Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус зі смородини до м'яса

Соус зі смородини до м'яса

21-09-2016, 11:36
2 054
Соус зі смородини до м'яса
Поєднання кисло-солодкого фруктового соусу і ароматного смаженого або запеченого м'яса нікого не залишить байдужим. До того ж смородина – джерело вітамінів і антиоксидантів, отже, соус з смородини до м'яса зробить їжу більш корисною.
Соус без термічної обробки
Соус до м'яса з чорної смородини можна готувати по-різному, рецепти залежать від вашого натхнення, наявності інгредієнтів і часу. Пропонуємо дуже простий рецепт соусу до телятини.
Інгредієнти:

  • перебрані ягоди без гілочок і листя – 1 склянка;

  • часник – 1 зубчик (велика);

  • петрушка, кріп, кінза – 1 середній пучок;

  • перець чорний змелений в млинку – за смаком;

  • коричневий цукор – 1 ч. ложка;

  • червоне кріплене вино, наприклад, Кагор – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Ретельно миємо й перебираємо ягоди, щоб не попалися перестиглі та пошкоджені. Обсушуємо і кладемо з сіллю, цукром, нарізаною зеленню і часником в блендер. Пробиваємо масу до отримання однорідного пюре. Приправляємо свежесмолотым перчиком і вином (без нього можна, в принципі, обійтися, якщо ви не вживаєте алкоголь). Перемішуємо і викладемо в розетку. Соус зі смородини до м'яса готовий, рецепт сподобається любителям незвичайної кулінарії.
    Консервуємо
    Якщо смородини багато, можна зварити соус зі смородини до м'яса і загорнути його на зиму.
    Інгредієнти:

  • смородина червона стигла – 3 кг;

  • білий вітчизняний цукор – 3-4 склянки без гірки;

  • перець чорний і запашний змелений на млинку – 1/4 ч. ложки;

  • оцет 9% білий або яблучний – 100 мл;

  • сіль поварена без добавок або йодована – 1 ст. ложка;

  • кориця мелена (порошок) – 1 ч. ложка;

  • гвоздика – за смаком.


  • Приготування
    Соус з червоної смородини до м'яса готуємо інакше, рецепт передбачає варіння, що дещо зменшує корисність готового продукту, але на зиму соус інакше не закатаете. Отже, промиту і обсушену смородину пропускаємо через м'ясорубку, або тиснемо калаталом для приготування пюре, або обробляємо блендером, протираємо через сито, так як кісточки нам не потрібні. Додаємо оцет, перець, цукор, корицю і гвоздику, змелене в ступці з сіллю. Варимо, помішуючи, приблизно півгодини – за цей час соус загусне. Розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з чорної смородини на зиму
    Соус з чорної смородини на зиму
    Не тільки прекрасні варення і компоти виходять з чорної смородини, але з неї можна зробити напрочуд смачний, пряний, трохи гострий соус, який чудово
    Соус з червоної смородини до м'яса
    Соус з червоної смородини до м'яса
    Підкреслити смак м'ясної страви або приховати деякі недоліки допоможе дивно смачний, густий соус. Далі підкажемо, як зробити шалено смачну добавку до
    Пастила з чорної смородини
    Пастила з чорної смородини
    Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
    Лікер з чорної смородини
    Лікер з чорної смородини
    Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,