Вернуться назад Распечатать

Консерви з річкової риби

Консерви з річкової риби
При приготуванні рибних консервів головне - домогтися розм'якшення усіх кісточок із збереженням цілісності вихідних шматочків. Далі ми розповімо, як приготувати консерви з річкової риби в домашніх умовах і запропонуємо два смачні рецепти.

Рибні консерви в мультиварці з річкової риби


Інгредієнти:

  • риба дрібна річкова (карась, окунь, лящ) – 19 кг;

  • олія соняшникова без аромату для соусу – 125 мл;

  • паста томатна – 95 г;

  • вода очищена – 245 мл;

  • ріпчасті цибулини – 190 г;

  • морква – 190 г;

  • кам'яна не йодована сіль – за смаком;

  • цукор-пісок – 15 г;

  • оцет яблучний – 10 мл;

  • запашний і чорний перець – по 7-9 горошин;

  • бутони гвоздики – 2-3 шт.;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • олія рафінована олія для заливки в банки.


  • Приготування
    Консерви з річкової риби в домашніх умовах найзручніше готувати в мультиварці, чим ми зараз і займемося. Всі видимі й невидимі кісточки, яких у річковій рибі чимало, пристрої протушиваются до м'якості і в готовому блюді практично не відчуваються.

  • Отже, для початку рибку необхідно підготувати належним чином. Очищаємо її, позбавляє від нутрощів, а також відрізаємо голову, хвіст і плавники.

  • Частину тушки, промиваємо, розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо на дно мультикастрюли.

  • Тепер чистимо і перетираємо на тертці моркву і розподіляємо на рибці зверху.

  • Далі черга лука. Головки чистимо, шаткуємо півкільцями і відправляємо в каструлю до моркви.

  • Для соусу трохи підігріваємо воду, розчиняємо в ній томатну пасту, додаємо масло рослинне, сіль, цукор і оцет, кидаємо також горошини перцю запашного і чорного, бутони гвоздики і лаврове листя.

  • Заливаємо отриманою сумішшю рибу в мультиварці, прикриваємо прилад кришкою і залишаємо для приготування на шість годин, настройте пристрій на режим «Гасіння».

  • З часом домашні консерви з річкової риби в мультиварці будуть готові.

  • Можна розфасувати їх в гарячому вигляді по стерильним і сухим банках, залити прокип'яченим маслом рослинним доверху, прикрити кришками і після охолодження перемістити на полицю холодильника на зберігання.


  • Консерви з річкової риби в скороварці


    Інгредієнти:

  • риба дрібна річкова (карась, окунь, лящ) – 19 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 кг;

  • кам'яна не йодована сіль – за смаком;

  • запашний перець чорний мелений – за смаком;

  • олія рафінована олія для заливки в банки.


  • Приготування

  • Підготовлену і розрізану на порції річкову рибку підсолюємо і через п'ятнадцять хвилин відварюємо у воді протягом п'ятнадцяти хвилин.

  • Укладаємо акуратно рибку в підлогу-літрові банки, чергуючи з кільцями цибулі і тертої морквою і приправляючи за смаком перцем.

  • Прикриваємо (нещільно) банки кришками, встановлюємо на решітку скороварки і наливають теплу воду, щоб вона доходила судинах по плічка.

  • Стерилізуємо банки на першому етапі протягом півгодини, після чого вимикаємо вогонь, чекаємо, поки зійде пар, а потім додаємо в кожну банку по чайній ложці солі, їдальні ложці олії соняшникової та укупориваем кришки.

  • Ставимо стерилізуватися заготовку в скороварку ще на одну годину, після чого вимикаємо вогонь і залишаємо пристрій до охолодження приблизно на двадцять чотири години. Тільки після цього акуратно дістаємо судини з консервами і визначаємо їх на зберігання в нежарке місце.