Квашені баклажани з морквою і часником
Пропонуємо вам приготувати чудові квашені баклажани з начинкою з моркви і ароматного часнику, а як їх правильно квасити, ми докладно описали в рецептах.
Інгредієнти:
молоді баклажани – 28 кг;
соковита морква – 800 г;
часник – 120 г;
кухонна сіль – 80 р.
Приготування
Молоді баклажани викладаємо у велику високу каструлю, заливаємо їх звичайною чистою водою і, додавши сюди трохи солі, відварюємо їх постійно притискаючи кришкою близько 13-15 хвилин.
Відкидаємо зварені баклажани в великий глибокий друшляк, кладемо на них плоску тарілку, а на неї ставимо 05 літрову банку з водою. Залишаємо овочі такому вигляді на 15 хвилин.
Для натирання моркви використовуємо дрібну тертку. Далі в миску з підготовленою морквою, додаємо продавлені через спеціальний прес зубки часнику і всі разом перемішуємо.
Витягуємо з друшляка баклажани і кожен з них розрізаємо вздовж, не дохід до кра зовсім небагато.
Надрізані овочі добряче натираємо кухонною сіллю і закладаємо в них начинку з моркви і часничку.
Компактно викладаємо баклажани по містку каструлю з нержавіючої сталі, а зверху занурюємо кришку, трохи меншого розміру. На цю кришку встановлюємо пару баночок з водою і залишаємо кваситься баклажани на 4 дні. Після цього виставляємо їх на полицю холодильника і ще через 5 днів можна буде вже їсти.
Інгредієнти:
баклажани (середні) – 18 кг;
морква – 450 г;
часник – 6 зубчиків;
ріпчаста цибуля – 350 г;
зелень петрушки – 1 пучок;
сіль – 25 ст. ложки;
соняшникова олія – 4-5 ст. ложок.
Приготування
З баклажан зрізаємо непотрібні нам кінчики, а потім відварюємо підготовлені овочі в добре солоній воді протягом 15 хвилин.
Далі розкладаємо баклажани на поверхні столу і накриваємо їх кухонними дощечками. На них ставимо що-небудь важке і даємо таким чином позбавитися від води, пролежавши близько 15 годин.
Морква подрібнюємо через крупну тертку, цибулю нарізаємо не дуже дрібними кубиками, а часник дрібно рубаємо ножем. Обсмажуємо До м'якості всі три овоча на рафінованій соняшниковій олії .
Баклажани нарізаємо на 2-3 сантиметрові кільця і присипаємо їх дрібної кухонної сіллю.
Тепер на кожен гурток викладаємо по ложці овочевої начинки, в яку ми додатково додаємо дрібно нарізану петрушку і в такому вигляді укладаємо все в банку об'ємом 3 літри.
Бутель ставимо в тепле місце, а через 6 днів можемо сміливо насолодитися квашеними баклажанами.
Цю заготовку відправляємо в камеру холодильника і можемо зберігати протягом зими.
Інгредієнти:
баклажани – 22 кг;
часник – 80 г;
морква – 500 г;
петрушка, кріп – по 05 пучка;
кухонна сіль – 15 ст. ложки.
Приготування
Очищену моркву разом з вимитими баклажанами викладаємо на пекарський лист і ставимо в духову шафу. При 195 градусній температурі печемо овочі протягом 25 хвилин.
Печену моркву протираємо через тертку. Сюди ж вводимо дуже дрібно нашатковані зубки часнику і дрібно посічену свіжу зелень.
Трохи остиглі баклажани поздовжньо розрізаємо гострим ножем і отримані половинки натираємо кухонних кухонною сіллю.
На одну з половинок викладаємо пахучу смачну начинку, а другий закриваємо її.
Далі сматываем баклажан звичайною ниткою і викладаємо такі начинені овочі в каструлю з нержавіючої сталі.
Ставимо на поверхню щільно укладених баклажан щось важке і відставляємо сковороду в сторону не менше ніж на тиждень.
Готову закуску розподіляємо по стерильним банкам і зберігаємо їх під дуже щільною капроновою кришкою на верхній полиці свого холодильника.
Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт квашених баклажан з морквою і часником на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани, квашені з часником, морквою і зеленню – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Квашені баклажани з морквою, зеленню і часником
Хороший спосіб заготовити про запас баклажани описано далі в статті. Розповімо, як цікаво заквасити плоди, доповнивши головний склад інгредієнтів
Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником
Абсолютно незвичайну закуску рекомендуємо створити за нашими рецептами. Розповімо, як оригінально приготувати квашені баклажани і наповнити їх
Баклажани з морквою і часником
Незамінною закускою під час застілля (святкового або домашнього) стануть консервовані баклажани, доповнені морквою і часником. Спробуйте виготовити
Як запекти баклажани в мікрохвильовці?
Незвичайне частування можна створити в лічені хвилини, використовуючи в процесі МІКРОХВИЛЬОВА піч. У цьому матеріалі представлено два прекрасних
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Баклажани з капустою на зиму
Мариновані баклажани з капустою - це відмінна закуска до столу, або смаженої картопельки. А заготовити їх на зиму зовсім нескладно, і в цьому