Вернуться назад Распечатать

Соус з огірків на зиму

Соус з огірків на зиму
Іноді смак навіть улюблених страв кілька приїдається. Але ви зможете поглянути на них з іншого боку, якщо приготуєте оригінальний соус з огірків на зиму.

Соус зі свіжих огірків і кавунових кірок на зиму


Найчастіше ми викидаємо кірки від арбузов. А от якщо ви надумаєте їх зберегти і заготовите на зиму разом з не дуже переспевшими огірками, ви отримаєте дуже оригінальну заправку. З усіх рецептів соусу з огірків на зиму цей по праву можна назвати самим незвичайним.
Інгредієнти:

  • кориця – 025 ч. ложки;

  • огірки – 800 г;

  • кмин і коріандр – за смаком;

  • кавунові кірки – 250 г;

  • чорний перець – 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • яблучний оцет (6%) – 75 мл;

  • цукор – 05 склянки;

  • томатний сік – 600 мл;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • соняшникова олія – 50 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • гострий перець – за смаком.


  • Приготування
    Видаляємо з кавунових кірок залишки м'якоті і зелену шкірку, а потім нарізаємо маленькими кубиками. Цибулю чистимо і дрібно рубаємо. Бажано взяти томатний сік з м'якоттю, але підійдуть і звичайні томати, з яких знімають шкірку і перетворюють в пюре за допомогою блендера. Наливаємо одержаний томатний сік в каструлю і засипаємо туди цибулю. Додаємо рослинне масло і цукор, солимо і протушиваем суміш на середньому вогні приблизно 25 хвилин.
    Огірки ріжемо невеликими кубиками і перемішуємо з кавуновими кірками. Гострий перець і часник рубаємо як можна дрібніше. Коли цибуля стане м'яким і прозорим, додаємо в каструлю огірки, часник, гострий перець і кавунові кірки. Потім у такий соус з огірків і помідорів на зиму наливаємо яблучний оцет і приправляємо спеціями. Тушкуйте суміш ще близько півгодини, потім розлийте її по попередньо простерилизованным банкам, загорніть і залиште остигати в перевернутому вигляді.

    Соус на зиму з переросли огірків


    Не поспішайте викидати переспілі огірки: з них можна зробити чудову заправку. В Америці з усіх заготовок на зиму популярний саме такий соус з огірків.
    Інгредієнти:

  • гостра гірчиця – 3 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля – 350 г;

  • огірки – 700 г;

  • черешкова селера – 300 г;

  • гірчиця із зернами – 3год. ложки;

  • сіль – 125 г;

  • болгарський перець – 3 шт.;

  • цукор – 500 г;

  • червоний гострий перець – 3 шт.;

  • вода – 250 мл


  • Приготування
    Почистіть огірки, натріть їх, використовуючи крупну тертку і залиште в друшляку або сіте для стікання соку. Селера добре вимийте і очистіть від жорстких волокон, а потім наріжте дуже дрібними шматочками (можна це зробити в блендері, але не доводити до стану пюре). Солодкий перець і цибулю вимийте і нарубаєте дрібними шматочками. Потім змішайте всі овочі, крім огірків. Після цього додайте огірки, все добре перемішайте і посоліть.
    Залиште овочеву суміш в друшляку або сіте стікати на ніч. У огірковий сік, отриманий до додавання солі, засипте цукор, гірчицю, ставте на плиту і чекайте закипання. Після цього додайте овочеву суміш, перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть хвилин п'ять, періодично помішуючи. Розлийте соус з попередньо простерилизованным банкам, загорніть і після охолодження перенесіть у прохолодне місце.