Сьогодні ми пропонуємо вам швидко і смачно приготувати улюблені баклажани у звичайній мікрохвильовці і зробити це за цікавими рецептами, описаним нижче.
Як приготувати цілі запечені баклажани в мікрохвильовці з часником і цибулею?
Інгредієнти: молоді баклажани – 2 шт.; часник – 3 зубки; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; оцет – 30 мл; чиста вода – 60 мл; перець, сіль – за смаком; соняшникова олія – 2-3 ст. ложки. Приготування Очищену велику цибулину тонко шаткуємо на чверть кільця. Складаємо цибулю у високу вузьку тарілку і заливаємо сполученим разом з водою столовим оцтом.
З вимитих баклажан зрізаємо з двох сторін хвостики і глибоко проколюємо їх кілька разів гострої виделкою. Укладаємо овочі в підходящу ємність для мікрохвильової печі і виставляємо всі всередину. Включаємо електроприлад на максимальну потужність і запікаємо баклажани 5 хвилин. По закінченні цього часу не відкриваємо мікрохвильовку, а даємо овочам постояти в ній її пару хвилин.
Далі дістаємо ємність і поздовжньо розрізаємо обидва баклажани на дві частини. Выскабливаем ложкою всю м'яку частину і довільно подрібнюємо її. Цибуля віджимаємо від маринаду і викладаємо його до баклажанів. Сюди ж додаємо пропущений через спеціальний прес часник. Присипаємо всю масу меленим перцем, кухонною сіллю, а в кінці заправляємо все соняшниковою олією і ретельно перемішуємо приготоване нами блюдо.
Як запекти фаршировані баклажани з сиром у мікрохвильовці?
Інгредієнти: баклажани – 2 шт.; твердий сир – 130 г; нежирний сир – 200 г; свіжий кріп – 05 пучка; ріпчаста цибуля – 1 шт.; соняшникова олія – 2 ст. ложки; перець, сіль – по щіпці. Приготування Баклажани середнього розміру поздовжньо розрізаємо гострим ножем і на півгодини занурюємо їх у добре підсолену воду. Далі вирізаємо з кожної половинки всю внутрішню частину, залишивши лише один сантиметр до шкірки.
Вирізану серединку нарізаємо на дрібні кубики і обсмажуємо разом з кубиками цибулі на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії. Перекладаємо обсмажені овочі в невелику миску і додаємо до них нежирний розсипчастий сир. Слідом вводимо в цю масу 2/3 крупно натертого сиру, дрібно нарубану зелень кропу і присипаємо начинку сіллю з меленим перцем. Щільно фаршируємо наші баклажанові човники і зверху притрушиваем їх рештою тертого сиру. Укладаємо всю цю красу в жароміцний посуд і ставимо в мікрохвильовку.
Включаємо НВЧ на повну потужність і готуємо смачні баклажани 10 хвилин.