» » Оселедець пряного посолу в домашніх умовах

Оселедець пряного посолу в домашніх умовах

Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
Очевидно, що найсмачніша оселедець пряного посолу готується власноруч. Так ви зможете проконтролювати час витримки риби в маринаді і зберегти її максимально м'якою, крім того, самостійно підберете необхідні спеції і отримайте можливість довільно поєднувати їх між собою, створюй унікальні смаки. Різні способи приготування оселедця пряного посолу в домашніх умовах читайте далі.

Рецепт оселедця пряного посолу в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • філе оселедця - 480 м;

  • вода - 345 мл;

  • насіння гірчиці - 2 ч. ложки;

  • оцет - 165 мл;

  • горошини перцю - 7 шт.;

  • цукор - 115 г;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • лист лавра;

  • гілочки кропу - 2 шт.;

  • морква - 115 г;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 55 мл;

  • червоний цибуля - 75 г;

  • ягоди ялівцю - 8 шт.


  • Приготування
    Почніть з приготування маринаду. У воді розведіть оцет і покладіть перець, ялівець, насіння гірчиці, коріандр і лавр. Коли рідина закипить, розчиніть цукровий пісок і влийте сік лимона. Викладіть рибу в скляний, емальований або пластикову ємність разом з овочами і зеленню. Залийте все охолодженим маринадом, не витягуючи з нього спеції. Щільно закрийте ємність з оселедцем і поставте в холодильник на строк до чотирьох днів, але якщо потрібно швидко приготувати оселедець пряного посолу в домашніх умовах, то наріжте рибу на шматочки і знімайте пробу вже через добу.

    Оселедець пряного посолу – рецепт


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 690 м;

  • сіль - 35 г;

  • оцет - 380 мл;

  • цукор - 145 г;

  • горошини чорного перцю - 6 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • насіння фенхелю і коріандру - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити оселедці пряного засолу, засолите філе окремо, покривши кожну з очищених половинок шаром солі. Залиште приблизно на годину, а потім зчистите соляну кірку. Зваріть маринад з суміші оцту з сіллю, цибулею, цукром і прянощами. Готовий маринад охолодіть і покрийте їм рибу, розклавши її скляним банкам. Залиште оселедець в прохолоді на 3-4 дні.

    Як зробити оселедець пряного посолу?


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 580 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • оцет - 95 мл;
  • Оселедець пряного посолу в домашніх умовах

  • листя лавра - 4 шт.;

  • гвоздика - 5 бутонів;

  • вода - 115 мл;

  • сіль - 35 г;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування
    Розсіл для оселедця пряного посолу готується з суміші прянощів, оцту, води і солі з цукром. Киплячий розсіл охолоджують і заливають їм шматочки оселедця. Контейнер з рибою залишають на добу, а потім пробують.



    Додав: admin | 14-02-2016, 18:47
    Переглядів: 367