Соус з огірків на зиму
Іноді смак навіть улюблених страв кілька приїдається. Але ви зможете поглянути на них з іншого боку, якщо приготуєте оригінальний соус з огірків на зиму.
Найчастіше ми викидаємо кірки від арбузов. А от якщо ви надумаєте їх зберегти і заготовите на зиму разом з не дуже переспевшими огірками, ви отримаєте дуже оригінальну заправку. З усіх рецептів соусу з огірків на зиму цей по праву можна назвати самим незвичайним.
Інгредієнти:
кориця – 025 ч. ложки;
огірки – 800 г;
кмин і коріандр – за смаком;
кавунові кірки – 250 г;
чорний перець – 1 ч. ложка;
ріпчаста цибуля – 250 г;
яблучний оцет (6%) – 75 мл;
цукор – 05 склянки;
томатний сік – 600 мл;
сіль – 2 ч. ложки;
соняшникова олія – 50 мл;
часник – 3 зубчики;
гострий перець – за смаком.
Приготування
Видаляємо з кавунових кірок залишки м'якоті і зелену шкірку, а потім нарізаємо маленькими кубиками. Цибулю чистимо і дрібно рубаємо. Бажано взяти томатний сік з м'якоттю, але підійдуть і звичайні томати, з яких знімають шкірку і перетворюють в пюре за допомогою блендера. Наливаємо одержаний томатний сік в каструлю і засипаємо туди цибулю. Додаємо рослинне масло і цукор, солимо і протушиваем суміш на середньому вогні приблизно 25 хвилин.
Огірки ріжемо невеликими кубиками і перемішуємо з кавуновими кірками. Гострий перець і часник рубаємо як можна дрібніше. Коли цибуля стане м'яким і прозорим, додаємо в каструлю огірки, часник, гострий перець і кавунові кірки. Потім у такий соус з огірків і помідорів на зиму наливаємо яблучний оцет і приправляємо спеціями. Тушкуйте суміш ще близько півгодини, потім розлийте її по попередньо простерилизованным банкам, загорніть і залиште остигати в перевернутому вигляді.
Не поспішайте викидати переспілі огірки: з них можна зробити чудову заправку. В Америці з усіх заготовок на зиму популярний саме такий соус з огірків.
Інгредієнти:
гостра гірчиця – 3 ч. ложки;
ріпчаста цибуля – 350 г;
огірки – 700 г;
черешкова селера – 300 г;
гірчиця із зернами – 3год. ложки;
сіль – 125 г;
болгарський перець – 3 шт.;
цукор – 500 г;
червоний гострий перець – 3 шт.;
вода – 250 мл
Приготування
Почистіть огірки, натріть їх, використовуючи крупну тертку і залиште в друшляку або сіте для стікання соку. Селера добре вимийте і очистіть від жорстких волокон, а потім наріжте дуже дрібними шматочками (можна це зробити в блендері, але не доводити до стану пюре). Солодкий перець і цибулю вимийте і нарубаєте дрібними шматочками. Потім змішайте всі овочі, крім огірків. Після цього додайте огірки, все добре перемішайте і посоліть.
Залиште овочеву суміш в друшляку або сіте стікати на ніч. У огірковий сік, отриманий до додавання солі, засипте цукор, гірчицю, ставте на плиту і чекайте закипання. Після цього додайте овочеву суміш, перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть хвилин п'ять, періодично помішуючи. Розлийте соус з попередньо простерилизованным банкам, загорніть і після охолодження перенесіть у прохолодне місце.
Соус зі свіжих огірків і кавунових кірок на зиму
Найчастіше ми викидаємо кірки від арбузов. А от якщо ви надумаєте їх зберегти і заготовите на зиму разом з не дуже переспевшими огірками, ви отримаєте дуже оригінальну заправку. З усіх рецептів соусу з огірків на зиму цей по праву можна назвати самим незвичайним.
Інгредієнти:
Приготування
Видаляємо з кавунових кірок залишки м'якоті і зелену шкірку, а потім нарізаємо маленькими кубиками. Цибулю чистимо і дрібно рубаємо. Бажано взяти томатний сік з м'якоттю, але підійдуть і звичайні томати, з яких знімають шкірку і перетворюють в пюре за допомогою блендера. Наливаємо одержаний томатний сік в каструлю і засипаємо туди цибулю. Додаємо рослинне масло і цукор, солимо і протушиваем суміш на середньому вогні приблизно 25 хвилин.
Огірки ріжемо невеликими кубиками і перемішуємо з кавуновими кірками. Гострий перець і часник рубаємо як можна дрібніше. Коли цибуля стане м'яким і прозорим, додаємо в каструлю огірки, часник, гострий перець і кавунові кірки. Потім у такий соус з огірків і помідорів на зиму наливаємо яблучний оцет і приправляємо спеціями. Тушкуйте суміш ще близько півгодини, потім розлийте її по попередньо простерилизованным банкам, загорніть і залиште остигати в перевернутому вигляді.
Соус на зиму з переросли огірків
Не поспішайте викидати переспілі огірки: з них можна зробити чудову заправку. В Америці з усіх заготовок на зиму популярний саме такий соус з огірків.
Інгредієнти:
Приготування
Почистіть огірки, натріть їх, використовуючи крупну тертку і залиште в друшляку або сіте для стікання соку. Селера добре вимийте і очистіть від жорстких волокон, а потім наріжте дуже дрібними шматочками (можна це зробити в блендері, але не доводити до стану пюре). Солодкий перець і цибулю вимийте і нарубаєте дрібними шматочками. Потім змішайте всі овочі, крім огірків. Після цього додайте огірки, все добре перемішайте і посоліть.
Залиште овочеву суміш в друшляку або сіте стікати на ніч. У огірковий сік, отриманий до додавання солі, засипте цукор, гірчицю, ставте на плиту і чекайте закипання. Після цього додайте овочеву суміш, перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть хвилин п'ять, періодично помішуючи. Розлийте соус з попередньо простерилизованным банкам, загорніть і після охолодження перенесіть у прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Огірки в томаті на зиму – неймовірний рецепт
Суміш огірків і помідорів в одному рецепті – незвичайна комбінація, яку просто не можна не полюбити. Огірочки в томатному соусі виходять хрусткими,
Огірки в томаті з часником на зиму
Спробуйте об'єднати два найбільш поширених для консервації овоча: огірки і помідори. У підсумку вийде цікава і смачна пікантна закуска, яка приємно
Варення з кавунових кірок на зиму
Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Лечо з огірків на зиму
Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й