Шпроти з кільки в домашніх умовах
Для багатьох шпроти – це не просто консервована риба, це спогад про цілу епоху, це щось ностальгічне. Ну а при тому, що це навіть дуже смачна холодна закуска або складова бутерброда , то вміння приготувати шпроти будинку ніколи не буде зайвим.
Інгредієнти:
кілька – 06 кг;
рослинна олія (рафінована) – 100 г;
кубик бульйонний (зі смаком копченостей) – 1 шт.;
вода (окріп) – 250 мл;
чай чорний – 3 ч. ложки;
сіль.
Приготування
Перед тим як приступити до приготування шпротів по-домашньому з кільки, необхідно заварити чай. Крутим окропом залийте чай і поки ви будете готувати рибу чай завариться до потрібної консистенції, вказану кількість чаю в ложках можна замінити такою ж кількістю пакетики з чорним чаєм. Він не тільки допомагає рибі придбати так потрібний для шпрот золотисто-коричневий відтінок, але і не дає рибі при гасінні розвалитися завдяки своїм властивостям. Поки настоюється заварка, рибу помийте, розріжте їй голови і зробивши поздовжній надріз по черевцю, видаліть нутрощі, після чого знову добре промийте кільку. Викладіть рибу в один шар на товстостінну сковороду придатну для довгого гасіння, потовчіть кубик бульйону і посипте кільку, посипте сіллю, тільки не залишайте без уваги те, що бульйонний кубик теж містить багато солі. Заварку змішайте з маслом і залийте рибу, за бажанням можете додати перець і лаврушку, але в кубику вже є спеції. Приготування проходить при мінімально можливій температурі, до повного випаровування води, з рибою повинно залишитися тільки масло, на це йде не менше години.
Інгредієнти:
кілька – 12 кг;
рідкий дим – 1 ч. ложка;
рослинна олія (рафінована) – 120 г;
лаврове листя – 5 листочків;
цибульна лушпиння – 3 жмені;
вода (окріп) – 600 мл;
чай чорний – 1 ст. ложка;
перець чорний – 7 горошин;
цукор – 10 г;
сіль – 30 р.
Приготування
Залийте 250 грамовим склянкою окропу чай і відставте його настоюватися, заздалегідь промиту цибульне лушпиння залийте залишилися 350 мл окропу і проваріть близько 20 хвилин. Рибу підготуйте: промийте, розріжте голови і зробивши поздовжній розріз черевця видаліть нутрощі, а потім ще раз промийте. Викладайте кільку шарами, пересипаючи сіллю і спеціями. З'єднайте чайну заварку, відвар з цибулиння, масло, рідкий дим і всі інші інгредієнти якими ви ще не скористалися і добре перемішавши залийте рибу в чашу мультиварки. Добре перемішувати цю суміш необхідно прямо перед тим, як залити кільку, так як масло повинне змастити всю рибу. І залишається тільки довіритися кухонної техніки, встановивши режим «Гасіння» на 120 хвилин.
Як приготувати шпроти з кільки в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як приступити до приготування шпротів по-домашньому з кільки, необхідно заварити чай. Крутим окропом залийте чай і поки ви будете готувати рибу чай завариться до потрібної консистенції, вказану кількість чаю в ложках можна замінити такою ж кількістю пакетики з чорним чаєм. Він не тільки допомагає рибі придбати так потрібний для шпрот золотисто-коричневий відтінок, але і не дає рибі при гасінні розвалитися завдяки своїм властивостям. Поки настоюється заварка, рибу помийте, розріжте їй голови і зробивши поздовжній надріз по черевцю, видаліть нутрощі, після чого знову добре промийте кільку. Викладіть рибу в один шар на товстостінну сковороду придатну для довгого гасіння, потовчіть кубик бульйону і посипте кільку, посипте сіллю, тільки не залишайте без уваги те, що бульйонний кубик теж містить багато солі. Заварку змішайте з маслом і залийте рибу, за бажанням можете додати перець і лаврушку, але в кубику вже є спеції. Приготування проходить при мінімально можливій температурі, до повного випаровування води, з рибою повинно залишитися тільки масло, на це йде не менше години.
Шпроти з кільки в мультиварці домашнього приготування
Інгредієнти:
Приготування
Залийте 250 грамовим склянкою окропу чай і відставте його настоюватися, заздалегідь промиту цибульне лушпиння залийте залишилися 350 мл окропу і проваріть близько 20 хвилин. Рибу підготуйте: промийте, розріжте голови і зробивши поздовжній розріз черевця видаліть нутрощі, а потім ще раз промийте. Викладайте кільку шарами, пересипаючи сіллю і спеціями. З'єднайте чайну заварку, відвар з цибулиння, масло, рідкий дим і всі інші інгредієнти якими ви ще не скористалися і добре перемішавши залийте рибу в чашу мультиварки. Добре перемішувати цю суміш необхідно прямо перед тим, як залити кільку, так як масло повинне змастити всю рибу. І залишається тільки довіритися кухонної техніки, встановивши режим «Гасіння» на 120 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шпроти з уклейки в домашніх умовах
Якщо ви ще не пробували зробити шпроти самостійно, то неодмінно вивчіть наші рецепти. Далі максимально детально опишемо, як зробити цю знамениту
Шпроти з річкової риби в домашніх умовах
Шикарну закуску можна спорудити власноруч, маючи в розпорядженні невелику кількість дрібної річкової риби та деяких звичайних складових. Домашні
Кілька пряного посолу в домашніх умовах
Багато шанувальників солененькой рибки, напевно залишаться в захваті, спробувавши пряну кільку, посолену за запропонованими далі рецептами.
Шпроти в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від бутербродів і салатів зі шпротами, то радимо вам не купувати цю смачну рибку, а приготувати в домашніх умовах. Це набагато
Кілька в томаті в домашніх умовах
Домашня кілька в томаті за смаком набагато перевершує покупні консерви. Риба не розвалюється, вона м'яка, смачна, з шматочками овочів, дуже апетитна.
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна