Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Філе риби в духовці

Філе риби в духовці

21-06-2015, 13:27
1 142
Філе риби в духовці
Рибне філе в духовці – це «паличка-виручалочка» для господинь, у яких дуже мало вільного часу на кулінарні експерименти. Блюдо запікається досить швидко, а виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Переконайтеся в цьому самі!

Філе риби з картоплею в духовці


Інгредієнти:

  • картопля – 1 2 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло вершкове – 30 г;

  • вершки 22 % – 250 мл;

  • рибне філе – 700 г;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • сир – 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибне філе розморожуємо, гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими порційними шматочками. Потім скроплюємо соком лимона, приправляємо спеціями, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо тонкими кружечками і присипаємо крупною сіллю і меленим перцем. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо картоплю, змішану з дрібно порубаним луком. Зверху рівномірно викладаємо шматочки риби і заливаємо все вершками. Закриваємо форму листом фольги і відправляємо філе риби в духовку хвилин на 45 прогріту до 180 градусів. Готовність страви перевіряємо зубочисткою, виймаємо форму, засипаємо тертим сирком і знову ставимо назад, до легкого зарум'янювання. Подаємо страву гарячим, прикрасивши зеленим салатом і будь-якими свіжими овочами на ваш розсуд.

    Філе риби з овочами в духовці


    Інгредієнти:

  • філе лосося – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • сухий кріп – 1 ст. ложка;

  • лимон – 05 шт.;

  • сметана нежирна – 200 р.


  • Приготування
    Для приготування риби під шубою у духовці, філе промиваємо, обсушуємо серветками, солимо і перчимо за смаком. Потім збризкуємо лимонним соком, приправляємо сухим кропом і залишаємо маринуватися, а цим часом готуємо овочі: обробляємо їх і подрібнюємо. Моркву натираємо на тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а баклажан і томат рубаємо скибочками. Тепер обсмажуємо овочеву суміш у невеликій кількості оливкової олії, заправити спеціями, до напівготовності. Рибу викладаємо на деко, зверху розподіляємо овочі і заливаємо все нежирної сметаною. Відправляємо страву на 30 хвилин гарячу духовку, виставивши температуру на 200 градусів.

    Філе риби запечене в духовці з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • свіжа горбуша – 1 шт.;

  • цибулина – 3 шт.;

  • помідор – 3 шт.;

  • плавлений сирок – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • майонез – 150 мл;

  • сир твердий – 150 г;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, горбушу ретельно промиваємо, очищаємо від луски, відрізаємо ножем голову і плавники. Потім потрошимо її і акуратно відокремлюємо філе від кісток, роблячи неглибокий розріз по хребту і витягуючи всі кістки. Філе розрізаємо на кілька шматочків, підсолюємо і залишаємо на 15 хвилин в мисці. Цим часом чистимо цибулини і разом з помідорами шаткуємо півкільцями.
    Розігріваємо духовку до 180 градусів.
    Філе риби в духовці

    Твердий сир подрібнюємо на тертці, а плавлений сирок натираємо в окрему миску. Сюди ж видавлюємо очищений часник і все перемішуємо. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо рибне філе, посипаємо цибулею і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Цим часом рубаємо кубиками помідор, додаємо його в плавлений сир, приправляємо спеціями і розмішуємо. Після закінчення часу, дістаємо блюдо, покриваємо шаром заправки, посипаємо тертим сиром і запікаємо філе риби ще 10 хвилин у духовці. Готову страву злегка охолоджуємо і подаємо до столу з картопляним пюре і свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Філе риби в мультиварці
    Філе риби в мультиварці
    Обов'язково включіть в свій раціон смачну і корисну рибу. У цій статті ми пропонуємо вам рецепти ніжного філе риби в мультиварці. Це не тільки
    Риба в духовці з морквою і цибулею
    Риба в духовці з морквою і цибулею
    Зручно, коли основне блюдо і гарнір готуються разом. Якщо хочете переконатися в цьому, приготуйте рибу з морквою і цибулею в духовці, і вам не
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
    Пангасіус в духовці
    Пангасіус в духовці
    Пангасіус - недорога, але тим не менш смачна риба, яку можна готувати будь-якими способами. Ми докладніше зупинимося на приготуванні пангасіуса в