Для багатьох шпроти – це не просто консервована риба, це спогад про цілу епоху, це щось ностальгічне. Ну а при тому, що це навіть дуже смачна холодна закуска або складова бутерброда , то вміння приготувати шпроти будинку ніколи не буде зайвим.
Як приготувати шпроти з кільки в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: кілька – 06 кг; рослинна олія (рафінована) – 100 г; кубик бульйонний (зі смаком копченостей) – 1 шт.; вода (окріп) – 250 мл; чай чорний – 3 ч. ложки; сіль. Приготування Перед тим як приступити до приготування шпротів по-домашньому з кільки, необхідно заварити чай. Крутим окропом залийте чай і поки ви будете готувати рибу чай завариться до потрібної консистенції, вказану кількість чаю в ложках можна замінити такою ж кількістю пакетики з чорним чаєм. Він не тільки допомагає рибі придбати так потрібний для шпрот золотисто-коричневий відтінок, але і не дає рибі при гасінні розвалитися завдяки своїм властивостям. Поки настоюється заварка, рибу помийте, розріжте їй голови і зробивши поздовжній надріз по черевцю, видаліть нутрощі, після чого знову добре промийте кільку. Викладіть рибу в один шар на товстостінну сковороду придатну для довгого гасіння, потовчіть кубик бульйону і посипте кільку, посипте сіллю, тільки не залишайте без уваги те, що бульйонний кубик теж містить багато солі. Заварку змішайте з маслом і залийте рибу, за бажанням можете додати перець і лаврушку, але в кубику вже є спеції. Приготування проходить при мінімально можливій температурі, до повного випаровування води, з рибою повинно залишитися тільки масло, на це йде не менше години.
Шпроти з кільки в мультиварці домашнього приготування
Інгредієнти: кілька – 12 кг; рідкий дим – 1 ч. ложка; рослинна олія (рафінована) – 120 г; лаврове листя – 5 листочків; цибульна лушпиння – 3 жмені; вода (окріп) – 600 мл; чай чорний – 1 ст. ложка; перець чорний – 7 горошин; цукор – 10 г; сіль – 30 р. Приготування Залийте 250 грамовим склянкою окропу чай і відставте його настоюватися, заздалегідь промиту цибульне лушпиння
залийте залишилися 350 мл окропу і проваріть близько 20 хвилин. Рибу підготуйте: промийте, розріжте голови і зробивши поздовжній розріз черевця видаліть нутрощі, а потім ще раз промийте. Викладайте кільку шарами, пересипаючи сіллю і спеціями. З'єднайте чайну заварку, відвар з цибулиння, масло, рідкий дим і всі інші інгредієнти якими ви ще не скористалися і добре перемішавши залийте рибу в чашу мультиварки. Добре перемішувати цю суміш необхідно прямо перед тим, як залити кільку, так як масло повинне змастити всю рибу. І залишається тільки довіритися кухонної техніки, встановивши режим «Гасіння» на 120 хвилин.