Філе риби в духовці
Рибне філе в духовці – це «паличка-виручалочка» для господинь, у яких дуже мало вільного часу на кулінарні експерименти. Блюдо запікається досить швидко, а виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
картопля – 1 2 кг;
цибулина – 1 шт.;
масло вершкове – 30 г;
вершки 22 % – 250 мл;
рибне філе – 700 г;
лимонний сік – 1 ч. ложка;
сир – 100 г;
спеції.
Приготування
Рибне філе розморожуємо, гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими порційними шматочками. Потім скроплюємо соком лимона, приправляємо спеціями, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо тонкими кружечками і присипаємо крупною сіллю і меленим перцем. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо картоплю, змішану з дрібно порубаним луком. Зверху рівномірно викладаємо шматочки риби і заливаємо все вершками. Закриваємо форму листом фольги і відправляємо філе риби в духовку хвилин на 45 прогріту до 180 градусів. Готовність страви перевіряємо зубочисткою, виймаємо форму, засипаємо тертим сирком і знову ставимо назад, до легкого зарум'янювання. Подаємо страву гарячим, прикрасивши зеленим салатом і будь-якими свіжими овочами на ваш розсуд.
Інгредієнти:
філе лосося – 1 кг;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
баклажан – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
сухий кріп – 1 ст. ложка;
лимон – 05 шт.;
сметана нежирна – 200 р.
Приготування
Для приготування риби під шубою у духовці, філе промиваємо, обсушуємо серветками, солимо і перчимо за смаком. Потім збризкуємо лимонним соком, приправляємо сухим кропом і залишаємо маринуватися, а цим часом готуємо овочі: обробляємо їх і подрібнюємо. Моркву натираємо на тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а баклажан і томат рубаємо скибочками. Тепер обсмажуємо овочеву суміш у невеликій кількості оливкової олії, заправити спеціями, до напівготовності. Рибу викладаємо на деко, зверху розподіляємо овочі і заливаємо все нежирної сметаною. Відправляємо страву на 30 хвилин гарячу духовку, виставивши температуру на 200 градусів.
Інгредієнти:
свіжа горбуша – 1 шт.;
цибулина – 3 шт.;
помідор – 3 шт.;
плавлений сирок – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
майонез – 150 мл;
сир твердий – 150 г;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Отже, горбушу ретельно промиваємо, очищаємо від луски, відрізаємо ножем голову і плавники. Потім потрошимо її і акуратно відокремлюємо філе від кісток, роблячи неглибокий розріз по хребту і витягуючи всі кістки. Філе розрізаємо на кілька шматочків, підсолюємо і залишаємо на 15 хвилин в мисці. Цим часом чистимо цибулини і разом з помідорами шаткуємо півкільцями.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Твердий сир подрібнюємо на тертці, а плавлений сирок натираємо в окрему миску. Сюди ж видавлюємо очищений часник і все перемішуємо. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо рибне філе, посипаємо цибулею і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Цим часом рубаємо кубиками помідор, додаємо його в плавлений сир, приправляємо спеціями і розмішуємо. Після закінчення часу, дістаємо блюдо, покриваємо шаром заправки, посипаємо тертим сиром і запікаємо філе риби ще 10 хвилин у духовці. Готову страву злегка охолоджуємо і подаємо до столу з картопляним пюре і свіжими овочами.
Філе риби з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе розморожуємо, гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими порційними шматочками. Потім скроплюємо соком лимона, приправляємо спеціями, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо тонкими кружечками і присипаємо крупною сіллю і меленим перцем. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо картоплю, змішану з дрібно порубаним луком. Зверху рівномірно викладаємо шматочки риби і заливаємо все вершками. Закриваємо форму листом фольги і відправляємо філе риби в духовку хвилин на 45 прогріту до 180 градусів. Готовність страви перевіряємо зубочисткою, виймаємо форму, засипаємо тертим сирком і знову ставимо назад, до легкого зарум'янювання. Подаємо страву гарячим, прикрасивши зеленим салатом і будь-якими свіжими овочами на ваш розсуд.
Філе риби з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування риби під шубою у духовці, філе промиваємо, обсушуємо серветками, солимо і перчимо за смаком. Потім збризкуємо лимонним соком, приправляємо сухим кропом і залишаємо маринуватися, а цим часом готуємо овочі: обробляємо їх і подрібнюємо. Моркву натираємо на тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а баклажан і томат рубаємо скибочками. Тепер обсмажуємо овочеву суміш у невеликій кількості оливкової олії, заправити спеціями, до напівготовності. Рибу викладаємо на деко, зверху розподіляємо овочі і заливаємо все нежирної сметаною. Відправляємо страву на 30 хвилин гарячу духовку, виставивши температуру на 200 градусів.
Філе риби запечене в духовці з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Отже, горбушу ретельно промиваємо, очищаємо від луски, відрізаємо ножем голову і плавники. Потім потрошимо її і акуратно відокремлюємо філе від кісток, роблячи неглибокий розріз по хребту і витягуючи всі кістки. Філе розрізаємо на кілька шматочків, підсолюємо і залишаємо на 15 хвилин в мисці. Цим часом чистимо цибулини і разом з помідорами шаткуємо півкільцями.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Твердий сир подрібнюємо на тертці, а плавлений сирок натираємо в окрему миску. Сюди ж видавлюємо очищений часник і все перемішуємо. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо рибне філе, посипаємо цибулею і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Цим часом рубаємо кубиками помідор, додаємо його в плавлений сир, приправляємо спеціями і розмішуємо. Після закінчення часу, дістаємо блюдо, покриваємо шаром заправки, посипаємо тертим сиром і запікаємо філе риби ще 10 хвилин у духовці. Готову страву злегка охолоджуємо і подаємо до столу з картопляним пюре і свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе риби в мультиварці
Обов'язково включіть в свій раціон смачну і корисну рибу. У цій статті ми пропонуємо вам рецепти ніжного філе риби в мультиварці. Це не тільки
Риба в духовці з морквою і цибулею
Зручно, коли основне блюдо і гарнір готуються разом. Якщо хочете переконатися в цьому, приготуйте рибу з морквою і цибулею в духовці, і вам не
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Пангасіус в духовці
Пангасіус - недорога, але тим не менш смачна риба, яку можна готувати будь-якими способами. Ми докладніше зупинимося на приготуванні пангасіуса в