Щука – соковита, ароматна і смачна риба. До того ж вона ще й неймовірно корисна, тому її потрібно включати в раціон якомога частіше. Давайте більш детально розглянемо з вами, що ж можна приготувати з філе щуки.
Котлети з філе щуки
Інгредієнти: філе щуки – 520 г; свиняче сало – 110 г; білий хліб – 110 г; молоко – 90 мл; кінза свіжа – за смаком; сухарі панірувальні; олія оливкова – для обсмажування; цибуля біла ріпчаста – 45 г; спеції. Приготування Хліб зрізаємо з кірки, м'якуш заливаємо теплим молоком і залишаємо на 20 хвилин розмокати. Філе щуки пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою. Сало і очищену цибулю дрібно шаткуємо і додаємо до фаршу разом з віджатим хлібом. Перекручуємо всі разом ще раз. Додаємо спеції, рубану кинзу і розбиваємо свіже куряче яйце. Ретельно все вимішуємо, формуємо котлети і обвалюємо їх з усіх сторін в панірувальних сухарях. У сковороду наливаємо невелику кількість оливкової олії, розігріваємо його, викладаємо котлетки і обсмажуємо їх на 3 хвилинки з кожного боку. Філе щуки в клярі - рецепт
Інгредієнти: філе свіжої щуки – 410 г; яйце – 1 шт.; борошно – 20 г; майонез – 20 мл; масло рослинне – 30 мл; спеції. Приготування Сир натираємо на тертці з великими отворами. Додаємо до нього сире куряче яйце і майонез. Після додаємо спеції за смаком, трохи борошно і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Філе риби нарізаємо невеликими порційними шматочками і вмочаємо в приготований кляр. Обсмажуємо щуку в розпечене масло з обох боків до рум'яного стану. Філе щуки в духовці
Інгредієнти: філе щуки – 550 г; цибуля біла ріпчаста – 2 шт.; сметана – 155 мл; морква – 1 шт.; часник – 2 зубці; лимон – 20 г; борошно – 20 г; спеції – за смаком; свіжа петрушка – 05 пучка. Приготування Перед тим, як посмажити щуку, філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. Сметану виливаємо в миску, вичавлюємо до неї часник через прес і половинку лимона. Натираємо філе спеціями і заливаємо приготовленим маринадом. Поки щука маринується, чистимо овочі і ріжемо моркву соломкою, а цибулю – півкільцями. Обсмажуємо їх окремо в маслі, подсаливая за смаком. Через 25 хвилин викладаємо філе на сковороду з олією і обсмажуємо злегка з двох сторін. Далі перекладаємо шматочки в форму, накриваємо зверху цибулею і морквою. Промазуємо залишками маринаду і запікаємо філе щуки з овочами в духовці при 185 градусах близько 25 хвилин.