» » Як запекти баклажани в мікрохвильовці?

Як запекти баклажани в мікрохвильовці?

Як запекти баклажани в мікрохвильовці?
Сьогодні ми пропонуємо вам швидко і смачно приготувати улюблені баклажани у звичайній мікрохвильовці і зробити це за цікавими рецептами, описаним нижче.

Як приготувати цілі запечені баклажани в мікрохвильовці з часником і цибулею?


Інгредієнти:

  • молоді баклажани – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • оцет – 30 мл;

  • чиста вода – 60 мл;

  • перець, сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Очищену велику цибулину тонко шаткуємо на чверть кільця. Складаємо цибулю у високу вузьку тарілку і заливаємо сполученим разом з водою столовим оцтом.
    З вимитих баклажан зрізаємо з двох сторін хвостики і глибоко проколюємо їх кілька разів гострої виделкою. Укладаємо овочі в підходящу ємність для мікрохвильової печі і виставляємо всі всередину. Включаємо електроприлад на максимальну потужність і запікаємо баклажани 5 хвилин. По закінченні цього часу не відкриваємо мікрохвильовку, а даємо овочам постояти в ній її пару хвилин.
    Далі дістаємо ємність і поздовжньо розрізаємо обидва баклажани на дві частини. Выскабливаем ложкою всю м'яку частину і довільно подрібнюємо її. Цибуля віджимаємо від маринаду і викладаємо його до баклажанів. Сюди ж додаємо пропущений через спеціальний прес часник. Присипаємо всю масу меленим перцем, кухонною сіллю, а в кінці заправляємо все соняшниковою олією і ретельно перемішуємо приготоване нами блюдо.

    Як запекти фаршировані баклажани з сиром у мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;

  • твердий сир – 130 г;

  • нежирний сир – 200 г;

  • свіжий кріп – 05 пучка;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;

  • перець, сіль – по щіпці.


  • Приготування
    Баклажани середнього розміру поздовжньо розрізаємо гострим ножем і на півгодини занурюємо їх у добре підсолену воду. Далі вирізаємо з кожної половинки всю внутрішню частину, залишивши лише один сантиметр до шкірки.
    Вирізану серединку нарізаємо на дрібні кубики і обсмажуємо разом з кубиками цибулі на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії. Перекладаємо обсмажені овочі в невелику миску і додаємо до них нежирний розсипчастий сир. Слідом вводимо в цю масу 2/3 крупно натертого сиру, дрібно нарубану зелень кропу і присипаємо начинку сіллю з меленим перцем. Щільно фаршируємо наші баклажанові човники і зверху притрушиваем їх рештою тертого сиру. Укладаємо всю цю красу в жароміцний посуд і ставимо в мікрохвильовку.
    Включаємо НВЧ на повну потужність і готуємо смачні баклажани 10 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:29
    Переглядів: 515