» » Консерви з оселедця в домашніх умовах

Консерви з оселедця в домашніх умовах

Консерви з оселедця в домашніх умовах
Пропонуємо прості і доступні рецепти приготування консервів з оселедця в домашніх умовах. Серед них варіант заготовки в автоклаві і приготування неймовірно смачною пряної їжі на плиті.

Як зробити консерви з волзької оселедця в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • оселедець волзька свіжа – 980 р;

  • чай чорний – 3 ч. ложки;

  • вода – 420 мл;

  • олія соняшникова або оливкова рафінована – 120 мл;

  • кам'яна сіль – 15 г;

  • цукровий пісок -15 г;

  • запашний перець (горошини) – 10-12 шт.;

  • бутони гвоздики – 4-5 шт.;

  • перець червоний гострий;

  • коріандр (горошини);

  • зерна гірчиці – 5 г;

  • насіння кропу;

  • лаврові листи – 5 шт.


  • Приготування
    Зробити консерви з оселедця не так складно, як може здатися на перший погляд. Спочатку заварюємо чорний чай, заливши його в підходящої ємності підігрітою до кипіння водою і залишивши хвилин на п'ятнадцять-двадцять під кришкою настоюватися. Чистимо в цей час рибу. Позбавляємо її від голів, хвостів, плавників і нутрощів, добре вичищаємо чорну плівку всередині черевця і ретельно промиваємо. Тепер нарізаємо тушки поперек на фрагменти завтовшки 3-4 сантиметри і кладемо в сотейник або казан з товстим дном. Приправляємо оселедець сіллю, цукровим піском, кидаємо горошини запашного перцю, коріандру і гірчиці, додаємо насіння кропу, бутони гвоздики і червоний гострий перець. Вливаємо тепер олія рафінована і проціджений настій чаю. Якщо рідина прикриває скибочки риби не повністю, додаємо ще трохи води.
    Маємо посудину з заготівлею на конфорки плити, даємо вмісту закипіти, зменшуємо температуру до самого мінімального і тушкуємо оселедець протягом двох з половиною годин. Тепер вимикаємо плиту, залишаємо рибу до повного охолодження, перекладаємо після цього в стерильну, суху скляну банку, прикриваємо кришкою і ставимо в холодильник для зберігання.

    Домашні консерви з оселедця на зиму в олії в автоклаві


    Інгредієнти:
    Розрахунок на три пів-літрові банки:

  • оселедець свіжа – 2 кг;

  • чай чорний – 3 ч. ложки;

  • вода – 420 мл;

  • олія соняшникова або оливкова рафінована – скільки буде потрібно;

  • кам'яна сіль – 20 г;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • чорний перець (горошини) – 12 шт.;

  • коріандр (горошини) – за смаком;

  • невеликі лаврові листи – 6 шт.


  • Приготування
    Свіжу оселедець також, як і в попередньому випадку чистимо, потрошимо і видаляємо голови, хвости і плавники. На дно кожної скляної баночки кладемо по лавровому листку по парі горошин перцю і коріандру. Тепер
    Консерви з оселедця в домашніх умовах
    укладаємо в скляні ємності скибочки риби, залишаючи зверху незаповнений простір висотою до двох сантиметрів, додаємо сіль, цукор, кидаємо ще по лавровому листку і по кілька горошин перцю і коріандру, заливаємо все олією, щоб вона тільки покрила вміст, і закатуємо заготовки кришками. Тепер встановлюємо банки в автоклав, заливаємо воду до рівня вмісту в них і нагріваємо до температурного показника на рівні 120 градусів. Стерилізуємо консерви протягом сорока хвилин. Після того як тиск нормалізується і консерви охолонуть, відкриваємо автоклав, дістаємо банки і визначаємо на зберігання.
    Додав: admin | 22-09-2016, 21:01
    Переглядів: 319