Консерви з річкової риби
При приготуванні рибних консервів головне - домогтися розм'якшення усіх кісточок із збереженням цілісності вихідних шматочків. Далі ми розповімо, як приготувати консерви з річкової риби в домашніх умовах і запропонуємо два смачні рецепти.
Інгредієнти:
риба дрібна річкова (карась, окунь, лящ) – 19 кг;
олія соняшникова без аромату для соусу – 125 мл;
паста томатна – 95 г;
вода очищена – 245 мл;
ріпчасті цибулини – 190 г;
морква – 190 г;
кам'яна не йодована сіль – за смаком;
цукор-пісок – 15 г;
оцет яблучний – 10 мл;
запашний і чорний перець – по 7-9 горошин;
бутони гвоздики – 2-3 шт.;
лаврове листя – 2 шт.;
олія рафінована олія для заливки в банки.
Приготування
Консерви з річкової риби в домашніх умовах найзручніше готувати в мультиварці, чим ми зараз і займемося. Всі видимі й невидимі кісточки, яких у річковій рибі чимало, пристрої протушиваются до м'якості і в готовому блюді практично не відчуваються.
Отже, для початку рибку необхідно підготувати належним чином. Очищаємо її, позбавляє від нутрощів, а також відрізаємо голову, хвіст і плавники.
Частину тушки, промиваємо, розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо на дно мультикастрюли.
Тепер чистимо і перетираємо на тертці моркву і розподіляємо на рибці зверху.
Далі черга лука. Головки чистимо, шаткуємо півкільцями і відправляємо в каструлю до моркви.
Для соусу трохи підігріваємо воду, розчиняємо в ній томатну пасту, додаємо масло рослинне, сіль, цукор і оцет, кидаємо також горошини перцю запашного і чорного, бутони гвоздики і лаврове листя.
Заливаємо отриманою сумішшю рибу в мультиварці, прикриваємо прилад кришкою і залишаємо для приготування на шість годин, настройте пристрій на режим «Гасіння».
З часом домашні консерви з річкової риби в мультиварці будуть готові.
Можна розфасувати їх в гарячому вигляді по стерильним і сухим банках, залити прокип'яченим маслом рослинним доверху, прикрити кришками і після охолодження перемістити на полицю холодильника на зберігання.
Інгредієнти:
риба дрібна річкова (карась, окунь, лящ) – 19 кг;
цибулю і моркву – по 1 кг;
кам'яна не йодована сіль – за смаком;
запашний перець чорний мелений – за смаком;
олія рафінована олія для заливки в банки.
Приготування
Підготовлену і розрізану на порції річкову рибку підсолюємо і через п'ятнадцять хвилин відварюємо у воді протягом п'ятнадцяти хвилин.
Укладаємо акуратно рибку в підлогу-літрові банки, чергуючи з кільцями цибулі і тертої морквою і приправляючи за смаком перцем.
Прикриваємо (нещільно) банки кришками, встановлюємо на решітку скороварки і наливають теплу воду, щоб вона доходила судинах по плічка.
Стерилізуємо банки на першому етапі протягом півгодини, після чого вимикаємо вогонь, чекаємо, поки зійде пар, а потім додаємо в кожну банку по чайній ложці солі, їдальні ложці олії соняшникової та укупориваем кришки.
Ставимо стерилізуватися заготовку в скороварку ще на одну годину, після чого вимикаємо вогонь і залишаємо пристрій до охолодження приблизно на двадцять чотири години. Тільки після цього акуратно дістаємо судини з консервами і визначаємо їх на зберігання в нежарке місце.
Рибні консерви в мультиварці з річкової риби
Інгредієнти:
Приготування
Консерви з річкової риби в домашніх умовах найзручніше готувати в мультиварці, чим ми зараз і займемося. Всі видимі й невидимі кісточки, яких у річковій рибі чимало, пристрої протушиваются до м'якості і в готовому блюді практично не відчуваються.
Консерви з річкової риби в скороварці
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Як солити волзьку оселедець в домашніх умовах?
Любителі солоної риби частенько стикаються з неякісним продуктом, купленим у недобросовісних продавців. Проте вихід є досить клопіткий – засолити

Консерви з оселедця в домашніх умовах
Не кожна господиня знає, що консервовану оселедець можна готувати власноруч, забезпечуючи себе і рідних по-справжньому якісним і справді смачним

Шпроти з уклейки в домашніх умовах
Якщо ви ще не пробували зробити шпроти самостійно, то неодмінно вивчіть наші рецепти. Далі максимально детально опишемо, як зробити цю знамениту

Шпроти з річкової риби в домашніх умовах
Шикарну закуску можна спорудити власноруч, маючи в розпорядженні невелику кількість дрібної річкової риби та деяких звичайних складових. Домашні

Рибні консерви в домашніх умовах
Домашні рибні консерви - це ще один спосіб уберегти своїх рідних від неякісних продуктів. Приготування рибних консервів може займати від 2 до 10