Багато цінителі солінь в захваті від такої закуски, як маринована капуста з буряком. Частування подобається з першої проби, приготувати його зовсім неважко. Є багато рецептів, які допоможуть наповнити хрусткі скибочки пряним ароматом, як швидкого приготування, так і зимової засолювання.
Як солити капусту з буряком?
Маринована капуста з буряком не вимагає складних компонентів і великої кількості часу. А щоб блюдо вийшло дуже вдалим, потрібно використовувати маленькі хитрощі. Одні господині додають для хрускоту листя вишні, інші – цибулю і солодкий перець, треті експериментують з дозами цукру, оцту і солі. Смак страви задає маринад для капусти з буряком, і воно вийде вдалим, якщо:
оцет замінити на лимонну кислоту; покласти корінь імбиру; для аромату додати ріпчасту цибулю. Капуста маринована з буряком швидкого приготування - рецепт
Найвідоміший варіант - маринована капуста з буряком швидкого приготування. Через 5 годин після засолювання страву можна дегустувати і пропонувати гостям, овочі, залиті гарячим маринадом, зберігають соковитість, приємно хрумтять. Капусту потрібно рубати шматками, а часник різати пластинками.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг; часник – 05 головка; морква – 2 шт.; буряк – 1 шт.; оцет – 100 мл; цукор – 100 г; пісне масло – 120 г; сіль – 30 р. Приготування
Капусту порубати, моркву і буряк натерти, часник подрібнити. Овочі перемішати, скласти в бутель. Розвести в склянці води сіль, цукор і масло, закип'ятити, додати оцет. Залити овочеву суміш. Маринована капуста з буряком швидкої засолювання настоюється 4 години. Добова капуста з буряком - рецепт
Якщо очікуються гості, і для повноти меню не вистачає кисло-солодкою закуски, добова капуста з буряком – те, що потрібно. Маринується 24 години, просочується швидко, скибочки виходять хрусткими і пряними. Головний секрет – овочеву нарізку потрібно покласти під прес, так листя швидко увберуть маринад.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг; буряк – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 1 головка; вода – 1 л; сіль – 2 ст. л.; цукор – 1 ст. л.; пісне масло – 200 г; оцет – 150 г; лавровий лист – 2 шт.; стручковий перець – 1 шт.; перець горошком – 2 шт. Приготування
Капусту розділити на шматки, моркву і буряк подробити соломкою, часник – пластинками, перемішати. У воді розвести сіль, масло, цукор, спеції, перець, закип'ятити. Додати оцет. Залити овочі, поставити під прес на добу. Капуста «Пилюска» з буряком - рецепт швидкого приготування
Ще один оригінальний варіант - капуста «Пилюска» з буряком, його батьківщиною вважається Грузія, де іменують «капуста по-гурійськи». А ось в Україні блюдо перейменували, як «пелюстка», що перекладається, як «лепесток» - за зовнішній вигляд частування, що пізніше змінилося на «Пилюска». Качан краще брати з білими листям.
Інгредієнти :
капуста – 1 качан; буряк – 1 шт.; сіль – 1 ст. л.; морква – 1 шт.; часник – 1 головка; оцет – 150 мл; цукор – 100 г; пісне масло – 100 г; вода – 1 л; перець горошком – 5 шт. Приготування
Капусту розділити на 8 частин. Морква, буряк порізати соломкою, часник – скибочками, укласти шарами. У воді розвести цукор, сіль, олію, додати перець, варити 5 хвилин. Залити овочі. Під гнітом тримати в теплі 2 дні, потім прибрати в холод. Маринована капуста «Пилюска» з буряком зберігає смакові якості до 2 тижнів. Капуста з буряком маринована по-корейськи
Дуже популярний рецепт смачної маринованої капусти з буряком – по-корейськи. Оригінальний солодко-кислий смак робить її відмінним гарніром до м'ясних страв, печені. Якщо дотримуватися пропорції, в салаті не буде «перекосів» по прянощі і солі, овочі вбирають в міру і солодкість, і оцтову гостроту.
Інгредієнти :
капуста – 1 качан; морква – 1 шт.; буряк – 1 шт.; часник – 5-6 зубчиків; вода – 1 л; гвоздика – 2-3 бутона; кмин – 05 ч. л.; лавровий лист – 1-2 шт.; цукор – 3 ст. л.; сіль – 1 ч. л.; пісне масло – 100 г; оцет – 100 р. Приготування
Капусту порізати, моркву і буряк потерти, часник придушити, перемішати. У гарячу воду покласти масло, оцет, сіль, цукор, спеції, закип'ятити. Залити суміш маринадом, притиснути гнітом. Настоюється капуста з буряком по-корейськи близько доби. Капуста з буряком і часником швидкого приготування
З незвичайним смаком виходить маринована капуста з буряком і часником, такий варіант сподобається любителям гострих закусок. Деякі господині кладуть подрібнений корінь імбиру, який надає пікантний і пряний смак. Викладати засолку рекомендують шарами, краще робити це в каструлі, а не в банку.
Інгредієнти :
капуста – 1 кг; морква – 1 шт.; часник – 1 головка; буряк – 1 шт.; вода – 05 л; оцет – 30 мл; сіль – 40 г; перець горошком – 6 шт.; пісне масло – 100 г; цукор – 120 р. Приготування
Капусту порізати соломкою, часник – пластинками, буряк і моркву потерти. Покласти у воду цукор, сіль, спеції, довести до кипіння. Залити суміш, поставити під гніт. Маринувати 12 годин. Капуста з буряком маринована великими шматками
Відмінне частування для столу взимку - квашена капуста великими шматками з буряком. Навіть в законсервованому вигляді овочі зберігають хрускіт і насиченість соком. Оцет в заготовку додавати не обов'язково, більшість господинь вважають за краще замінити його лимонною кислотою: чайна ложка на 3 літри води.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг; буряк – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 1 головка; вода – 1 л; цукор – 150 г; сіль – 2 ст. л.; перець горошком – 10 шт.; лавровий лист – 3 шт.; оцет – 150 мл. Приготування
Капусту поділити на кілька частин, моркву і буряк подрібнити на брусочки, часник – на пластинки. Розкласти по стерилізованим банкам. У воді розвести сіль, цукор, спеції, кип'ятити 5 хвилин. Заправити оцтом. Залити суміш, закатати. Маринована капуста шматками з буряком готується 2 дні. Гостра капуста з буряком
Оригінальний смак можна додати страві, якщо використовувати пекінську або цвітну капусту. Гострою її роблять, додаючи часник, пекучий перець і коріння хрону. Маринувати правильніше в скляному або емальованому посуді. Рецепт маринованої капусти з буряком з гострими приправами дуже простий.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг; буряк – 1 шт.; корінь хрону – 50 г; петрушка, селера, кріп – по 1 пучку; часник – 1 головка; сухий пекучий перець – 1/3 ч. л.; цукор – 1 ст. л.; сіль – 1 ст. л.; оцет – 250 г; листя смородини – 10 шт. Приготування
Капусту, зелень і буряк подрібнити, корінь хрону змолоти. Часточки часнику порізати навпіл, змішати з перцем і овочами. На дно банки кладуть кріп і листя, зверху - суміш. У воду покласти сіль і цукор, проварити кілька хвилин. Додати оцет, залити овочі. Маринувати 3 дні. Капуста маринована по-грузинськи з буряком
Свій рецепт капусти з буряком є у всіх національних кухнях, багатьом російським сім'ям припав до душі грузинський варіант. Пікантну гостроту надає суміш різних перців. Кількість основних інгредієнтів можна варіювати, чим більше додається буряків, тим насиченішим і красивіше колір салату.
Інгредієнти :
буряк – 1 шт.; капуста – 1 качан; гострий перець – 1 шт.; запашний перець – 10 шт.; часник – 1 головка; вода – 1 л; оцет – 120 г; сіль – 2 ст. л.; цукор – 100 р. Приготування
Капусту і буряк порізати, моркву натерти. Часник продавити, перець подрібнити. Овочі змішати з запашним перцем. Розвести в окропі сіль і цукор, додати оцет. Залити суміш. Капуста по-грузинськи з буряком маринується добу. Капуста по-вірменськи з буряком - рецепт
Користується популярністю у господинь і квашена капуста з буряком по-вірменськи. У цьому рецепті застосовують насіння кропу або насіння з кроповий парасольок, їх легко придбати і в магазині, і в аптеці. Основний секрет – природне бродіння, без додання оцту, коли у страві зберігається максимум вітамінів.
Інгредієнти :
капуста – 1 качан; буряк – 1 шт.; часник – 1 головка; морква – 2 шт.; сіль – 2 ст. л.; вода – 1 л; гострий перець – 1 шт.; насіння кропу – 2 ст. л. Приготування
Капусту порізати шматками, моркву і буряк - скибочками. На дно банки покласти овочі, зверху – шар капусти. У воді розвести сіль, закип'ятити, залити овочі. Залишити на 5 днів для бродіння. Прибрати банку в холод. Червона капуста маринована з буряком
Рецепт червоної капусти з буряком пропонує покласти червоного овоча побільше, щоб колір салату був інтенсивніше. Капусту можна різати дуже крупно, а маленькі качанчики просто ділити. Морква і буряки ріжуть середніми шматками, а часник – кільцями, такий спосіб зберігає більше корисних речовин.
Інгредієнти :
капуста – 2 кг; буряк – 2 шт.; часник – 05 головка; вода – 1 л; цукор – 3 ст. л.; сіль - 3 ст. л.; оцет – 100 г; перець горошком – 10 шт. Приготування
Капусту порубати, буряк поділити на брусочки, часник - на смужки. Перемішати, скласти. У воді розвести сіль, цукор, приправи, кип'ятити 10 хвилин. Вийняти перець і лавровий лист, додати оцет. Залити овочі.