Як запекти баклажани в мікрохвильовці?
Сьогодні ми пропонуємо вам швидко і смачно приготувати улюблені баклажани у звичайній мікрохвильовці і зробити це за цікавими рецептами, описаним нижче.
Інгредієнти:
молоді баклажани – 2 шт.;
часник – 3 зубки;
ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;
оцет – 30 мл;
чиста вода – 60 мл;
перець, сіль – за смаком;
соняшникова олія – 2-3 ст. ложки.
Приготування
Очищену велику цибулину тонко шаткуємо на чверть кільця. Складаємо цибулю у високу вузьку тарілку і заливаємо сполученим разом з водою столовим оцтом.
З вимитих баклажан зрізаємо з двох сторін хвостики і глибоко проколюємо їх кілька разів гострої виделкою. Укладаємо овочі в підходящу ємність для мікрохвильової печі і виставляємо всі всередину. Включаємо електроприлад на максимальну потужність і запікаємо баклажани 5 хвилин. По закінченні цього часу не відкриваємо мікрохвильовку, а даємо овочам постояти в ній її пару хвилин.
Далі дістаємо ємність і поздовжньо розрізаємо обидва баклажани на дві частини. Выскабливаем ложкою всю м'яку частину і довільно подрібнюємо її. Цибуля віджимаємо від маринаду і викладаємо його до баклажанів. Сюди ж додаємо пропущений через спеціальний прес часник. Присипаємо всю масу меленим перцем, кухонною сіллю, а в кінці заправляємо все соняшниковою олією і ретельно перемішуємо приготоване нами блюдо.
Інгредієнти:
баклажани – 2 шт.;
твердий сир – 130 г;
нежирний сир – 200 г;
свіжий кріп – 05 пучка;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
соняшникова олія – 2 ст. ложки;
перець, сіль – по щіпці.
Приготування
Баклажани середнього розміру поздовжньо розрізаємо гострим ножем і на півгодини занурюємо їх у добре підсолену воду. Далі вирізаємо з кожної половинки всю внутрішню частину, залишивши лише один сантиметр до шкірки.
Вирізану серединку нарізаємо на дрібні кубики і обсмажуємо разом з кубиками цибулі на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії. Перекладаємо обсмажені овочі в невелику миску і додаємо до них нежирний розсипчастий сир. Слідом вводимо в цю масу 2/3 крупно натертого сиру, дрібно нарубану зелень кропу і присипаємо начинку сіллю з меленим перцем. Щільно фаршируємо наші баклажанові човники і зверху притрушиваем їх рештою тертого сиру. Укладаємо всю цю красу в жароміцний посуд і ставимо в мікрохвильовку.
Включаємо НВЧ на повну потужність і готуємо смачні баклажани 10 хвилин.
Як приготувати цілі запечені баклажани в мікрохвильовці з часником і цибулею?
Інгредієнти:
Приготування
Очищену велику цибулину тонко шаткуємо на чверть кільця. Складаємо цибулю у високу вузьку тарілку і заливаємо сполученим разом з водою столовим оцтом.
З вимитих баклажан зрізаємо з двох сторін хвостики і глибоко проколюємо їх кілька разів гострої виделкою. Укладаємо овочі в підходящу ємність для мікрохвильової печі і виставляємо всі всередину. Включаємо електроприлад на максимальну потужність і запікаємо баклажани 5 хвилин. По закінченні цього часу не відкриваємо мікрохвильовку, а даємо овочам постояти в ній її пару хвилин.
Далі дістаємо ємність і поздовжньо розрізаємо обидва баклажани на дві частини. Выскабливаем ложкою всю м'яку частину і довільно подрібнюємо її. Цибуля віджимаємо від маринаду і викладаємо його до баклажанів. Сюди ж додаємо пропущений через спеціальний прес часник. Присипаємо всю масу меленим перцем, кухонною сіллю, а в кінці заправляємо все соняшниковою олією і ретельно перемішуємо приготоване нами блюдо.
Як запекти фаршировані баклажани з сиром у мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани середнього розміру поздовжньо розрізаємо гострим ножем і на півгодини занурюємо їх у добре підсолену воду. Далі вирізаємо з кожної половинки всю внутрішню частину, залишивши лише один сантиметр до шкірки.
Вирізану серединку нарізаємо на дрібні кубики і обсмажуємо разом з кубиками цибулі на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії. Перекладаємо обсмажені овочі в невелику миску і додаємо до них нежирний розсипчастий сир. Слідом вводимо в цю масу 2/3 крупно натертого сиру, дрібно нарубану зелень кропу і присипаємо начинку сіллю з меленим перцем. Щільно фаршируємо наші баклажанові човники і зверху притрушиваем їх рештою тертого сиру. Укладаємо всю цю красу в жароміцний посуд і ставимо в мікрохвильовку.
Включаємо НВЧ на повну потужність і готуємо смачні баклажани 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, запечені віялом в духовці
Дивно смачне і вражаюче красиве блюдо можна приготувати з абсолютно неабияких компонентів. Баклажани віялом стануть прекрасним доповненням будь-якої
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї