Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською
Багато цінителі солінь в захваті від такої закуски, як маринована капуста з буряком. Частування подобається з першої проби, приготувати його зовсім неважко. Є багато рецептів, які допоможуть наповнити хрусткі скибочки пряним ароматом, як швидкого приготування, так і зимової засолювання.
Маринована капуста з буряком не вимагає складних компонентів і великої кількості часу. А щоб блюдо вийшло дуже вдалим, потрібно використовувати маленькі хитрощі. Одні господині додають для хрускоту листя вишні, інші – цибулю і солодкий перець, треті експериментують з дозами цукру, оцту і солі. Смак страви задає маринад для капусти з буряком, і воно вийде вдалим, якщо:
оцет замінити на лимонну кислоту;
покласти корінь імбиру;
для аромату додати ріпчасту цибулю.
Найвідоміший варіант - маринована капуста з буряком швидкого приготування. Через 5 годин після засолювання страву можна дегустувати і пропонувати гостям, овочі, залиті гарячим маринадом, зберігають соковитість, приємно хрумтять. Капусту потрібно рубати шматками, а часник різати пластинками.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг;
часник – 05 головка;
морква – 2 шт.;
буряк – 1 шт.;
оцет – 100 мл;
цукор – 100 г;
пісне масло – 120 г;
сіль – 30 р.
Приготування
Капусту порубати, моркву і буряк натерти, часник подрібнити.
Овочі перемішати, скласти в бутель.
Розвести в склянці води сіль, цукор і масло, закип'ятити, додати оцет.
Залити овочеву суміш.
Маринована капуста з буряком швидкої засолювання настоюється 4 години.
Якщо очікуються гості, і для повноти меню не вистачає кисло-солодкою закуски, добова капуста з буряком – те, що потрібно. Маринується 24 години, просочується швидко, скибочки виходять хрусткими і пряними. Головний секрет – овочеву нарізку потрібно покласти під прес, так листя швидко увберуть маринад.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг;
буряк – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 1 головка;
вода – 1 л;
сіль – 2 ст. л.;
цукор – 1 ст. л.;
пісне масло – 200 г;
оцет – 150 г;
лавровий лист – 2 шт.;
стручковий перець – 1 шт.;
перець горошком – 2 шт.
Приготування
Капусту розділити на шматки, моркву і буряк подробити соломкою, часник – пластинками, перемішати.
У воді розвести сіль, масло, цукор, спеції, перець, закип'ятити.
Додати оцет.
Залити овочі, поставити під прес на добу.
Ще один оригінальний варіант - капуста «Пилюска» з буряком, його батьківщиною вважається Грузія, де іменують «капуста по-гурійськи». А ось в Україні блюдо перейменували, як «пелюстка», що перекладається, як «лепесток» - за зовнішній вигляд частування, що пізніше змінилося на «Пилюска». Качан краще брати з білими листям.
Інгредієнти :
капуста – 1 качан;
буряк – 1 шт.;
сіль – 1 ст. л.;
морква – 1 шт.;
часник – 1 головка;
оцет – 150 мл;
цукор – 100 г;
пісне масло – 100 г;
вода – 1 л;
перець горошком – 5 шт.
Приготування
Капусту розділити на 8 частин.
Морква, буряк порізати соломкою, часник – скибочками, укласти шарами.
У воді розвести цукор, сіль, олію, додати перець, варити 5 хвилин.
Залити овочі.
Під гнітом тримати в теплі 2 дні, потім прибрати в холод.
Маринована капуста «Пилюска» з буряком зберігає смакові якості до 2 тижнів.
Дуже популярний рецепт смачної маринованої капусти з буряком – по-корейськи. Оригінальний солодко-кислий смак робить її відмінним гарніром до м'ясних страв, печені. Якщо дотримуватися пропорції, в салаті не буде «перекосів» по прянощі і солі, овочі вбирають в міру і солодкість, і оцтову гостроту.
Інгредієнти :
капуста – 1 качан;
морква – 1 шт.;
буряк – 1 шт.;
часник – 5-6 зубчиків;
вода – 1 л;
гвоздика – 2-3 бутона;
кмин – 05 ч. л.;
лавровий лист – 1-2 шт.;
цукор – 3 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.;
пісне масло – 100 г;
оцет – 100 р.
Приготування
Капусту порізати, моркву і буряк потерти, часник придушити, перемішати.
У гарячу воду покласти масло, оцет, сіль, цукор, спеції, закип'ятити.
Залити суміш маринадом, притиснути гнітом.
Настоюється капуста з буряком по-корейськи близько доби.
З незвичайним смаком виходить маринована капуста з буряком і часником, такий варіант сподобається любителям гострих закусок. Деякі господині кладуть подрібнений корінь імбиру, який надає пікантний і пряний смак. Викладати засолку рекомендують шарами, краще робити це в каструлі, а не в банку.
Інгредієнти :
капуста – 1 кг;
морква – 1 шт.;
часник – 1 головка;
буряк – 1 шт.;
вода – 05 л;
оцет – 30 мл;
сіль – 40 г;
перець горошком – 6 шт.;
пісне масло – 100 г;
цукор – 120 р.
Приготування
Капусту порізати соломкою, часник – пластинками, буряк і моркву потерти.
Покласти у воду цукор, сіль, спеції, довести до кипіння.
Залити суміш, поставити під гніт.
Маринувати 12 годин.
Відмінне частування для столу взимку - квашена капуста великими шматками з буряком. Навіть в законсервованому вигляді овочі зберігають хрускіт і насиченість соком. Оцет в заготовку додавати не обов'язково, більшість господинь вважають за краще замінити його лимонною кислотою: чайна ложка на 3 літри води.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг;
буряк – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 1 головка;
вода – 1 л;
цукор – 150 г;
сіль – 2 ст. л.;
перець горошком – 10 шт.;
лавровий лист – 3 шт.;
оцет – 150 мл.
Приготування
Капусту поділити на кілька частин, моркву і буряк подрібнити на брусочки, часник – на пластинки.
Розкласти по стерилізованим банкам.
У воді розвести сіль, цукор, спеції, кип'ятити 5 хвилин.
Заправити оцтом.
Залити суміш, закатати.
Маринована капуста шматками з буряком готується 2 дні.
Оригінальний смак можна додати страві, якщо використовувати пекінську або цвітну капусту. Гострою її роблять, додаючи часник, пекучий перець і коріння хрону. Маринувати правильніше в скляному або емальованому посуді. Рецепт маринованої капусти з буряком з гострими приправами дуже простий.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг;
буряк – 1 шт.;
корінь хрону – 50 г;
петрушка, селера, кріп – по 1 пучку;
часник – 1 головка;
сухий пекучий перець – 1/3 ч. л.;
цукор – 1 ст. л.;
сіль – 1 ст. л.;
оцет – 250 г;
листя смородини – 10 шт.
Приготування
Капусту, зелень і буряк подрібнити, корінь хрону змолоти.
Часточки часнику порізати навпіл, змішати з перцем і овочами.
На дно банки кладуть кріп і листя, зверху - суміш.
У воду покласти сіль і цукор, проварити кілька хвилин.
Додати оцет, залити овочі.
Маринувати 3 дні.
Свій рецепт капусти з буряком є у всіх національних кухнях, багатьом російським сім'ям припав до душі грузинський варіант. Пікантну гостроту надає суміш різних перців. Кількість основних інгредієнтів можна варіювати, чим більше додається буряків, тим насиченішим і красивіше колір салату.
Інгредієнти :
буряк – 1 шт.;
капуста – 1 качан;
гострий перець – 1 шт.;
запашний перець – 10 шт.;
часник – 1 головка;
вода – 1 л;
оцет – 120 г;
сіль – 2 ст. л.;
цукор – 100 р.
Приготування
Капусту і буряк порізати, моркву натерти.
Часник продавити, перець подрібнити.
Овочі змішати з запашним перцем.
Розвести в окропі сіль і цукор, додати оцет.
Залити суміш.
Капуста по-грузинськи з буряком маринується добу.
Користується популярністю у господинь і квашена капуста з буряком по-вірменськи. У цьому рецепті застосовують насіння кропу або насіння з кроповий парасольок, їх легко придбати і в магазині, і в аптеці. Основний секрет – природне бродіння, без додання оцту, коли у страві зберігається максимум вітамінів.
Інгредієнти :
капуста – 1 качан;
буряк – 1 шт.;
часник – 1 головка;
морква – 2 шт.;
сіль – 2 ст. л.;
вода – 1 л;
гострий перець – 1 шт.;
насіння кропу – 2 ст. л.
Приготування
Капусту порізати шматками, моркву і буряк - скибочками.
На дно банки покласти овочі, зверху – шар капусти.
У воді розвести сіль, закип'ятити, залити овочі.
Залишити на 5 днів для бродіння.
Прибрати банку в холод.
Рецепт червоної капусти з буряком пропонує покласти червоного овоча побільше, щоб колір салату був інтенсивніше. Капусту можна різати дуже крупно, а маленькі качанчики просто ділити. Морква і буряки ріжуть середніми шматками, а часник – кільцями, такий спосіб зберігає більше корисних речовин.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг;
буряк – 2 шт.;
часник – 05 головка;
вода – 1 л;
цукор – 3 ст. л.;
сіль - 3 ст. л.;
оцет – 100 г;
перець горошком – 10 шт.
Приготування
Капусту порубати, буряк поділити на брусочки, часник - на смужки.
Перемішати, скласти.
У воді розвести сіль, цукор, приправи, кип'ятити 10 хвилин.
Вийняти перець і лавровий лист, додати оцет.
Залити овочі.
Як солити капусту з буряком?
Маринована капуста з буряком не вимагає складних компонентів і великої кількості часу. А щоб блюдо вийшло дуже вдалим, потрібно використовувати маленькі хитрощі. Одні господині додають для хрускоту листя вишні, інші – цибулю і солодкий перець, треті експериментують з дозами цукру, оцту і солі. Смак страви задає маринад для капусти з буряком, і воно вийде вдалим, якщо:
Капуста маринована з буряком швидкого приготування - рецепт
Найвідоміший варіант - маринована капуста з буряком швидкого приготування. Через 5 годин після засолювання страву можна дегустувати і пропонувати гостям, овочі, залиті гарячим маринадом, зберігають соковитість, приємно хрумтять. Капусту потрібно рубати шматками, а часник різати пластинками.
Інгредієнти :
Приготування
Добова капуста з буряком - рецепт
Якщо очікуються гості, і для повноти меню не вистачає кисло-солодкою закуски, добова капуста з буряком – те, що потрібно. Маринується 24 години, просочується швидко, скибочки виходять хрусткими і пряними. Головний секрет – овочеву нарізку потрібно покласти під прес, так листя швидко увберуть маринад.
Інгредієнти :
Приготування
Капуста «Пилюска» з буряком - рецепт швидкого приготування
Ще один оригінальний варіант - капуста «Пилюска» з буряком, його батьківщиною вважається Грузія, де іменують «капуста по-гурійськи». А ось в Україні блюдо перейменували, як «пелюстка», що перекладається, як «лепесток» - за зовнішній вигляд частування, що пізніше змінилося на «Пилюска». Качан краще брати з білими листям.
Інгредієнти :
Приготування
Капуста з буряком маринована по-корейськи
Дуже популярний рецепт смачної маринованої капусти з буряком – по-корейськи. Оригінальний солодко-кислий смак робить її відмінним гарніром до м'ясних страв, печені. Якщо дотримуватися пропорції, в салаті не буде «перекосів» по прянощі і солі, овочі вбирають в міру і солодкість, і оцтову гостроту.
Інгредієнти :
Приготування
Капуста з буряком і часником швидкого приготування
З незвичайним смаком виходить маринована капуста з буряком і часником, такий варіант сподобається любителям гострих закусок. Деякі господині кладуть подрібнений корінь імбиру, який надає пікантний і пряний смак. Викладати засолку рекомендують шарами, краще робити це в каструлі, а не в банку.
Інгредієнти :
Приготування
Капуста з буряком маринована великими шматками
Відмінне частування для столу взимку - квашена капуста великими шматками з буряком. Навіть в законсервованому вигляді овочі зберігають хрускіт і насиченість соком. Оцет в заготовку додавати не обов'язково, більшість господинь вважають за краще замінити його лимонною кислотою: чайна ложка на 3 літри води.
Інгредієнти :
Приготування
Гостра капуста з буряком
Оригінальний смак можна додати страві, якщо використовувати пекінську або цвітну капусту. Гострою її роблять, додаючи часник, пекучий перець і коріння хрону. Маринувати правильніше в скляному або емальованому посуді. Рецепт маринованої капусти з буряком з гострими приправами дуже простий.
Інгредієнти :
Приготування
Капуста маринована по-грузинськи з буряком
Свій рецепт капусти з буряком є у всіх національних кухнях, багатьом російським сім'ям припав до душі грузинський варіант. Пікантну гостроту надає суміш різних перців. Кількість основних інгредієнтів можна варіювати, чим більше додається буряків, тим насиченішим і красивіше колір салату.
Інгредієнти :
Приготування
Капуста по-вірменськи з буряком - рецепт
Користується популярністю у господинь і квашена капуста з буряком по-вірменськи. У цьому рецепті застосовують насіння кропу або насіння з кроповий парасольок, їх легко придбати і в магазині, і в аптеці. Основний секрет – природне бродіння, без додання оцту, коли у страві зберігається максимум вітамінів.
Інгредієнти :
Приготування
Червона капуста маринована з буряком
Рецепт червоної капусти з буряком пропонує покласти червоного овоча побільше, щоб колір салату був інтенсивніше. Капусту можна різати дуже крупно, а маленькі качанчики просто ділити. Морква і буряки ріжуть середніми шматками, а часник – кільцями, такий спосіб зберігає більше корисних речовин.
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи
Маринована капуста швидкого приготування є чудовою альтернативою класичному квашеному овочу, має приємний соковитий смак. Характеристики закуски
Капуста з буряком і часником швидкого приготування
Дивну хрустку закуску пропонуємо створити власноруч. Капуста з буряком і часником виходить надзвичайно яскравою і незрівнянно смачною. Рецепти,
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Рецепт маринованої капусти з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска на святковий стіл, а також відмінне доповнення до будь-якого гарніру. У нашій статті ми розповімо
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Капуста, маринована з часником
Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко