» » Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською
Багато цінителі солінь в захваті від такої закуски, як маринована капуста з буряком. Частування подобається з першої проби, приготувати його зовсім неважко. Є багато рецептів, які допоможуть наповнити хрусткі скибочки пряним ароматом, як швидкого приготування, так і зимової засолювання.

Як солити капусту з буряком?


Маринована капуста з буряком не вимагає складних компонентів і великої кількості часу. А щоб блюдо вийшло дуже вдалим, потрібно використовувати маленькі хитрощі. Одні господині додають для хрускоту листя вишні, інші – цибулю і солодкий перець, треті експериментують з дозами цукру, оцту і солі. Смак страви задає маринад для капусти з буряком, і воно вийде вдалим, якщо:

  • оцет замінити на лимонну кислоту;

  • покласти корінь імбиру;

  • для аромату додати ріпчасту цибулю.


  • Капуста маринована з буряком швидкого приготування - рецепт

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Найвідоміший варіант - маринована капуста з буряком швидкого приготування. Через 5 годин після засолювання страву можна дегустувати і пропонувати гостям, овочі, залиті гарячим маринадом, зберігають соковитість, приємно хрумтять. Капусту потрібно рубати шматками, а часник різати пластинками.
    Інгредієнти :

  • капуста – 2 кг;

  • часник – 05 головка;

  • морква – 2 шт.;

  • буряк – 1 шт.;

  • оцет – 100 мл;

  • цукор – 100 г;

  • пісне масло – 120 г;

  • сіль – 30 р.


  • Приготування

  • Капусту порубати, моркву і буряк натерти, часник подрібнити.

  • Овочі перемішати, скласти в бутель.

  • Розвести в склянці води сіль, цукор і масло, закип'ятити, додати оцет.

  • Залити овочеву суміш.

  • Маринована капуста з буряком швидкої засолювання настоюється 4 години.


  • Добова капуста з буряком - рецепт


    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Якщо очікуються гості, і для повноти меню не вистачає кисло-солодкою закуски, добова капуста з буряком – те, що потрібно. Маринується 24 години, просочується швидко, скибочки виходять хрусткими і пряними. Головний секрет – овочеву нарізку потрібно покласти під прес, так листя швидко увберуть маринад.
    Інгредієнти :

  • капуста – 2 кг;

  • буряк – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 2 ст. л.;

  • цукор – 1 ст. л.;

  • пісне масло – 200 г;

  • оцет – 150 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • стручковий перець – 1 шт.;

  • перець горошком – 2 шт.


  • Приготування

  • Капусту розділити на шматки, моркву і буряк подробити соломкою, часник – пластинками, перемішати.

  • У воді розвести сіль, масло, цукор, спеції, перець, закип'ятити.

  • Додати оцет.

  • Залити овочі, поставити під прес на добу.


  • Капуста «Пилюска» з буряком - рецепт швидкого приготування

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Ще один оригінальний варіант - капуста «Пилюска» з буряком, його батьківщиною вважається Грузія, де іменують «капуста по-гурійськи». А ось в Україні блюдо перейменували, як «пелюстка», що перекладається, як «лепесток» - за зовнішній вигляд частування, що пізніше змінилося на «Пилюска». Качан краще брати з білими листям.
    Інгредієнти :

  • капуста – 1 качан;

  • буряк – 1 шт.;

  • сіль – 1 ст. л.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • оцет – 150 мл;

  • цукор – 100 г;

  • пісне масло – 100 г;

  • вода – 1 л;

  • перець горошком – 5 шт.


  • Приготування

  • Капусту розділити на 8 частин.

  • Морква, буряк порізати соломкою, часник – скибочками, укласти шарами.

  • У воді розвести цукор, сіль, олію, додати перець, варити 5 хвилин.

  • Залити овочі.

  • Під гнітом тримати в теплі 2 дні, потім прибрати в холод.

  • Маринована капуста «Пилюска» з буряком зберігає смакові якості до 2 тижнів.


  • Капуста з буряком маринована по-корейськи

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Дуже популярний рецепт смачної маринованої капусти з буряком – по-корейськи. Оригінальний солодко-кислий смак робить її відмінним гарніром до м'ясних страв, печені. Якщо дотримуватися пропорції, в салаті не буде «перекосів» по прянощі і солі, овочі вбирають в міру і солодкість, і оцтову гостроту.
    Інгредієнти :

  • капуста – 1 качан;

  • морква – 1 шт.;

  • буряк – 1 шт.;

  • часник – 5-6 зубчиків;

  • вода – 1 л;

  • гвоздика – 2-3 бутона;

  • кмин – 05 ч. л.;

  • лавровий лист – 1-2 шт.;

  • цукор – 3 ст. л.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • пісне масло – 100 г;

  • оцет – 100 р.


  • Приготування

  • Капусту порізати, моркву і буряк потерти, часник придушити, перемішати.

  • У гарячу воду покласти масло, оцет, сіль, цукор, спеції, закип'ятити.

  • Залити суміш маринадом, притиснути гнітом.

  • Настоюється капуста з буряком по-корейськи близько доби.


  • Капуста з буряком і часником швидкого приготування

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    З незвичайним смаком виходить маринована капуста з буряком і часником, такий варіант сподобається любителям гострих закусок. Деякі господині кладуть подрібнений корінь імбиру, який надає пікантний і пряний смак. Викладати засолку рекомендують шарами, краще робити це в каструлі, а не в банку.


    Інгредієнти :

  • капуста – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • буряк – 1 шт.;

  • вода – 05 л;

  • оцет – 30 мл;

  • сіль – 40 г;

  • перець горошком – 6 шт.;

  • пісне масло – 100 г;

  • цукор – 120 р.


  • Приготування

  • Капусту порізати соломкою, часник – пластинками, буряк і моркву потерти.

  • Покласти у воду цукор, сіль, спеції, довести до кипіння.

  • Залити суміш, поставити під гніт.

  • Маринувати 12 годин.


  • Капуста з буряком маринована великими шматками

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Відмінне частування для столу взимку - квашена капуста великими шматками з буряком. Навіть в законсервованому вигляді овочі зберігають хрускіт і насиченість соком. Оцет в заготовку додавати не обов'язково, більшість господинь вважають за краще замінити його лимонною кислотою: чайна ложка на 3 літри води.
    Інгредієнти :

  • капуста – 2 кг;

  • буряк – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • вода – 1 л;

  • цукор – 150 г;

  • сіль – 2 ст. л.;

  • перець горошком – 10 шт.;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • оцет – 150 мл.


  • Приготування

  • Капусту поділити на кілька частин, моркву і буряк подрібнити на брусочки, часник – на пластинки.

  • Розкласти по стерилізованим банкам.

  • У воді розвести сіль, цукор, спеції, кип'ятити 5 хвилин.

  • Заправити оцтом.

  • Залити суміш, закатати.

  • Маринована капуста шматками з буряком готується 2 дні.


  • Гостра капуста з буряком

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Оригінальний смак можна додати страві, якщо використовувати пекінську або цвітну капусту. Гострою її роблять, додаючи часник, пекучий перець і коріння хрону. Маринувати правильніше в скляному або емальованому посуді. Рецепт маринованої капусти з буряком з гострими приправами дуже простий.
    Інгредієнти :

  • капуста – 2 кг;

  • буряк – 1 шт.;

  • корінь хрону – 50 г;

  • петрушка, селера, кріп – по 1 пучку;

  • часник – 1 головка;

  • сухий пекучий перець – 1/3 ч. л.;

  • цукор – 1 ст. л.;

  • сіль – 1 ст. л.;

  • оцет – 250 г;

  • листя смородини – 10 шт.


  • Приготування

  • Капусту, зелень і буряк подрібнити, корінь хрону змолоти.

  • Часточки часнику порізати навпіл, змішати з перцем і овочами.

  • На дно банки кладуть кріп і листя, зверху - суміш.

  • У воду покласти сіль і цукор, проварити кілька хвилин.

  • Додати оцет, залити овочі.

  • Маринувати 3 дні.


  • Капуста маринована по-грузинськи з буряком

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Свій рецепт капусти з буряком є у всіх національних кухнях, багатьом російським сім'ям припав до душі грузинський варіант. Пікантну гостроту надає суміш різних перців. Кількість основних інгредієнтів можна варіювати, чим більше додається буряків, тим насиченішим і красивіше колір салату.
    Інгредієнти :

  • буряк – 1 шт.;

  • капуста – 1 качан;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • запашний перець – 10 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • вода – 1 л;

  • оцет – 120 г;

  • сіль – 2 ст. л.;

  • цукор – 100 р.


  • Приготування

  • Капусту і буряк порізати, моркву натерти.

  • Часник продавити, перець подрібнити.

  • Овочі змішати з запашним перцем.

  • Розвести в окропі сіль і цукор, додати оцет.

  • Залити суміш.

  • Капуста по-грузинськи з буряком маринується добу.


  • Капуста по-вірменськи з буряком - рецепт

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Користується популярністю у господинь і квашена капуста з буряком по-вірменськи. У цьому рецепті застосовують насіння кропу або насіння з кроповий парасольок, їх легко придбати і в магазині, і в аптеці. Основний секрет – природне бродіння, без додання оцту, коли у страві зберігається максимум вітамінів.
    Інгредієнти :

  • капуста – 1 качан;

  • буряк – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • морква – 2 шт.;

  • сіль – 2 ст. л.;

  • вода – 1 л;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • насіння кропу – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Капусту порізати шматками, моркву і буряк - скибочками.

  • На дно банки покласти овочі, зверху – шар капусти.

  • У воді розвести сіль, закип'ятити, залити овочі.

  • Залишити на 5 днів для бродіння.

  • Прибрати банку в холод.


  • Червона капуста маринована з буряком

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування - рецепти по-корейськи, грузинською, вірменською

    Рецепт червоної капусти з буряком пропонує покласти червоного овоча побільше, щоб колір салату був інтенсивніше. Капусту можна різати дуже крупно, а маленькі качанчики просто ділити. Морква і буряки ріжуть середніми шматками, а часник – кільцями, такий спосіб зберігає більше корисних речовин.
    Інгредієнти :

  • капуста – 2 кг;

  • буряк – 2 шт.;

  • часник – 05 головка;

  • вода – 1 л;

  • цукор – 3 ст. л.;

  • сіль - 3 ст. л.;

  • оцет – 100 г;

  • перець горошком – 10 шт.


  • Приготування

  • Капусту порубати, буряк поділити на брусочки, часник - на смужки.

  • Перемішати, скласти.

  • У воді розвести сіль, цукор, приправи, кип'ятити 10 хвилин.

  • Вийняти перець і лавровий лист, додати оцет.

  • Залити овочі.
    Додав: admin | 15-03-2018, 12:00
    Переглядів: 24