Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з маслюків

Суп з маслюків

21-09-2016, 12:06
634
Суп з маслюків
Грибні легкі супи користуються особливою популярністю в будь-яких сім'ях. Найголовніше – мати у себе в запасі трохи сухих, свіжих або заморожених грибів. Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати супчик з маслюками різними способами і урізноманітнити ваше повсякденне меню.

Рецепт супу з маслюків


Інгредієнти:

  • маслюки свіжі – 310 г;

  • вода – 2 л;

  • картопля – 650 г;

  • цибулина – 55 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Маслюки промиваємо, чистимо і нарізаємо великими шматочками, відокремивши капелюшки від ніжок. Картопля рубаємо соломкою і заливаємо водою на час. В супову каструлю наливаємо питну воду, кип'ятимо її і кидаємо гриби. Проварюємо їх хвилин 30 підсолюємо за смаком, а потім акуратно опускаємо картоплю. Цибуля обробляємо, шаткуємо, підрум'янюємо на рослинному масло і викладаємо в суп. Приправляємо блюдо спеціями, доводимо до готовності, а потім накриваємо кришкою і наполягаємо коло години. Після цього розливаємо грибний суп з маслюків по тарілках, заправляємо сметаною і подаємо до столу!

    Суп-пюре з маслюків


    Інгредієнти:

  • маслюки свіжі – 105 г;

  • корінь селери – 145 г;

  • морква – 55 г;

  • цибуля ріпчаста – 45 г;

  • часник – 5 р;

  • молоко пастеризоване – 110 мл;

  • олія рослинна;

  • кінза – за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як почати варити суп, свіжі маслюки обробляємо, промиваємо і шаткуємо невеликими скибочками. Заливаємо їх невеликою кількістю кип'яченої води і пропарюють близько 20 хвилин.
    Моркву, цибулю і часник чистимо, подрібнюємо овочі і пасеруємо 10 хвилин на розпеченому рослинному маслечко. Корінь селери очистити і рубаємо маленькими кубиками. Відправляємо його і обжарку в суп, перемішуємо і проварюємо півгодини на невеликому вогні, підсолюємо за смаком. Потім збиваємо вміст каструлі блендером до однорідного стану, вливаємо коли молоко закипить і тушкуємо 5 хвилин. Готовий грибний супчик розливаємо по глибоких тарілках і прикрашаємо зеленню.

    Суп з маслюків в мультиварці


    Інгредієнти:

  • морква – 65 г;

  • маслюки свіжі – 310 г;

  • часник – 5 р;

  • картопля – 230 г;

  • спеції;

  • цибулина – 90 г;

  • вода;

  • гвоздика, лавровий сухий лист.


  • Приготування
    Гриби добре промиваємо і шаткуємо великими скибочками. Після цього відправляємо маслюки в чашу мультиварки. Моркву очищаємо і подрібнюємо на крупній терочке, цибулину рубаємо тонкими півкільцями, а картопля рубаємо соломкою. Далі всі овочі додаємо до грибів, заливаємо до позначки фільтровану воду, подсаливая за смаком. Кидаємо лавровий листочок, кілька квіточок гвоздики і зубчик часничку. Закриваємо прилад кришкою, вибираємо «Гасіння» і засікаємо 40 хвилин. Після звукового сигналу, духмяний і смачний супчик готовий! Розливаємо його по тарілках, додаємо подрібнений кріп і кладемо сметану.

    Рецепт супу з сушених маслюків


    Інгредієнти:

  • сушені маслюки – 45 г;

  • картопля – 125 г;

  • ріпчаста цибуля – 55 г;

  • масло вершкове – 25 г;

  • морква середня – 55 г;

  • спеції і лавровий сухий лист – за смаком;

  • зелень петрушки, сметана для подачі.


  • Приготування
    Гриби ретельно промиваємо і замочуємо на 3 години. Після рідину зливаємо, а маслюки перекладаємо в каструлю з водою і варимо хвилин 30. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю обробляємо і рубаємо кубиками. Моркву натираємо і підрум'янюємо разом з цибулькою на розтопленому маслечко, до золотистого відтінку. Коли гриби зваряться, виймаємо їх обережно шумівкою, а в бульйон кидаємо підготовлений картопля. Через 10 хвилин акуратно викладаємо овочеву обжарку, маслюки, приправляємо спеціями, кладемо лавровий лист і варимо до повного приготування. Грибний суп розливаємо по тарілках, додаємо нежирну сметану і присипаємо зеленню петрушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт маринованих маслюків на зиму
    Рецепт маринованих маслюків на зиму
    Маслюки – смачні грибочки, з яких можна зробити багато цікавих страв. А сьогодні мова піде про маринованих маслюках на зиму. Вийде оригінальна і
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
    Грибний суп з маслюків
    Грибний суп з маслюків
    Грибні супи відрізняються своїм чарівним ароматом і чудовим яскравим смаком. Особливо, якщо суп приготований з справжніх лісових грибів, наприклад, з
    Смажені маслюки
    Смажені маслюки
    Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
    Страви з маслюків
    Страви з маслюків
    Якщо ви коли-небудь пробували страви з маслюків, то ніколи не забудете їх чудовий смак і аромат! Що ж, можна самим зайнятися "тихим полюванням" або
    Маслюки - рецепти
    Маслюки - рецепти
    Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,