Кілька пряного посолу в домашніх умовах
Для аудиторії шанувальників пряної рибки пропонуємо варіанти приготування смачної кільки пряного посолу в домашніх умовах. Зробити таку закуску можна як зі свіжою, так і з свіжозамороженої рибки, попередньо давши їй розтанути в природних умовах при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
свіжа кілька – 950 г;
Для маринаду:
велика морська сіль – 145 г;
цукровий пісок – 45 г;
горошини запашного перцю – 1 ст. ложка;
бутони гвоздики – 1/3 ст. ложки;
коріандр – 1/3 ст. ложки;
листи лавра – 5-7 шт.;
зубці часнику (за бажанням) – 2 шт.;
вода – 950 мл
Приготування
Приступаючи до засолюванні кільки пряного посолу, насамперед приготуємо розсіл. Для цього очищену воду прогріваємо до кипіння, розчиняємо в ній сіль, цукровий пісок і додаємо спеції. Даємо розсолу прокипіти разом зі спеціями хвилинку, а потім знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.
Свіжу кільку промиваємо, даємо стекти. Викладаємо в емальований каструлю, при бажанні пересипаючи нарізаних на тонкі пластини часничком, і заливаємо розсолом пряним розсолом. Притискаємо рибку тарілкою відповідного розміру, щоб розсіл був вище за рівнем, ніж рибка приблизно на півтора сантиметра. При необхідності для цього кладемо зверху тарілку вантаж.
Залишаємо кільку в розсолі спочатку на двадцять чотири години в кімнатних умовах, а потім маємо в холодильнику ще на два дні.
Інгредієнти:
свіжа кілька – 950 г;
Для маринаду:
велика морська сіль – 90 г;
цукровий пісок – 25 г;
горошини запашного перцю – 5 шт.;
бутони гвоздики – 3-4 шт.;
коріандр – 1/3 ч. ложки;
листи лавра – 3-4 шт.;
горошки чорного перцю – 1 ч. ложка;
мелений імбир – 1 щіпка.
Приготування
Свіжу кільку промиваємо ретельним чином, даємо гарненько стекти і укладаємо в широкий скляний або емальований посуд. Не варто брати пластикову або металеву посуд, щоб уникнути проникнення в готовий продукт сторонніх запахів або псування обраної тари. Адже не завжди посуд з цих матеріалів придатна для засолювання. Краще якщо це буде широка мисочка або лоточок.
Горошки коріандру, чорного і запашного перцю, а також бутони гвоздики і листочки лавра поміщаємо в ступку і розтираємо досить дрібно. Потім додаємо сіль та цукровий пісок і ще раз перетираємо всі разом. Пересипаємо отриманої пряною сумішшю рибку, додаємо дрібку меленого імбиру і гарненько перемішуємо рибку. Тепер прикриваємо її неглибокій тарілкою і покласти зверху вантаж. Солимо кільку пряного посолу у холодильнику не менше дванадцяти годин. Краще, якщо рибка постоїть з прянощами в солі протягом доби.
Кілька пряного посолу - рецепт в розсолі
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Приступаючи до засолюванні кільки пряного посолу, насамперед приготуємо розсіл. Для цього очищену воду прогріваємо до кипіння, розчиняємо в ній сіль, цукровий пісок і додаємо спеції. Даємо розсолу прокипіти разом зі спеціями хвилинку, а потім знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.
Свіжу кільку промиваємо, даємо стекти. Викладаємо в емальований каструлю, при бажанні пересипаючи нарізаних на тонкі пластини часничком, і заливаємо розсолом пряним розсолом. Притискаємо рибку тарілкою відповідного розміру, щоб розсіл був вище за рівнем, ніж рибка приблизно на півтора сантиметра. При необхідності для цього кладемо зверху тарілку вантаж.
Залишаємо кільку в розсолі спочатку на двадцять чотири години в кімнатних умовах, а потім маємо в холодильнику ще на два дні.
Рецепт кільки пряного сухого засолу в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Свіжу кільку промиваємо ретельним чином, даємо гарненько стекти і укладаємо в широкий скляний або емальований посуд. Не варто брати пластикову або металеву посуд, щоб уникнути проникнення в готовий продукт сторонніх запахів або псування обраної тари. Адже не завжди посуд з цих матеріалів придатна для засолювання. Краще якщо це буде широка мисочка або лоточок.
Горошки коріандру, чорного і запашного перцю, а також бутони гвоздики і листочки лавра поміщаємо в ступку і розтираємо досить дрібно. Потім додаємо сіль та цукровий пісок і ще раз перетираємо всі разом. Пересипаємо отриманої пряною сумішшю рибку, додаємо дрібку меленого імбиру і гарненько перемішуємо рибку. Тепер прикриваємо її неглибокій тарілкою і покласти зверху вантаж. Солимо кільку пряного посолу у холодильнику не менше дванадцяти годин. Краще, якщо рибка постоїть з прянощами в солі протягом доби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оселедець пряного посолу – рецепт
Сьогодні набувають популярності всілякі рецепти солоної риби в домашніх умовах. Адже не завжди в торговельній мережі можна придбати якісний продукт,
Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
Багато помічають, що купивши готову солону оселедець, в результаті отримують зовсім не якісний продукт. Тому ідеальне рішення впоратися з цією
Як засолити сало в домашніх умовах?
Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
Як швидко і смачно замаринувати гливи?
З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
Розсіл для скумбрії
У багатьох солона скумбрія вважається невід'ємною частиною святкового меню. Проте, деколи не хочеться купувати таку рибу в магазині з причини поганої
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.