужки з пергаменту і викласти у форму хрест на хрест, потім залити тісто. Діставати потрібно, потягнувши за смужки. Перед приготуванням потрібно зняти клапан для виходу пари.
Інгредієнти:
масло м'яке – 100 г; яйця – 2 шт.; цукор – 100 г; ваніль, розпушувач; борошно – 1 ст.; чорниця – 200 г; мигдальні пелюстки – 1 жменя. Приготування
Збити яйця з цукром, додати масло, розпушувач, ваніль. Всипати борошно, перемішати. Кинути половину ягід в тісто, вилити у форму. Викласти зверху ягоди, притопивши їх в тісто, посипати мигдалем. Готувати на «Випікання» 1 год.