Грибні легкі супи користуються особливою популярністю в будь-яких сім'ях. Найголовніше – мати у себе в запасі трохи сухих, свіжих або заморожених грибів. Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати супчик з маслюками різними способами і урізноманітнити ваше повсякденне меню.
Рецепт супу з маслюків
Інгредієнти: маслюки свіжі – 310 г; вода – 2 л; картопля – 650 г; цибулина – 55 г; спеції. Приготування Маслюки промиваємо, чистимо і нарізаємо великими шматочками, відокремивши капелюшки від ніжок. Картопля рубаємо соломкою і заливаємо водою на час. В супову каструлю наливаємо питну воду, кип'ятимо її і кидаємо гриби. Проварюємо їх хвилин 30 підсолюємо за смаком, а потім акуратно опускаємо картоплю. Цибуля обробляємо, шаткуємо, підрум'янюємо на рослинному масло і викладаємо в суп. Приправляємо блюдо спеціями, доводимо до готовності, а потім накриваємо кришкою і наполягаємо коло години. Після цього розливаємо грибний суп з маслюків по тарілках, заправляємо сметаною і подаємо до столу!
Суп-пюре з маслюків
Інгредієнти: маслюки свіжі – 105 г; корінь селери – 145 г; морква – 55 г; цибуля ріпчаста – 45 г; часник – 5 р; молоко пастеризоване – 110 мл; олія рослинна; кінза – за бажанням; спеції. Приготування Перед тим, як почати варити суп, свіжі маслюки обробляємо, промиваємо і шаткуємо невеликими скибочками. Заливаємо їх невеликою кількістю кип'яченої води і пропарюють близько 20 хвилин.
Моркву, цибулю і часник чистимо, подрібнюємо овочі і пасеруємо 10 хвилин на розпеченому рослинному маслечко. Корінь селери очистити і рубаємо маленькими кубиками. Відправляємо його і обжарку в суп, перемішуємо і проварюємо півгодини на невеликому вогні, підсолюємо за смаком. Потім збиваємо вміст каструлі блендером до однорідного стану, вливаємо коли молоко закипить і тушкуємо 5 хвилин. Готовий грибний супчик розливаємо по глибоких тарілках і прикрашаємо зеленню.
Суп з маслюків в мультиварці
Інгредієнти: морква – 65 г; маслюки свіжі – 310 г; часник – 5 р; картопля – 230 г; спеції; цибулина – 90 г; вода; гвоздика, лавровий сухий лист. Приготування Гриби добре промиваємо і шаткуємо великими скибочками. Після цього відправляємо маслюки в чашу мультиварки. Моркву очищаємо і подрібнюємо на крупній терочке, цибулину рубаємо тонкими півкільцями, а картопля рубаємо соломкою. Далі всі овочі додаємо до грибів, заливаємо до позначки фільтровану воду, подсаливая за смаком. Кидаємо лавровий листочок, кілька квіточок гвоздики і зубчик часничку. Закриваємо прилад кришкою, вибираємо «Гасіння» і засікаємо 40 хвилин. Після звукового сигналу, духмяний і смачний супчик готовий! Розливаємо його по тарілках, додаємо подрібнений кріп і кладемо сметану.
Рецепт супу з сушених маслюків
Інгредієнти: сушені маслюки – 45 г; картопля – 125 г; ріпчаста цибуля – 55 г; масло вершкове – 25 г; морква середня – 55 г; спеції і лавровий сухий лист – за смаком; зелень петрушки, сметана для подачі. Приготування Гриби ретельно промиваємо і замочуємо на 3 години. Після рідину зливаємо, а маслюки перекладаємо в каструлю з водою і варимо хвилин 30. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю обробляємо і рубаємо кубиками. Моркву натираємо і підрум'янюємо разом з цибулькою на розтопленому маслечко, до золотистого відтінку. Коли гриби зваряться, виймаємо їх обережно шумівкою, а в бульйон кидаємо підготовлений картопля. Через 10 хвилин акуратно викладаємо овочеву обжарку, маслюки, приправляємо спеціями, кладемо лавровий лист і варимо до повного приготування. Грибний суп розливаємо по тарілках, додаємо нежирну сметану і присипаємо зеленню петрушки.