Шпроти з уклейки в домашніх умовах
Чи пробували ви коли-небудь шпроти домашнього приготування? А адже це дійсно дуже смачний і поза всяких сумнівів корисний, на відміну від покупного, продукт. А зробити його власноруч не так вже й клопітно. І ви в цьому самі зможете переконатися, ознайомившись із запропонованими нижче рецептами. Рекомендуємо приготувати шпроти в даному випадку з уклейки, хоча при бажанні можна взяти будь-яку іншу дрібну рибку.
Інгредієнти:
свіжа уклейка – 750 г;
Для маринаду:
велика сіль – 10 г або по смаку;
горошини запашного перцю – 5-7 шт.;
лаврові листочки – 2-3 шт.;
міцний чорний чай – 200-250 мл;
олія рослинна рафінована – 250 мл
Приготування
Свіжу уклейку очищаємо від лушпиння, ретельно промиваємо і укладаємо в товстостінну сковороду або сотейник, пересипаючи шари сіллю, разломанными лавровими листками і горошинами перцю. Також можна при бажанні очистити рибу від голови і нутрощів.
Тепер виливаємо зверху на рибку склянку дуже міцного чорного чаю і заливаємо все рослинним маслом без аромату. Якщо у вас є в наявності гірчичне масло, то можна додати зовсім небагато і його. Тепер маємо ємність з рибкою на вогонь, даємо закипіти, а потім знижуємо температуру до самого мінімального і залишаємо приблизно на два з половиною годинки. Після цього даємо рибці повністю охолонути і можемо насолоджуватися чудовим смаком домашніх шпротів.
Інгредієнти:
свіжа уклейка – 950 г;
Для маринаду:
велика сіль – 10-15 г або по смаку;
горошини запашного перцю – 5-7 шт.;
горошки чорного перцю – 7-10 шт.;
бутони гвоздики (за бажанням) – 1-2 шт.;
лаврові листочки – 2-3 шт.;
міцний чорний чай – 275 мл;
олія рослинна рафінована – 250 мл
Приготування
Дуже зручно готувати домашні шпроти з уклейки за допомогою кухонного помічниці - мультиварки. Для цього, як і при традиційному приготуванні, очищаємо рыбинки від луски, при бажанні позбавляємо також від голів і потрошимо, а потім промиваємо і укладаємо в мультикастрюлю. Заварюємо міцний чорний чай, використовуючи для цього окріп і приблизно п'ять-сім чайних ложок чайної заварки. Додаємо в неї за смаком сіль, кидаємо горошини чорного і запашного перчика, бутони гвоздики. Частину солі можна замінити соєвим соусом, що додасть страві на виході особливу нотку. Заливаємо рибку в чаші мультиустройства пряної заваркою, додаємо рослинне масло без аромату і вмикаємо прилад в режимі повільної варіння на дві годинки. По закінченні часу даємо шпротами повністю охолонути і тільки після цього виймаємо на блюдо або ж перекладаємо в зручну ємність для зберігання.
Як приготувати шпроти з уклейки в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Свіжу уклейку очищаємо від лушпиння, ретельно промиваємо і укладаємо в товстостінну сковороду або сотейник, пересипаючи шари сіллю, разломанными лавровими листками і горошинами перцю. Також можна при бажанні очистити рибу від голови і нутрощів.
Тепер виливаємо зверху на рибку склянку дуже міцного чорного чаю і заливаємо все рослинним маслом без аромату. Якщо у вас є в наявності гірчичне масло, то можна додати зовсім небагато і його. Тепер маємо ємність з рибкою на вогонь, даємо закипіти, а потім знижуємо температуру до самого мінімального і залишаємо приблизно на два з половиною годинки. Після цього даємо рибці повністю охолонути і можемо насолоджуватися чудовим смаком домашніх шпротів.
Шпроти з уклейки в домашніх умовах в мультиварці
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Дуже зручно готувати домашні шпроти з уклейки за допомогою кухонного помічниці - мультиварки. Для цього, як і при традиційному приготуванні, очищаємо рыбинки від луски, при бажанні позбавляємо також від голів і потрошимо, а потім промиваємо і укладаємо в мультикастрюлю. Заварюємо міцний чорний чай, використовуючи для цього окріп і приблизно п'ять-сім чайних ложок чайної заварки. Додаємо в неї за смаком сіль, кидаємо горошини чорного і запашного перчика, бутони гвоздики. Частину солі можна замінити соєвим соусом, що додасть страві на виході особливу нотку. Заливаємо рибку в чаші мультиустройства пряної заваркою, додаємо рослинне масло без аромату і вмикаємо прилад в режимі повільної варіння на дві годинки. По закінченні часу даємо шпротами повністю охолонути і тільки після цього виймаємо на блюдо або ж перекладаємо в зручну ємність для зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шпроти з кільки в домашніх умовах
Якщо ви не довіряєте якості покупних рибних консервів, то вам неодмінно варто приготувати власноруч ці чудові шпроти. Далі детально опишемо весь
Кілька пряного посолу в домашніх умовах
Багато шанувальників солененькой рибки, напевно залишаться в захваті, спробувавши пряну кільку, посолену за запропонованими далі рецептами.
Як замаринувати часник?
Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,
Як засолити сало в домашніх умовах?
Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
Як швидко і смачно замаринувати гливи?
З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
Шпроти в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від бутербродів і салатів зі шпротами, то радимо вам не купувати цю смачну рибку, а приготувати в домашніх умовах. Це набагато