Кілька в томаті в домашніх умовах
Незважаючи на свою зовнішню простоту, кілька в томаті може являти собою щось більше, ніж те, що ми звикли бачити в якості вмісту жерстяних банок. Купивши свіжу рибку ви можете приготувати чудову закуску в томатному соусі самостійно, а потім подавати її до трапези холодної або в гарячому вигляді, в супроводі улюбленого гарніру або просто шматки свіжого хліба. Про те, як приготувати кільку в томаті в домашніх умовах ми розповімо в наступних рецептах.
Інгредієнти:
свіжа кілька - 370 г;
томатний соус - 190 г;
насіння пажитника - 2 г;
білий цибуля - 60 г;
гострий перець;
цукор - 5 р.
Приготування
Розігрів невелику кількість олії на сковороді, ріжемо цибулину і викладаємо її на розігріту поверхню. Приправляємо засмажку гуньбою, гострим перцем, цукром і морською сіллю. Довівши до напівготовності цибулю, заливаємо його томатним соусом або томатами у власному соку. Як тільки соус почне вирувати, вливаємо до нього 60 мл води і кладемо попередньо очищену від нутрощів і голови рибку. Після додавання риби зменшуємо вогонь і накриваємо ємність кришкою. Тушкуємо кільку півгодини.
За аналогією можна приготувати і кільку в домашніх умовах в мультиварці, попередньо пасеруємо цибулю використовуючи «Випічку», а потім перемикається на «Гасіння» на все ті ж півгодини.
А тепер відступимо від звичного «консервного» формату страви і зробимо кільку в томаті на вечерю, виходить гідне страву на середземноморський манер за скромну вартість.
Інгредієнти:
свіжа кілька - 460 м;
томати черрі - 180 г;
томатний сік - 60 мл;
гострий перець - за смаком;
зелень петрушки і часник - за смаком;
лимонний сік, масло оливи - по 30 мл
Приготування
Розігрів оливкову олію на сковороді обсмажуємо на ньому кілька розчавлених зубчиків часник прямо в оболонці протягом 1-2 хвилин. Витягаємо зубчики з масла, а на їх місце кладемо 2/3 нарізаної зелені з розрізаними навпіл помідорками. Коли з черрі почне виходити сік, залийте вміст сковороди томатним соком (для аромату можна додати пару столових ложок білого вина) і дайте соусу побурлить хвилин 7-8. Поки соус на плиті, кільку чистимо, зрізуючи голови і видаляють нутрощі, а потім поміщаємо до решти інгредієнтів на вогні. Тушкуємо рибу 3-7 хвилин, після чого подаємо з залишилася зеленню, полив соком лимона. Ідеальна компанія такій страві – келих вина і свіжий хліб.
Приготування риби в духовці необхідно в тій ситуації, коли ви збираєтеся заготовляти консерви з кільки про запас. У такому випадку час приготування розтягується, а підсумковий смак страви стає схожим на всім знайомий у покупної риби.
Інгредієнти:
кілька - 480 м;
свіжий томат - 420 г;
білий ріпчаста цибуля - 160 г;
рослинне масло - 90 мл;
оцет - 40 мл;
цукор - 5 р.
Приготування
Томати бланшируем і знімаємо з них шкірку. М'якоть відокремлюємо від насіння і пюрируем з допомогою блендера або м'ясорубки. Ставимо отримане томатне пюре на вогонь і тушкуємо близько 20-25 хвилин. Окремо у великій кількості олії смажимо нарізану цибулину півкільцями. Разом з цибулею можна також припустити моркву і часник, якщо є бажання. Перекладаємо зажарку в томатний соус разом з очищеною кількою. Перед відправкою в духовку доповнюємо блюдо оцтом і спеціями, а потім накриваємо жаровню з рибою. На приготування кільки в томаті в домашніх умовах зазвичай йде близько 25 годин, при цьому духовка повинна бути доведена до температурної позначки в 160 градусів.
Простий рецепт кільки в томаті в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів невелику кількість олії на сковороді, ріжемо цибулину і викладаємо її на розігріту поверхню. Приправляємо засмажку гуньбою, гострим перцем, цукром і морською сіллю. Довівши до напівготовності цибулю, заливаємо його томатним соусом або томатами у власному соку. Як тільки соус почне вирувати, вливаємо до нього 60 мл води і кладемо попередньо очищену від нутрощів і голови рибку. Після додавання риби зменшуємо вогонь і накриваємо ємність кришкою. Тушкуємо кільку півгодини.
За аналогією можна приготувати і кільку в домашніх умовах в мультиварці, попередньо пасеруємо цибулю використовуючи «Випічку», а потім перемикається на «Гасіння» на все ті ж півгодини.
Рецепт приготування кільки в томаті в домашніх умовах
А тепер відступимо від звичного «консервного» формату страви і зробимо кільку в томаті на вечерю, виходить гідне страву на середземноморський манер за скромну вартість.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів оливкову олію на сковороді обсмажуємо на ньому кілька розчавлених зубчиків часник прямо в оболонці протягом 1-2 хвилин. Витягаємо зубчики з масла, а на їх місце кладемо 2/3 нарізаної зелені з розрізаними навпіл помідорками. Коли з черрі почне виходити сік, залийте вміст сковороди томатним соком (для аромату можна додати пару столових ложок білого вина) і дайте соусу побурлить хвилин 7-8. Поки соус на плиті, кільку чистимо, зрізуючи голови і видаляють нутрощі, а потім поміщаємо до решти інгредієнтів на вогні. Тушкуємо рибу 3-7 хвилин, після чого подаємо з залишилася зеленню, полив соком лимона. Ідеальна компанія такій страві – келих вина і свіжий хліб.
Кілька в томаті в домашніх умовах в духовці
Приготування риби в духовці необхідно в тій ситуації, коли ви збираєтеся заготовляти консерви з кільки про запас. У такому випадку час приготування розтягується, а підсумковий смак страви стає схожим на всім знайомий у покупної риби.
Інгредієнти:
Приготування
Томати бланшируем і знімаємо з них шкірку. М'якоть відокремлюємо від насіння і пюрируем з допомогою блендера або м'ясорубки. Ставимо отримане томатне пюре на вогонь і тушкуємо близько 20-25 хвилин. Окремо у великій кількості олії смажимо нарізану цибулину півкільцями. Разом з цибулею можна також припустити моркву і часник, якщо є бажання. Перекладаємо зажарку в томатний соус разом з очищеною кількою. Перед відправкою в духовку доповнюємо блюдо оцтом і спеціями, а потім накриваємо жаровню з рибою. На приготування кільки в томаті в домашніх умовах зазвичай йде близько 25 годин, при цьому духовка повинна бути доведена до температурної позначки в 160 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе риби в духовці
Рецепти приготування філе риби в духовці – це справжній порятунок для господинь. Це блюдо готується дуже легко і швидко. Використовуйте різні добавки
Риба в томаті - рецепт
Риба в томаті - дуже ніжне і соковите блюдо, яке відмінно підійде до сімейного вечері. Готувати її не надто складно, а значить навіть починаюча
Як смачно приготувати пікшу?
Якщо у вашій родині всі без розуму від рибних страв, то приготуйте їм щось легко і вишукане - пікшу під маринадом або соусом. Ця рибка не тільки
Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Рибні консерви в домашніх умовах
Домашні рибні консерви - це ще один спосіб уберегти своїх рідних від неякісних продуктів. Приготування рибних консервів може займати від 2 до 10