Рибне філе в духовці – це «паличка-виручалочка» для господинь, у яких дуже мало вільного часу на кулінарні експерименти. Блюдо запікається досить швидко, а виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Переконайтеся в цьому самі!
Філе риби з картоплею в духовці
Інгредієнти: картопля – 1 2 кг; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 30 г; вершки 22 % – 250 мл; рибне філе – 700 г; лимонний сік – 1 ч. ложка; сир – 100 г; спеції. Приготування Рибне філе розморожуємо, гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими порційними шматочками. Потім скроплюємо соком лимона, приправляємо спеціями, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо тонкими кружечками і присипаємо крупною сіллю і меленим перцем. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо картоплю, змішану з дрібно порубаним луком. Зверху рівномірно викладаємо шматочки риби і заливаємо все вершками. Закриваємо форму листом фольги і відправляємо філе риби в духовку хвилин на 45 прогріту до 180 градусів. Готовність страви перевіряємо зубочисткою, виймаємо форму, засипаємо тертим сирком і знову ставимо назад, до легкого зарум'янювання. Подаємо страву гарячим, прикрасивши зеленим салатом і будь-якими свіжими овочами на ваш розсуд.
Філе риби з овочами в духовці
Інгредієнти: філе лосося – 1 кг; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; баклажан – 1 шт.; помідор – 1 шт.; сухий кріп – 1 ст. ложка; лимон – 05 шт.; сметана нежирна – 200 р. Приготування Для приготування риби під шубою у духовці, філе промиваємо, обсушуємо серветками, солимо і перчимо за смаком. Потім збризкуємо лимонним соком, приправляємо сухим кропом і залишаємо маринуватися, а цим часом готуємо овочі: обробляємо їх і подрібнюємо. Моркву натираємо на тертці, цибулю шаткуємо півкільцями, а баклажан і томат рубаємо скибочками. Тепер обсмажуємо овочеву суміш у невеликій кількості оливкової олії, заправити спеціями, до напівготовності. Рибу викладаємо на деко, зверху розподіляємо овочі і заливаємо все нежирної сметаною. Відправляємо страву на 30 хвилин гарячу духовку, виставивши температуру на 200 градусів.
Філе риби запечене в духовці з помідорами і сиром
Інгредієнти: свіжа горбуша – 1 шт.; цибулина – 3 шт.; помідор – 3 шт.; плавлений сирок – 1 шт.; часник – 3 зубчики; майонез – 150 мл; сир твердий – 150 г; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, горбушу ретельно промиваємо, очищаємо від луски, відрізаємо ножем голову і плавники. Потім потрошимо її і акуратно відокремлюємо філе від кісток, роблячи неглибокий розріз по хребту і витягуючи всі кістки. Філе розрізаємо на кілька шматочків, підсолюємо і залишаємо на 15 хвилин в мисці. Цим часом чистимо цибулини і разом з помідорами шаткуємо півкільцями.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Твердий сир подрібнюємо на тертці, а плавлений сирок натираємо в окрему миску. Сюди ж видавлюємо очищений часник і все перемішуємо. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо рибне філе, посипаємо цибулею і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Цим часом рубаємо кубиками помідор, додаємо його в плавлений сир, приправляємо спеціями і розмішуємо. Після закінчення часу, дістаємо блюдо, покриваємо шаром заправки, посипаємо тертим сиром і запікаємо філе риби ще 10 хвилин у духовці. Готову страву злегка охолоджуємо і подаємо до столу з картопляним пюре і свіжими овочами.