Пропонуємо вам приготувати чудові квашені баклажани з начинкою з моркви і ароматного часнику, а як їх правильно квасити, ми докладно описали в рецептах.
Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником
Інгредієнти: молоді баклажани – 28 кг; соковита морква – 800 г; часник – 120 г; кухонна сіль – 80 р. Приготування Молоді баклажани викладаємо у велику високу каструлю, заливаємо їх звичайною чистою водою і, додавши сюди трохи солі, відварюємо їх постійно притискаючи кришкою близько 13-15 хвилин. Відкидаємо зварені баклажани в великий глибокий друшляк, кладемо на них плоску тарілку, а на неї ставимо 05 літрову банку з водою. Залишаємо овочі такому вигляді на 15 хвилин. Для натирання моркви використовуємо дрібну тертку. Далі в миску з підготовленою морквою, додаємо продавлені через спеціальний прес зубки часнику і всі разом перемішуємо. Витягуємо з друшляка баклажани і кожен з них розрізаємо вздовж, не дохід до кра зовсім небагато. Надрізані овочі добряче натираємо кухонною сіллю і закладаємо в них начинку з моркви і часничку. Компактно викладаємо баклажани по містку каструлю з нержавіючої сталі, а зверху занурюємо кришку, трохи меншого розміру. На цю кришку встановлюємо пару баночок з водою і залишаємо кваситься баклажани на 4 дні. Після цього виставляємо їх на полицю холодильника і ще через 5 днів можна буде вже їсти. Рецепт квашених баклажан з морквою і часником на зиму
Інгредієнти: баклажани (середні) – 18 кг; морква – 450 г; часник – 6 зубчиків; ріпчаста цибуля – 350 г; зелень петрушки – 1 пучок; сіль – 25 ст. ложки; соняшникова олія – 4-5 ст. ложок. Приготування З баклажан зрізаємо непотрібні нам кінчики, а потім відварюємо підготовлені овочі в добре солоній воді протягом 15 хвилин. Далі розкладаємо баклажани на поверхні столу і накриваємо їх кухонними дощечками. На них ставимо що-небудь важке і даємо таким чином позбавитися від води, пролежавши близько 15 годин. Морква подрібнюємо через крупну тертку, цибулю нарізаємо не дуже дрібними кубиками, а часник дрібно рубаємо ножем. Обсмажуємо До м'якості всі три овоча на рафінованій соняшниковій олії . Баклажани нарізаємо на 2-3 сантиметрові кільця і присипаємо їх дрібної кухонної сіллю. Тепер на кожен гурток викладаємо по ложці овочевої начинки, в яку ми додатково додаємо дрібно нарізану петрушку і в такому вигляді укладаємо все в банку об'ємом 3 літри. Бутель ставимо в тепле місце, а через 6 днів можемо сміливо насолодитися квашеними баклажанами. Цю заготовку відправляємо в камеру холодильника і можемо зберігати протягом зими. Баклажани, квашені з часником, морквою і зеленню – рецепт на зиму
Інгредієнти: баклажани – 22 кг; часник – 80 г; морква – 500 г; петрушка, кріп – по 05 пучка; кухонна сіль – 15 ст. ложки. Приготування Очищену моркву разом з вимитими баклажанами викладаємо на пекарський лист і ставимо в духову шафу. При 195 градусній температурі печемо овочі протягом 25 хвилин. Печену моркву протираємо через тертку. Сюди ж вводимо дуже дрібно нашатковані зубки часнику і дрібно посічену свіжу зелень. Трохи остиглі баклажани поздовжньо розрізаємо гострим ножем і отримані половинки натираємо кухонних кухонною сіллю. На одну з половинок викладаємо пахучу смачну начинку, а другий закриваємо її. Далі сматываем баклажан звичайною ниткою і викладаємо такі начинені овочі в каструлю з нержавіючої сталі. Ставимо на поверхню щільно укладених баклажан щось важке і відставляємо сковороду в сторону не менше ніж на тиждень. Готову закуску розподіляємо по стерильним банкам і зберігаємо їх під дуже щільною капроновою кришкою на верхній полиці свого холодильника.