» » Філе щуки - рецепти

Філе щуки - рецепти

Філе щуки - рецепти
Щука – соковита, ароматна і смачна риба. До того ж вона ще й неймовірно корисна, тому її потрібно включати в раціон якомога частіше. Давайте більш детально розглянемо з вами, що ж можна приготувати з філе щуки.

Котлети з філе щуки

Філе щуки - рецепти

Інгредієнти:

  • філе щуки – 520 г;

  • свиняче сало – 110 г;

  • білий хліб – 110 г;

  • молоко – 90 мл;

  • кінза свіжа – за смаком;

  • сухарі панірувальні;

  • олія оливкова – для обсмажування;

  • цибуля біла ріпчаста – 45 г;

  • спеції.


  • Приготування

  • Хліб зрізаємо з кірки, м'якуш заливаємо теплим молоком і залишаємо на 20 хвилин розмокати.

  • Філе щуки пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою.

  • Сало і очищену цибулю дрібно шаткуємо і додаємо до фаршу разом з віджатим хлібом.

  • Перекручуємо всі разом ще раз.

  • Додаємо спеції, рубану кинзу і розбиваємо свіже куряче яйце.

  • Ретельно все вимішуємо, формуємо котлети і обвалюємо їх з усіх сторін в панірувальних сухарях.

  • У сковороду наливаємо невелику кількість оливкової олії, розігріваємо його, викладаємо котлетки і обсмажуємо їх на 3 хвилинки з кожного боку.


  • Філе щуки в клярі - рецепт

    Філе щуки - рецепти

    Інгредієнти:

  • філе свіжої щуки – 410 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 20 г;

  • майонез – 20 мл;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • спеції.


  • Приготування

  • Сир натираємо на тертці з великими отворами.

  • Додаємо до нього сире куряче яйце і майонез.

  • Після додаємо спеції за смаком, трохи борошно і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

  • Філе риби нарізаємо невеликими порційними шматочками і вмочаємо в приготований кляр.

  • Обсмажуємо щуку в розпечене масло з обох боків до рум'яного стану.


  • Філе щуки в духовці

    Філе щуки - рецепти

    Інгредієнти:

  • філе щуки – 550 г;

  • цибуля біла ріпчаста – 2 шт.;

  • сметана – 155 мл;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 2 зубці;

  • лимон – 20 г;

  • борошно – 20 г;

  • спеції – за смаком;

  • свіжа петрушка – 05 пучка.


  • Приготування

  • Перед тим, як посмажити щуку, філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками.

  • Сметану виливаємо в миску, вичавлюємо до неї часник через прес і половинку лимона.

  • Натираємо філе спеціями і заливаємо приготовленим маринадом.

  • Поки щука маринується, чистимо овочі і ріжемо моркву соломкою, а цибулю – півкільцями. Обсмажуємо їх окремо в маслі, подсаливая за смаком.

  • Через 25 хвилин викладаємо філе на сковороду з олією і обсмажуємо злегка з двох сторін.

  • Далі перекладаємо шматочки в форму, накриваємо зверху цибулею і морквою.

  • Промазуємо залишками маринаду і запікаємо філе щуки з овочами в духовці при 185 градусах близько 25 хвилин.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:05
    Переглядів: 211