» » Квашені баклажани з морквою і часником

Квашені баклажани з морквою і часником

Квашені баклажани з морквою і часником
Пропонуємо вам приготувати чудові квашені баклажани з начинкою з моркви і ароматного часнику, а як їх правильно квасити, ми докладно описали в рецептах.

Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником


Інгредієнти:

  • молоді баклажани – 28 кг;

  • соковита морква – 800 г;

  • часник – 120 г;

  • кухонна сіль – 80 р.


  • Приготування

  • Молоді баклажани викладаємо у велику високу каструлю, заливаємо їх звичайною чистою водою і, додавши сюди трохи солі, відварюємо їх постійно притискаючи кришкою близько 13-15 хвилин.

  • Відкидаємо зварені баклажани в великий глибокий друшляк, кладемо на них плоску тарілку, а на неї ставимо 05 літрову банку з водою. Залишаємо овочі такому вигляді на 15 хвилин.

  • Для натирання моркви використовуємо дрібну тертку. Далі в миску з підготовленою морквою, додаємо продавлені через спеціальний прес зубки часнику і всі разом перемішуємо.

  • Витягуємо з друшляка баклажани і кожен з них розрізаємо вздовж, не дохід до кра зовсім небагато.

  • Надрізані овочі добряче натираємо кухонною сіллю і закладаємо в них начинку з моркви і часничку.

  • Компактно викладаємо баклажани по містку каструлю з нержавіючої сталі, а зверху занурюємо кришку, трохи меншого розміру. На цю кришку встановлюємо пару баночок з водою і залишаємо кваситься баклажани на 4 дні. Після цього виставляємо їх на полицю холодильника і ще через 5 днів можна буде вже їсти.


  • Рецепт квашених баклажан з морквою і часником на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани (середні) – 18 кг;

  • морква – 450 г;

  • часник – 6 зубчиків;

  • ріпчаста цибуля – 350 г;

  • зелень петрушки – 1 пучок;

  • сіль – 25 ст. ложки;

  • соняшникова олія – 4-5 ст. ложок.


  • Приготування

  • З баклажан зрізаємо непотрібні нам кінчики, а потім відварюємо підготовлені овочі в добре солоній воді протягом 15 хвилин.

  • Далі розкладаємо баклажани на поверхні столу і накриваємо їх кухонними дощечками. На них ставимо що-небудь важке і даємо таким чином позбавитися від води, пролежавши близько 15 годин.

  • Морква подрібнюємо через крупну тертку, цибулю нарізаємо не дуже дрібними кубиками, а часник дрібно рубаємо ножем. Обсмажуємо До м'якості всі три овоча на рафінованій соняшниковій олії .

  • Баклажани нарізаємо на 2-3 сантиметрові кільця і присипаємо їх дрібної кухонної сіллю.

  • Тепер на кожен гурток викладаємо по ложці овочевої начинки, в яку ми додатково додаємо дрібно нарізану петрушку і в такому вигляді укладаємо все в банку об'ємом 3 літри.

  • Бутель ставимо в тепле місце, а через 6 днів можемо сміливо насолодитися квашеними баклажанами.

  • Цю заготовку відправляємо в камеру холодильника і можемо зберігати протягом зими.


  • Баклажани, квашені з часником, морквою і зеленню – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани – 22 кг;

  • часник – 80 г;

  • морква – 500 г;

  • петрушка, кріп – по 05 пучка;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки.


  • Приготування

  • Очищену моркву разом з вимитими баклажанами викладаємо на пекарський лист і ставимо в духову шафу. При 195 градусній температурі печемо овочі протягом 25 хвилин.

  • Печену моркву протираємо через тертку. Сюди ж вводимо дуже дрібно нашатковані зубки часнику і дрібно посічену свіжу зелень.

  • Трохи остиглі баклажани поздовжньо розрізаємо гострим ножем і отримані половинки натираємо кухонних кухонною сіллю.

  • На одну з половинок викладаємо пахучу смачну начинку, а другий закриваємо її.

  • Далі сматываем баклажан звичайною ниткою і викладаємо такі начинені овочі в каструлю з нержавіючої сталі.

  • Ставимо на поверхню щільно укладених баклажан щось важке і відставляємо сковороду в сторону не менше ніж на тиждень.

  • Готову закуску розподіляємо по стерильним банкам і зберігаємо їх під дуже щільною капроновою кришкою на верхній полиці свого холодильника.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:07
    Переглядів: 35