Очевидно, що найсмачніша оселедець пряного посолу готується власноруч. Так ви зможете проконтролювати час витримки риби в маринаді і зберегти її максимально м'якою, крім того, самостійно підберете необхідні спеції і отримайте можливість довільно поєднувати їх між собою, створюй унікальні смаки. Різні способи приготування оселедця пряного посолу в домашніх умовах читайте далі.
Рецепт оселедця пряного посолу в домашніх умовах
Інгредієнти: філе оселедця - 480 м; вода - 345 мл; насіння гірчиці - 2 ч. ложки; оцет - 165 мл; горошини перцю - 7 шт.; цукор - 115 г; сіль - 4 ст. ложки; лист лавра; гілочки кропу - 2 шт.; морква - 115 г; насіння коріандру - 1 ч. ложка; лимонний сік - 55 мл; червоний цибуля - 75 г; ягоди ялівцю - 8 шт. Приготування Почніть з приготування маринаду. У воді розведіть оцет і покладіть перець, ялівець, насіння гірчиці, коріандр і лавр. Коли рідина закипить, розчиніть цукровий пісок і влийте сік лимона. Викладіть рибу в скляний, емальований або пластикову ємність разом з овочами і зеленню. Залийте все охолодженим маринадом, не витягуючи з нього спеції. Щільно закрийте ємність з оселедцем і поставте в холодильник на строк до чотирьох днів, але якщо потрібно швидко приготувати оселедець пряного посолу в домашніх умовах, то наріжте рибу на шматочки і знімайте пробу вже через добу.
Оселедець пряного посолу – рецепт
Інгредієнти: філе оселедця - 690 м; сіль - 35 г; оцет - 380 мл; цукор - 145 г; горошини чорного перцю - 6 шт.; ріпчаста цибуля - 75 г; листя лавра - 3 шт.; насіння фенхелю і коріандру - по 1 ч. ложці. Приготування Перед тим, як зробити оселедці пряного засолу, засолите філе окремо, покривши кожну з очищених половинок шаром солі. Залиште приблизно на годину, а потім зчистите соляну кірку. Зваріть маринад з суміші оцту з сіллю, цибулею, цукром і прянощами. Готовий маринад охолодіть і покрийте їм рибу, розклавши її скляним банкам. Залиште оселедець в прохолоді на 3-4 дні.
Як зробити оселедець пряного посолу?
Інгредієнти: філе оселедця - 580 г; ріпчаста цибуля - 115 г; оцет - 95 мл; листя лавра - 4 шт.; гвоздика - 5 бутонів; вода - 115 мл; сіль - 35 г; цукор - 5 р. Приготування Розсіл для оселедця пряного посолу готується з суміші прянощів, оцту, води і солі з цукром. Киплячий розсіл охолоджують і заливають їм шматочки оселедця. Контейнер з рибою залишають на добу, а потім пробують.