» » Оселедець пряного посолу – рецепт

Оселедець пряного посолу – рецепт

Оселедець пряного посолу – рецепт
Якщо ви завжди надаєте перевагу домашній аналог магазинного продукту, то ці рецепти оселедця пряного посолу неодмінно припадуть вам по смаку. Кількість спецій, з якими можна поєднувати цю нехитру рибку, вражає своїм розмаїттям, також як і простота приготування.

Швидка оселедець пряного посолу в домашніх умовах


За допомогою цього рецепта ви зможете насолоджуватися ніжною, слабо просоленої рибою вже через 12 годин. Хитрість технології полягає в нарізці риби дрібними шматочками перед заливанням розсолом.
Інгредієнти:

  • філе оселедця - 4 шт.;

  • солодкий цибуля - 75 г;

  • оцет - 210 мл;

  • сіль - 45 г;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • насіння гірчиці - 1 /2 ч. ложки;

  • перець горошком - 1 ч. ложка;

  • щіпка насіння коріандру;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • гострий перець - 1 шт.


  • Приготування
    З'єднайте цукровий пісок і сіль з оцтом, додайте все на плиті. Коли маринад закипить, приберіть все з вогню і покладіть горошини перцю, гірчицю, коріандр, чебрець і гострий перець. Залиште маринад до повного охолодження. Цей час можна використати з користю, зчистив філе оселедця з хребта, видаливши кістки і ретельно промивши від крові. Підготовлене філе розділіть на дрібні шматочки і занурте їх в маринад разом з цибульними кільцями. Пряний посол оселедця в домашніх умовах в холодильнику займе близько 12 годин, але ви можете витримати рибу і протягом 2-3 діб, так смак прянощів буде більш вираженим.

    Рецепт приготування оселедця пряного посолу по-домашньому


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 540 г;

  • цибуля шалот - 170 г;

  • горошини перцю - 5 шт.;

  • сіль - 45 г;

  • гвоздика - 5 бутонів;

  • вода - 230 мл;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • чай чорний - 1 ч. ложка;

  • яблучний оцет - 115 мл;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Заваріть чай і, поки він не охолов, покладіть в нього прянощі і розчиніть сіль. Маринад для оселедця пряного посолу готовий.
    Розділіть філе оселедця на невеликі скибочки і утрамбуйте їх у банку пошарово з кільцями цибулі. Залийте все маринадом, а зверху додайте оливкову олію. Залиште рибу просолитися в холодильнику на три доби, а потім знімайте пробу.

    Рецепт оселедця пряного посолу в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 480 м;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • рисовий оцет - 430 мл;
  • Оселедець пряного посолу – рецепт

  • листя лавра - 2 шт.;

  • цукор - 85 м;

  • зубки часнику - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 135 р.


  • Приготування
    Посипте очищене філе столовою ложкою солі і залиште на добу. Приготуйте маринад, змішавши інші інгредієнти в сотейнику і довівши до кипіння. Остудіть суміш і залийте нею шматочки філе. Залиште все в холодильнику на кілька днів перед зняттям проби.



    Додав: admin | 14-02-2016, 18:47
    Переглядів: 317